Sikeresen lezajlott a Cardano (ADA) hard forkja, a Mary

Szerző: | márc 3, 2021 | Kriptovaluta

A régóta várt Cardano ADA hard fork protokollfrissítést sikeresen alkalmazták, amely a hálózat több eszköz kompatibilitását teszi lehetővé. 

 

Sikeres volt a Cardano Mary hard forkja

A Cardano hétfő éjjel jelentette be, hogy a hálózatfrissítés sikeres volt, amely fontos mérföldkő a folyamatban lévő bevezetéshez. A frissítés lehetővé teszi a natív tokenek funkcionalitásának és több eszköz támogatásának alapvető funkcióit. Ezen mérföldkő a Cardano frissítési ütemterv meghatározó szakasza, amely intelligens szerződéseket és decentralizált applikációk készítésének lehetőségeit vezeti be.

 

Cardano ADA hard fork

Az IOHK blog szerint a natív tokenek több eszközből álló támogatást tesznek lehetővé a Cardano hálózaton, megengedve, hogy egyedileg definiált tokéneket hozzanak létre, és közvetlenül a blokkláncon végezzenek tranzakciókat. A Cardano ADA hard fork lehetővé teszi, hogy a főkönyvi infrastruktúra ne csak az ADA tranzakciókat dolgozza fel, hanem azokat is, amelyek egyszerre több eszközfajtát hordoznak. A natív támogatás egyértelmű előnyöket biztosít a fejlesztők számára, mivel nincs szükség intelligens szerződések létrehozására az egyedi tokenek létrehozásának vagy tranzakcióinak lebonyolításához. 

A fejlesztők létrehozhatnak a Cardano hálózaton NFT tokeneket, tokenizált részvényeket vagy digitális árucikkeket. A tokentool.io szerint, ezekből már több, mint 1400 van. Egyenlőre kísérleti célokra hozzák létre őket. Az Ethereum ERC-20 szabványtól eltérően a Cardano (ADA) hard fork az egyedi tokenek nyomonkövetését és elszámolását a főkönyv natív módon támogatja. 

Mivel a natív tokenek nem igényelnek intelligens szerződéseket az értékük átadásához, a felhasználók az okos szerződéshez szükséges tranzakciós díjak megfizetésére vagy az eseménykezelési logika hozzáadása nélkül tudják elküldeni, fogadni és kiírni a tokjenjeiket. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Mi is az a hard fork?

Mindegyik szoftver előbb-utóbb frissítésre szorul, hiszen a fellépő problémákat ki kell javítani, a biztonsági réseket be kell tömni. Sokszor pedig a teljesítményen is növelni kell. Fork-nak nevezzük egy szoftver kódjának több projektre való szétválasztását, elágaztatását. A blokklánc alapú projektek mögött is egy szoftver áll, így azok esetében is lehetséges a Fork. A kriptovilágban kétféle típusát különböztetjük meg a Fork-oknak: Soft Fork és Hard Fork. Mindkét típusú Fork lényegében változtatja meg a kriptovaluta protokoll működését.

ada coin I Cryptofalka

A Hard Fork esetében általában mélyebb változtatásokról beszélünk a blokklánc kódjában. A kriptovaluta protokoll olyan változtatása ez, amely visszafelé nem kompatibilis a korábbi verziókkal. Ez azt jelenti, hogy azok a Node-ok, amelyek nem frissülnek az új verzióra, nem tudják feldolgozni a tranzakciókat vagy új blokkokat beilleszteni a blokkláncba.

 

Az ADA árfolyama is kitűnően teljesít

Az ADA árfolyama a frissítés előtt annyira jól teljesített, hogy még a Binance coin helyét is átvette a kriptovaluták piaci kapitalizációs listáján, megszerezve a 3. helyet. A cikk írásakor majdnem 3%-ot korrigálva 1,22 dollár körül mozog az árfolyam. Minden idők árfolyamcsúcsa február 27-én volt, amikor meghaladta az 1,45 dollárt. 

Ha szeretnéd élőben követni a Bitcoin, Cardano és a többi kriptovaluta árfolyamát, azt itt megteheted! 
Az árfolyamok mellé pedig hasznos információkat, összefoglalókat is találsz a coinokról 

ADAUSDT-4h-20210303

ADAUSDT-4h-20210303

Az elmúlt hónapban egyébként figyelemreméltó 240%-os emelkedést ért el. Tavaly ilyenkor óta, amikor még az árfolyam 0,05 dollár volt 2500%-os emelkedést ért el. 32 milliárd coin kering a 45 milliárdos készletből, ami az eszköz piaci kapitalizációja 38,8 milliárd dollárra teszi. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.