Ripple árfolyam trendfáradásra utaló jeleket mutat

Szerző: | szept 5, 2020 | Árfolyam elemzés

A Ripple árfolyam lesz terítéken mai elemzésünkben. Bitcoin pár ellenében vizsgáljuk a mozgást, nagyobb időtávú, heti nézeten. Ennek célja, hogy hosszabb távra tudjunk következetetéseket levonni. Nem rossz ugyanis a hosszabb távú potenciál az alt piacban, amire szintén kitérünk pár szóban. 

 

Ripple árfolyam Bitcoin ellenében

Szép mélységekben a korábbi csúcspontkhoz képest XRP-nek az ára. Felmerül a kérdés, hogy érdemes-e foglalkozni vele hosszú távú lehetőségként? Erre keressük ma a választ.

90% körüli esést produkált az ármozgás a 2018 év eleji csúcsokhoz képest. Ez a mutató a jellemző a legtöbb altcoinra a piacon. Jelzi is, hogy milyen mélységekben vannak továbbra is az altcoinok Bitcoinhoz képest. Ez önmagában jó potenciált rejt magában, ugyanis elméltelieg van helye az emelkedésnek, a korbbihoz képest jóval alacsonyabb árak mellett. 

 

Ripple árfolyam XRP-BTC 1w

Ripple árfolyam XRP-BTC 1w

Aljpontokra nehéz találgatni a tőzsdén, valójában nagy szrencse kell hozzá, hogy valaminek megtaláljuk a legalacsonyabb, közel legalacsonyabb árát. Technikai következtetéseket azonban le tudunk vonni a grafikonból.
Nem is fest rosszul ilyen téren a Ripple árfolyam. Több olyan jel található a mozgásban, ami trendfáradásra, az eladók lendületének vesztésére utal. Ezek nyílván pozitívumok, ugyanis trendfáradásból lehet később trendfordulás. Nézzük ezeket a jeleket!

Ha a gyertyák alakulását nézzük, észrevehető, hogy régóta oldlazik a mozgás. Ez pozitívumnak számít, ugyanis eladói lendületvesztésre utal, hogy egy ideje nem igen tudják lejjebb nyomi az árat. Szintén pozitív, hogy a mozgás a 10 EMA felett jár, ugyanis ez jó pattanóhelynek számít a kis bika zászlóban történő konszolidációból való kitöréshez. Az oldalazó mozgás során szép volume-k jelentek meg. Bekarikáztam ezeket a grafikonon. Masszív esés után, hosszú oldlazás alatt megjelenő kiugró volume-k felhalmozásra utalnak a piacon, ami szintén a pozitív oldalt erősíti. Végül az RSI grafikonján szép divergencia jelenik meg, ami ugyancsak az eladók és a jelenlegi trend fáradását igazolja vissza.

 

Altpiaci potenciál

Jelenlegi cikkünkben a Ripple árfolyamra koncentrálunk, de meg kell említenünk az altpiaci makro képet is. Ahogy említettük sok alt elég mély árfolyamokat produkál Bitcoin pár ellenében, amiben meg lehet látni a lehetőségeket. 

Több kis market cap-pel rendelkező versenyzőnek sikerült már szép kitöréseket produkálni, a hagyományosabb alt nevek a piacon egyelőre jórészt altatnak. Bár az Ethereum nem olyan régi run-ja megsüvegelendő. Ezeketre szintén pozítivumként tekintek. Sok esetben az altok emelkedése a kisebb piaci kapitalizációval rendelekező nevek pumpálásával indul, majd őket követik a nagyok. Kis piacokon ugyanis könnyebb emelkedéseket előidézni, mint a hagyományosabb, nagyobb nevek között. 

Úgy gondolom tehát, hogy van ráció abban, hogy hosszú távú portfólió lehetséges elemeként mérlegeljük a Rippleben rejlő potenciált. A trendfáradásra utaló jelek pozitívumként hatnak, bár tegyük hozzá, hogy ezek nem jelentenek automatikus trendfordulást. A hagyományosabb nevek kevésbé kockázatos lehetőségeket rejtenek magukban, így a Ripple árfolyam és egyéb nagyobb nevek megérik, hogy trendfáradásra utaló jelek után kutassunk a nagyobb időtávú grafikonjaikon. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka