Nagyot ment a Tezos, mutatjuk mivel foglalkozik az XTZ

Szerző: | aug 31, 2021 | Kriptovaluta

Amikor az ember aktívan mozog a közösségi médiában, gyakran felfigyel bizonyos coinok nevére. Egyre többször hangzik el a Tezos neve is. Mit érdemes róla tudni? Nézzük röviden a legfontosabbakat.

 

Pár hasznos információ a Tezos-ról

A blokkláncon intelligens szerződések támogatására és futtatására jött létre. Az eredetileg 2014 -ben tervezett Tezos mainnet 2018 -ban kezdte meg működését, és mérsékelt sikereket ért el az Ethereum hálózat egyik riválisaként.

A Tezost a The Tezos Foundation felügyeli. Ez egy svájci szervezet, amely felelős a promócióért, a támogatásokért, a stratégiai partnerségekért. Illetve minden más olyan tevékenységekért, amely felhívja a figyelmet a Tezos ökoszisztémára.

 

Mi a Tezos (XTZ)?

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Tezos

 

A kezdetben az Arthur Breitman a feleségével, Kathleen Breitmannel közösen kifejlesztett projekt különböző késedelmeket szenvedett el. Ennek egyik oka volt a köztük és a Tezos Alapítvány elnöke, Johann Gevers közötti vita elmérgesedése. 

A rázós kezdés után azonban a Tezos sikeresen túlélte a medvepiacot. A Tezos 2017 júliusában lebonyolította az első érmefelajánlást (ICO), amely 232 millió dollárt gyűjtött össze. Ezzel méltó helyet foglal el a valaha volt legnagyobb ICO -k között.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Miért lehet érdekes a Tezos (XTZ)?

A Tezos egy alapvető különbséggel rendelkezik a blokklánc -területen lévő többi okos szerződéses platformhoz képest. A Tezos önmódosítást használ, amely lehetővé teszi a hálózat frissítését anélkül, hogy két különböző blokkláncba kellene bekapcsolódnia. 

Az önmódosítás miatt a Tezos könnyen alkalmazkodik a folyamatosan változó szabályozási és technológiai környezethez. Bár az Ethereum 2.0 nagy ugrás az Ethereum számára, megköveteli, hogy felpörgessük azt, ami lényegében egy új és különálló blokklánc. A Tezosnak azonban képesnek kell lennie arra, hogy az ilyen esetekben módosításokat hajtson végre, és nagyobb megszakítás nélkül folytassa a működését. Ez pedig a maga nemében nagyon különlegessé teszi.

Mi a Tezos (XTZ)?

Forrás:https://forkast.news/headlines/tz-apac-tezos-blockchain-adoption-push-asia/

A Tezos egy Proof of Stake (PoS) blokklánc. Technikailag a PoS egyik változatát használja, ez az úgynevezett Delegated Proof of Stake (DPoS), bár a megvalósítás viszonylag egyedi.

 

Mire jó a Tezos?

Akárcsak más blokkláncok esetében a Tezos-ra is igaz, hogy gyorsan képes hitelesíteni tranzakciókat. Mindezt igyekszik a lehető legköltséghatékonyabban megtenni. 2019 szeptemberében Franciaország kiberbűnözéssel foglalkozó részlege (C3N) az első kormányzati ügynökségek egyike lett, akik a Tezos szolgáltatást használták fel tranzakcióik hitelesítésére.

Mindezek mellett  a Tezos felhasználható illikvid eszközök, például ingatlanok, műkincsek és ékszerek tulajdonjogának átruházására is. Például a MountX nevű cég a Tezos-t használja Mexikóban ingatlanok tokenizációjára.

 

Összefoglalva 

Ahogy a mondás tartja minden kezdet nehéz és ez különösen igaz a Tezos-ra. Viszont érdemes figyelembe venni, hogy számos egyedi megoldással rendelkező projekt. Ami már sikeresen túlélt egy medvepiacot is. 

A frissítés és a szavazás egyedi megközelítése agilisabb platformmá teheti, mint néhány versenytársa, ami hosszú távon nagy előnnyel járhat. A nehéz úton elinduló Tezos megmutatta, hogy van helye a “nagyok” között. Ez pedig vonzó lehet mind a magán, mind pedig az intézményi ügyfelek számára.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.