Rio de Janeiro polgármestere Bitcoin befektetést hajtana végre

Szerző: | jan 18, 2022 | Kriptovaluta

Rio polgármestere a város tőkéjének 1%-át Bitcoinba fektetné. Az első brazil város lenne amely Bitcoin kitettséggel rendelkezne. 

 

Rio is felszáll a Bitcoin vonatra

Eduardo Paes polgármester a Riói Innovációs Héten ismertette terveit, miközben a témáról tartott előadást Miami Bitcoint szerető polgármesterével, Francis Suarezzel.
 
Bitcoin | Cryptofalka

Forrás: https://www.marca.com/

„Elindítjuk a Crypto Riót, és az államkincstár 1%-át Bitcoinba fektetjük” – mondta Paes.
A brazil szociáldemokrata párt 52 éves tagja méltatta Suarez azon erőfeszítéseit, hogy Miamit kriptovaluta központtá alakítja. Suarez korábban azt mondta, hogy nyitott annak az ötletnek a megvizsgálására, hogy városa kincstári tartalékainak 1%-át Bitcoinban helyezzék el.
Míg Miami az Egyesült Államok kriptovaluta központjaként pozicionálta magát, Rio célja, hogy a digitális eszközipar dél-amerikai központjává váljon.
„Rio de Janeiróban minden megvan ahhoz, hogy Dél-Amerika technológiai fővárosává váljon. Az olyan események, mint a Riói Innovációs Hét, azért jöttek létre, hogy erősítsék a város imázsát, mint a tökéletes hely a munkához, az élethez és az innovációhoz.” -mondta Paes
A Bitcoin esetleges bevezetése hatalmas lépésnek számít, ugyanis Rio de Janeiro Brazília pénzügyi központja. Gazdasága is az egyik legnagyobb a latin-amerikai régióban, és globálisan az egyik leggyorsabban növekvő. A Bitcoin befektetéssel összhangban Paes polgármester 10%-os adókedvezményt kíván biztosítani annak, aki Bitcoinban fizeti az adóit. Tavaly Miami vezetője is hasonló kedvezményeket tett a polgárok számára.
 

A Brazil közalkalmazottak Bitcoinban is kaphatnak fizetést

Eduardo Paes nem az első brazil politikus, aki szimpátiáját fejez ki az elsődleges kriptovaluta iránt. 2021 novemberében Luiz Goularte Alves kongresszusi képviselő javaslatot tett egy törvényjavaslatra, amely lehetővé tenné, hogy a köz- és a magánszektorban dolgozók Bitcoinban kapják fizetésüket.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
„Ez a törvény előírja, hogy a munkavállaló javadalmazásának egy része opcionálisan kriptovalutákon keresztül is folyósítható” – áll a javaslatban.
A törvényjavaslat szerint az alkalmazottak megválaszthatnák, hogy fizetésüknek pontosan mekkora százalékát szeretnének kripto-, illetve fiat valutában.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.