Szinte dollárra pontosan pattant a Bitcoin a támasz zónából

Szerző: | dec 19, 2019 | Árfolyam elemzés

A korábbi cikkünkben arról írtunk nektek, hogy itt van-e az ideális idő a Bitcoin vásárlására, azóta szépen bejöttek a számítások és sikeresen pattant az ár az ott megjelölt Bitcoin támaszról.

 

A 6400-as Bitcoin támasz egyelőre szépen hárított

Ahogyan a korábbi cikkünkben írtuk:

A következő erősebb támaszunk, ahol akár el lehet már gondolkozni Bitcoin vásárláson, az a csökkenő árcsatorna alsó tartományában, a zöld vízszintes támasz környezetében van. Itt fog ugyanis a Bitcoin egy olyan tartományba kerülni, ahol érdemes lehet egy túladott állapotra építve elcsípni egy pattanást. – Cryptofalka elemzés 2019.12.17

Bitcoin támasz cryptofalka

BTCUSD-1d-20191219

 

Azóta szépen beesett az ár a megjelölt zöld Bitcoin támaszhoz, majd onnan azóta elég dinamikusan pattant. Akiknek ott sikerült zárniuk a shortokat szép profitokat érhettek el, de akik a Bitcoin támaszon vásároltak be ők is már +10%-ban járnak azóta. Mondhatni igazán kemény mozgásokat produkál jelenleg a Bitcoin, a nap egyik felében még shortolni, a másikban már long pozíciót érte meg építeni. 

Amit még érdemes kiemelni, hogy a pattanás átlag feletti volume-al társult, viszont ha megnézitek a korábbi hatalmas volumeok mellett eltörpül a tegnapi zöld gyertya. Ez olyan szempontból picit szomorú, hogy több vásárlói nyomást vártunk volna ettől a Bitcoin támasztól.

 

Ennek ellenére macro nézeten még nem sok minden változott

Gyakorlatilag az utolsó pillanatban sikerült pattannia a vezető kriptovalutának a támaszról, ezt önmagában nem lehet, mint bika tulajdonságnak felhozni. Ugyanis ezzel úgymond csak éppen hozta a Bitcoin a kötelezőt, ahhoz, hogy az elkövetkező néhány hónapba ne kerüljön infúzióra. Egy 6000 dollár alá való letörés ugyanis nagyon negatív képet festene az elkövetkező hónapokra.

A korábbi Bitcoin támasz után most az ellenállásokon van a sor! Ha megnézitek az előző napos ábránkat a zöld és narancs görbével jelölt mozgó átlagok sajnos szépen funkcionáltak, mint ellenállások az elmúlt hónapokban. Jelenleg ismét ez fogja az árat a Bitcoin támaszról való pattanás után. Ezekre lesz érdemes figyelni, hogy végre tudunk-e felettük zárni.

 

Rövid, 1 órás nézeten van még potenciál egy folytatáshoz

Annak ellenére, hogy a nagyobb macro nézetek még mindig közömbös jelet mutatnak, a rövidebb 1 órás nézet a Bitcoin támaszról való pattanás után sokkal szebben fest már. Sikerült ugyanis az Ichimoku felhő, és a mozgó átlagok támasza fölé kerülnünk. Ezek képesek lehetnek akár tovább fűteni a rövid távú emelkedésünket.

Bitcoin támasz cryptofalka

BTCUSD-1h-20191219

A 6460-as Bitcoin támaszról való pattanás után ami további pozitívum, hogy sikerült rövid idő alatt leküzdeni a korábbi 7000 dolláros ellenállásunkat. Így ez fölé kerülve ez már támaszt tud nyújtani nekünk egy esetleges csökkenéshez. Ugyanúgy, mint az 1 órás nézeten az ár alatt lévő 10 és 22-es exponenciális mozgó átlagok.

Ez mellett az indikátorok sem néznek ki rosszul egy potenciális trendfolytatáshoz rövid távon. SRSI túladott, MFI vételi jelzést ad.

 

Közeledik a Bitcoin felezés, jelentősen nő a Google keresések száma

A Bitcoin támaszról való pattanás mellett a fundamentális alapok is reménysugárt nyújtanak. A Google trends adatai szerint a nagyobb Bitcoin befektetők és kiskereskedők egyre nagyobb figyelmet kezdenek fordítani a 2020 májusában várható Bitcoin blokkjutalmának feleződésére.

Bitcoin felezés - Google

Bitcoin felezés – Google

 

A Google trends december 17-i adatai szerint jelentősen nőtt világszerte a “Bitcoin felezés” kulcsszóra való keresés az eddigi 2019-s adatokhoz képest. Fél évvel járunk a tényleges 2020-s Bitcoin blokkjutalom felezés előtt, és a növekvő érdeklődés láttán a Google keresésekben, sokan a jövőbeni lehetséges fordulásról beszélnek a hír közeledtével. A Bitcoin felezésről itt írtunk a korábbi cikkünkben: LINK

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. MONERO BÁNYÁSZAT, HOGYAN HOZD KI A MAXIMUMOT A GÉPEIDBŐL

  2. 2020-BAN JÖN A FRANCIA ÁLLAMI KRIPTOVALUTA

  3. PRIORITÁST AD AZ EURÓPAI UNIÓ ÚJ VEZETÉSE A KRIPTOPÉNZEKNEK

  4. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL

  5. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.