Így védekezz a pénzügyi válság ellen egy szakértő szerint

Szerző: | júl 19, 2020 | kiemelt árfolyam elemzés

A pénzügyi válság, valamint a monetáris politika miatt még sosem volt fontosabb, hogy megtakarításainkat jól manageljük. Anthony Pompliano elmondja mire figyelj! 💰

 

Aki nem figyel, annak a pénzügyi válság elégeti a megtakarításait

Ray Dalio a pénzügyi rendszerről alkotott újabb negatív véleménye után most egy másik sztárbefektető, Anthony Pompliano is nyilatkozott. Szerinte ugyanis a jelenlegi pénzügyi válság, a monetáris politika lépései és az ebből adódó potenciális megugró infláció ellenszere az, ha minimalizáljuk a készpénz  megtakarításainkat.

Egy YouTube live stream keretében nyilatkozott a Morgan Creek Digital alapítója, Anthony Pompliano. Melyben a koronavírus következtében előállt pénzügyi válság, valamint az államok féktelen pénznyomtatása volt a fókuszban.

Jelenleg jobban leértékelik a nemzeti fizetőeszközöket (dollár, euró, forint stb.), mint korábban bármikor. A gazdagság talán egyetlen titka, hogy szabadulj meg a készpénztől és fektess olyan befektetésekbe, amik függetlenek a FIAT valutáktól. Ezért például a dollár leértékelődésével az eszközárak hosszú távon folyamatosan emelkednek és emelkedni is fognak. Beszéljünk ingatlanról, részvényről, aranyról vagy akár Bitcoinról.

1 uncia arany ára I Cryptofalka

1 uncia arany ára dollárban, 1933 vs. 2020

Még tavaly, a koronavírus következtében kialakult pénzügyi válság előtt nyilatkozott Ray Dalio a jelenlegi pénzügyi rendszer hibáiról. Ez az értekezés nagyban egybevág Anthony Pompliano gondolkodásával: A világ kezd megőrülni, a pénzügyi rendszer a vesztébe rohan

 

A pénzügyi válság ellenére úgy tűnik szárnyalnak a befektetések

A koronavírus következtében előállt pandémiás helyzet miatt a gazdaságok hatalmas pofont kaptak, akárcsak az a több millió munkavállaló, akik elvesztették a munkájukat. A gazdaság élénkítésére a Federal Reserve úgy válaszolt, hogy több trillió dollárt nyomtatott ki. Igen, “csak úgy a semmiből”. A stimulus nagy részét pedig olyan amúgy rosszul teljesítő vállalatok kaptak, akik csődöt jelentettek.

Meg kell szabadulnod az állami valutáktól, a FED-el nem tudsz harcba szállni. Őket pedig nem érdeklik a kisemberek megtakarításai, nekik a céljuk az, hogy a gazdaság egészét kihúzzák a gödörből. – Nyilatkozta Pompliano a stream-ében.

pénzügyi_rendszer6

Forrás: https://www.shutterstock.com/video/clip-5555234-money-printing-press-making-hundred-dollar-banknotes

 

Az infláció eddig is pusztított, a jövőben is fog

Ha az előző évszázad eszközárait az arannyal szemben nézzük, akkor hatalmas inflációt láthattunk a világban. Az előző évtizedekben például a részvények árfolyama egy figyelemreméltó 45 fokos szögben folyamatosan emelkedett. Ez annyit jelent, hogy ezeket a részvényeket a piac a dollárral szemben évről-évre magasabbra értékelte.

Rengeteg részvény emelkedése mögött már sokszor nem is a vállalat sikere áll, ugyanis a részvények árfolyamának emelkedéséhez önmagában a dollár értékének a folyamatos csökkenése is elegendő. Ha a részvények árfolyamát például az arannyal szemben ábrázoljuk, akkor az elmúlt évtizedek részvény árfolyamai több helyen inkább csökkenő trendet mutatnak. Tehát főként a dollár értékvesztése áll a szárnyaló befektetések mögött.

Korábban mi is taglaltuk azt a témát, hogy egy részvény, kriptovaluta vagy egyéb befektetést mindig relatív viszonyítás segítségével ábrázolunk a grafikonokon. BTCUSD, EURHUF, TSLAUSD stb. Vagyis egy értékpár változása kétféleképpen mehet végbe, a végső érték pedig függ a számlálótól és a nevezőtől is! ➡️ A Bitcoin ár becslésénél sokan nem veszik ezt figyelembe

Bitcoin ár dollár értéke

Anthony Pompliano a streamben a Bitcoin-t is megemlítette, mint az infláció ellenszerét. Ugyanis a vezető digitális valuta készletszáma 21 millió darabban van maximalizálva, valamint az éves inflációja is fixen rögzített a programkódjában. Jelenleg például a Bitcoin éves inflációja pontosan 1,8%. Ez pontosan megegyezik a fizikális arany jelenlegi inflációjának az értékével. De például 2024-re már a Bitcoin inflációja ennél is kevesebb, évi 0,9% lesz.

Ezért ahogyan az arany, részvények úgy a Bitcoin is megfelelő hosszútávú befektetési forma lehet a nemzeti valutákat folyamatosan leértékelő féktelen pénznyomtatás ellen.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

A háttérkép forrása: https://cpoinnovation.com/procurement-the-game-changer-in-post-covid-time/

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka