Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Néhány hét alatt duplázott a Cardano (ADA) árfolyama

Néhány hét alatt duplázott a Cardano (ADA) árfolyama

Kiválóan teljesített az elmúlt időszakban a Cardano (ADA), most pedig az IOTA partnerségről röppentek fel pletykák.

 

2021-ben már duplázott a Cardano (ADA) ára

Alig kezdődött még el 2021, a Cardano nevű altcoin projekt már dupla annyit ér, mint 2020 végén! 2020 december 31-én még 0,18 dollárt kellett egyetlen ADA-ért fizetni, ma 2021.01.21-én pedig már 0,36 dollárt. Vagyis elmondható, hogy nem csak a Bitcoin, az altcoin piac is meglehetősen erős évet kezdett. Sőt, pontosan a jelenlegi Bitcoin oldalazások azok, amelyek meg tudnak ágyazni egy pozitív időszaknak az altcoinok számára

Cardano (ADA) ára 2021 I Cryptofalka Cardano (ADA) ára 2021

Eközben pedig a social médián történő Cardano említések száma az év kezdete óta folyamatosan nő. Valószínűleg a közösségi háló ereje is hozzájárult ahhoz, hogy elérje ezt a döbbenetes árfolyam emelkedést, amivel a BitcoinCash projektjét is megelőzte már. Ezzel a Cardano (ADA) projektje rendelkezik már a 6. legnagyobb kriptovaluta kapitalizációval.

A kriptovaluta ranglistát itt találjátok.

Ha pedig többet szeretnél tudni arról, hogy mi is az ADA, akkor kattints IDE.

 

Csúcson a Cardano-val kapcsolatos tweetek száma

A Cardano ár emelkedése természetesen egyre több és több embert csábít az altcoin követői táborába, ez pedig a számokból is szépen látható. Nem csak az ADA árfolyama, hanem a vele kapcsolatos Tweetek száma is meredeken kilőtt. 

Cardano Tweetek vs. ADA árfolyam Cardano Tweetek vs. ADA árfolyam. Forrás: TheTIE

A kulcsszó keresés pedig azt mutatja, hogy ez a social média érdeklődés mögött főleg a "stake", "staking", illetve a "pool" keresések állnak. Pont a napokban írtunk nektek arról, hogy mi is az a staking. Ennek pedig a Cardano projektjében kimondottan fontos szerepe van! Ugyanis az ADA projektje az Ethereummal ellentétben kezdetben is Proof of Stake algoritmusban gondolkozott, így ennél az altcoinnál ez az alap működtető mechanika.

 

A Cardano és az IOTA projektek közötti együttműködés is felröppent

Alapvetően pozitív véleménnyel vagyok, mind a Cardano, mind az IOTA projektjéről, így egy hasonló együttműködést igazán hasznosnak vélek a kriptovaluta piac számára. Cardano ugye az Ethereum kihívója, mint új generációs platform projekt, IOTA pedig főleg az automatizálásban és a gépek közötti kommunikációban tevékenykedik. 

IOTA kriptovaluta I Cryptofalka

A két projekt együttműködésének pletykája onnan indul, amikor valaki megkérdezte az IOTA Discord csatornáján a projekt egyik alapítóját Dominik Schiener-t, hogy gondolkoznak-e esetleg a Cardano-val való átjárhatóság biztosításán. Mire az IOTA alapítójának a válasz az volt, hogy:

Igen, 100%-ban. Amint készen vagyunk, újra keresni fogom Charles-t.

Itt Charles Hoskinson-ra gondolt. Ő korábbi Ethereum társalapító volt, majd tovább állt, hogy megalkossa a tanultakból a saját altcoin projektjét. Mégpedig azért, hogy olyan megoldásokat alkalmazhassanak, amiket az Ethereumnál körülményes vagy költséges lett volna. A fő cél az volt, hogy egy proof-of-stake blokklánc futtasson valuta tranzakciókat és okosszerződéseket egyaránt. Ezt úgy, hogy a skálázhatóság, a blokkláncok közti együttműködés és a fenntarthatóság problémáira legyen kidolgozott megoldás és ütemterv. Végül általa és Jeremy Wood segítségével született meg a Cardano (ADA) projektje.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A bizonyos Discord beszélgetés után 24 órával 63%-ot emelkedett a tweetek száma, de az árfolyam is durván 25%-ot emelkedett, mind a Bitcoinnal, mind a dollárral szemben. 

 

A "Gougen" fázissal tovább folytatódik a Cardano fejlesztése

A Cardano roadmapje alapján a Shelly fejlesztési fázis után a Gougen fejlesztési fázis következik. A Shelly főként a decentralizáltságot volt hivatott elérni, illetve azt, hogy az ADA holderek stakelhessék a coinjaikat. Ez ugye azért fontos, mert ezzel tudják a PoS rendszer blokkláncát hitelesíteni, amiért cserébe extra profitokat zsebelhetnek be. Ez a bányászat 2.0.

Most a Gougen fázisban a fókusz az okos szerződések integrálásán van, valamint azon, hogy decentralizált applikációk is készülhessek a Cardano segítségével. Ha ez sikerül, akkor egy teljesen új éra kezdődik a kriptovaluta piacon. Jelenleg ugye az Ethereum az, aki merőben dominálja a decentralizált applikációk piacát és ezzel a DeFi-t is. Erről nemrégiben Charles Hoskinson is beszélt, hogy hogyan terveznek nyitni a DeFi felé. Ő főleg a pénzügyileg jelenleg még elmaradottabb Afrika felé fordulna. Ugyanis véleménye szerint a pénzügyileg még elmaradott, banki szolgáltatásokkal nem rendelkező emberek milliói számára tudnák megnyitni a modern pénzügyek világát.

Hoskinson korábban így nyilatkozott:

A Cardano célja, hogy likviditást biztosítson a legszegényebb embereknek is a Földön, ezzel pedig lehetővé tegye számukra a megszerzett csekély vagyonuk értékének a megőrzését.

 

Jelenleg még a Staking az, ami hajtja a Cardano árát

Január elsején még a Cardano és IOTA hír előtt 0,173 dolláron mozgott az ADA árfolyama, 1 milliárd dolláros tőzsdei forgalom mellett. Az elmúlt két hétben viszont a Cardano ára 0,36 dollárra, míg a forgalma 3 milliárd dollárra emelkedett.

Cardano árfolyam emelkedés 2021 I Cryptofalka ADAUSDT-1d-20210121

Ez az emelkedés mögött természetesen nem csak a Bitcoin dollárral szemben történő emelkedése áll, ami húzza magával az altcoin-USD árakat is. Hanem valószínűleg az, hogy a Cardano forgalomban lévő coin készlete a stakelt lekötések miatt jelentősen csökkent. Vagyis a növekvő kereslet beszűkült kínálattal találkozik.

Az on-chain adatok alapján a teljes ADA készlet 70%-a részt vesz a stakelésben. Jelenleg 1468 aktív validátok, valamint 140 130 delegátor vesz részt a Cardano rendszerének szabályozásában. 

Cardano staking jutalmak I Cryptofalka

Vagyis azt lehet mondani, hogy az elmúlt hetekben igazán jól jártak azok, akik tartottak ebből az altcoinról. Viszont azt fontos leszögezni, hogy amikor mind az árfolyam, mind a social érdeklődés a csúcson van, valószínűleg új beszállókat nyitni pont nem ilyenkor kell. A kriptovaluta kereskedés szummában egy nullás játék. Vagyis valakinek a vesztesége másnak a nyeresége. Amikor nagyon egyértelműen látszik valami és mindenki ugyanazt fújja, akkor általában pont annak az ellenkezője igazolódik be. Ezért célszerű lehet egy konszolidációt megvárni az ADA-nál, mielőtt valaki nagyon fellelkesedve belevesz a jelenlegi csúcsokba. Illetve tudjátok, fő a diverzifikáció! ➡️ Milyen altcoin portfólióban célszerű 2021-ben gondolkozni?

 

Az Ethereum 2.0 hasonló utat futhat be, mint az ADA

Vicces, hogy a később indult ADA úgymond picit előrébb van már, mint az eredeti ötlet az Ethereum. Persze kapitalizációban illetve a rá épülő projektek számában egyértelműen az Ethereum az úr. Valószínűleg ez még egy jó ideig így is fog maradni. Viszont, ami érdekes, hogy ugye az Ethereum 2.0 egy a Cardano jelenlegi már működő stakelési rendszeréhez igazán hasonlót fog majd használni. Így a Cardano-nál jelenleg látható érdekességek ott is megfigyelhetőek és kihasználhatóak lesznek.

Háttérkép forrása: https://www.cryptonewsz.com/

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.34% $67,372.5
Ethereum ETH -3.79% $3,686.6
BNB BNB -2.57% $595.47
Solana SOL -5.45% $165.06
XRP XRP -0.48% $0.5219
Dogecoin DOGE -3.62% $0.1595
Cardano ADA -3.39% $0.4617
Litecoin LTC 0.01% $85.64
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!