51%-os támadás érte a Bitcoin SV hálózatát

Szerző: | aug 4, 2021 | Kriptovaluta

Egy azonosítatlan csoport átszervezte a Bitcoin SV blokkláncot, és három különböző láncot hozott létre, amelyeket egyszerre bányásztak. Egy újabb szög a Bitcoin forkok koporsójában.

 

Támadás a Bitcoin SV blokklánc ellen

A Bitcoin SV, a Bitcoin Cash forkjaként létrehozott blokklánc, amelyet főként Calvin Ayre és Craig Wright vállalkozók népszerűsítenek. A blokklánc 51% -os támadást szenvedett, ami tovább gyengíti a kriptovaluták terén már egyébként is megromlott hírnevét.

A hírről Lucas Nuzzi, a Crypto Twitter közösség és a CoinMetrics adatelemző cég tagja számolt be. A hír szerint, egy bányászcsoport 2021. augusztus 3 -án láncátrendezést (chain reorg) kezdeményezett, és sikerült létrehoznia a blokklánc 3 különböző változatát, amelyeket egyszerre bányásztak különböző bányászati poolokban.

A támadás körülbelül 12 órán keresztül tartott, és mintegy 14 blokkból álló átszervezést ért el. Ez természetesen katasztrofális a blokklánc megbízhatósága szempontjából, amely pontosan attól függ, hogy megváltozatlan. Ez garantálja értékét és tekintélyét a felhasználók körében. (Ezért tart ki a legtöbb kriptovaluta hívő a Bitcoin eredeti és biztonságos lánca mellett)

Nem meglepő módon, a támadás hatással volt a BSV árfolyamára is. Az egyébként is medvés hangulatú Bitcoin SV piac még 7%-os árfolyamesést szenvedett. 

Bitcoin SV chart 08.04. | Cryptofalka

Forrás: Tradingview

 

Mi az 51%-os támadás?

Az 51% -os támadás akkor következik be, amikor egy entitásnak sikerül a blokklánc teljes arányának 51% -át irányítani. Ily módon egyoldalúan eldöntheti, hogy mely új blokkokat kell hozzáadni a lánchoz, összezavarva ezzel a csomópontokat.

51%-os blokklánc támadás | Cryptofalka

Forrás: https://tipsmake.com/

Az 51% -os támadás gyenge láncok ellen történik, amelyek nem elég biztonságosak vagy éppen érdektelenek a bányászok számára. Tehát nincs meg a megfelelő has biztosítása a blokkláncnak. Az ilyen típusú támadások leghíresebb példái a BSV mellett az Ethereum Classic (ETC), a Verge (XVG) és a Bitcoin Cash (BCH) esetei voltak.

A Coinmetrics által kifejlesztett kockázatelemzési platform, a Farum által megosztott grafikán tisztán láthatók a támadások nyomai. Minden vonal új láncot jelent, amelyet különböző Bitcoin SV csomópontok egyidejűleg validáltak.

Bitcoin SV hamis blokkláncok | Cryptofalka

Forrás: Coinmetric

A Crypto-Twitter egyik legaktívabb, BSV-t támogató közössége, a Bitcoin Association is megerősítette a támadást. Sürgette a csomópont-üzemeltetőket a Twitteren keresztül, hogy futtassanak parancsot a hamis blokkok érvénytelenítésére. Calvin Ayre milliárdos és a BSV legfőbb támogatója, egyelőre nem nyilatkozott a támadással kapcsolatban. 

 

A kripto közösség is reagált az 51%-os támadásra

A Bitcoin SV nem rendelkezik túl jó hírnévvel a Crypto Twitter közösségben. A projekt egyik vezető elméje, Craig Wright folyamatosan azt állította, hogy ő Satoshi Nakamoto, és bár többször is hazugságon kapták, állításai és támadásai sok fejlesztőt és rajongót felbosszantottak.

Ennek megfelelően a támadás utáni reakciók nem sokáig várttak magukra. A legendás bitcoin.org oldal álnevű webmestere – akinek nemrégiben az Egyesült Királyságban élő emberek számára láthatatlanná kellett tenni a Bitcoin White Papert az oldalukon, Craig Wrighttal folytatott jogi vita után – gúnyolta azt, ahogyan a Bitcoin SV promóterek kezelik a problémát közösségi hálóin keresztül, ironikusan amely a projekt magas szintű centralizációját mutatja.

Mások ménekhez fordultak véleményük kifejezése érdekében. Nézetük szerint, a Bitcoin SV és más Bitcoin forkok nem méltó versenytársai a Bitcoinnak.

BSV mém | Cryptofalka

Forrás: Twitter

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.