Soros György befektetési alapja is beszáll a Bitcoinba

Szerző: | júl 2, 2021 | Kriptovaluta

A Bitcoin és egyéb kriptográfiai kereskedés mellett, a Soros Alapkezelő állítólag blokklánc-központú cégek felvásárlásáról is tárgyal. 

 

Soros Alapkezelő belép a Bitcoin és kriptovaluták piacára

A TheStreet pénzügyi hírportál szerint, a Soros Fund Management, a milliárdos Soros György magánbefektetési cége a digitális eszközök megismerése részeként kereskedik Bitcoinnal (BTC). 

Az ügyben érintett emberek az újságnak elmondták, hogy a múlt héten, a Soros Alapkezelő befektetési igazgatója adott zöld utat a Bitcoin és esetleg más kriptovaluták kereskedelmére. A névtelenségét kérő forrás szerint, Dawn Fitzpatrik és csapata, már egy jó ideje tanulmányozzák a kriptovalutákat. A kriptovalutákkal való kereskedelem tehát nem csak szárnypróbálkozás az Soros Alapkezelő számára, pontosan tudják mit csinálnak. 

Soros Alapkezelő Bitcoint kezel I Cryptofalka

Forrás: https://cryptopotato.com/

A TheStreet felvette a kapcsolatot a Soros Alapkezelő szóvivőjével, de nem kívánt nyilatkozni. Állítólag Fitzpatrik tárgyalásokat folytat blokklánc-alapú vállalkozások zártkörű részesedésének megszerzéséről is. Bár ezen cégek nevét nem közölték. Soros Alapkezelő számos olyan vállalkozásba fektetett már pénzt, amely kincstári tartalékait Bitcoinba fektette. Az Alapkezelő egyike volt a New York Digital Investment Group, ismertebb nevén NYDIG 200 millió dolláros finanszírozói közül, amiben a MassMutual, a Morgan Stanley és a Stone Ridge Holdings Group is részt vett. Abban az időben az NYDIG társalapítója és vezérigazgatója, Robert Gutmann azt nyilatkozta, hogy teljesen világos, hogy a Bitcoin intézményi elfogadása növekszik.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

A hír körbe járt a twitteren a kripto-közösségben is. A vélemények megoszlanak. A Soros Alapkezelő Bitcoin befektetéseit nem feltétlenül kell pozitívan kezelni, tekintettel arra, hogy Soros a hírnevét azzal alapozta meg, hogy spekulációi miatt 1992-ben rövidre zárta a brit fontot és gyakorlatilag megtörte az angol bankokat. 

Ennek ellenére Fitzpatrik az elmúlt hónapokban kedvezően nyilatkozott a Bitcoinról. Márciusban elmondta, hogy a kriptovaluták olyan „inflexiós (forduló) ponton vannak”, amely a jövőben nagyobb elfogadást katalizálhatnak. “Beruháztunk kriptográfiai infrastruktúrába, mert úgy gondoljuk, hogy az ipar fordulópont előtt áll” – mondta a Bloombergnek márciusban.

Nem világos, miért választotta a Soros Alapkezelő a kriptovaluta piacot. A milliárdos befektető 2018-ban buboréknak nevezte a Bitcoint. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.