Tokenizált sajtófotokat vehetünk az AP hírügynökség NFT platformján

Szerző: | jan 12, 2022 | Blokklánc hír

Az AP hírügynökség saját, Polygon alapú NFT platformján a sajtófotók tokenizált változatát lehet majd megvásárolni. 

 

Blokklánc technológiával árulná a sajtófotókat az AP 

Az első NFT kollekció az AP fotóriportereinek fotóit fogja tartalmazni olyan témákról, mint az űr, az éghajlat vagy a háború. A piactér weboldala szerint változó árakon több héten át, január 31-től fognak megjelenni az NFT-k. A fényképeket az Ethereum második rétegű hálózatán a Polygon hálózaton mint-elik. A platform támogatni fogja az utalásos vagy hitelkártyás másodlagos tranzakciókat, valamint az Ethereumban történő fizetést is.

Blokklánc technológia | Cryptofalka

Forrás: https://www.inc.com/

 
A piacteret a Xooa, egy blokklánc infrastruktúra-platform építi. Zach Danker-Feldman, a Xooa piactereinek vezetője elmondta, hogy a partnerség „erőteljes kapcsolatként fog szolgálni a virtuális világ és a valós világ között”.
 
Az új platform támogatja a Metamask-ot és a Formatic-ot. Jövőben pedig a Binance és a Coinbase-t is. A további közelgő funkciók között lesz az NFT átviteli lehetősége, közösségi média lehetőségek, új tartalomkoncepciók és a láncon kívüli előnyök az NFT-tulajdonosok számára.
 
Kéthetente egyszer lesz „Pulitzer Drop”, amelyen Pulitzer-díjas fényképek is szerepelnek majd. Minden NFT tartalmazza a fénykép részletes metaadatait, például az időt, a dátumot, a helyet, a felszerelést és a fényképhez használt technikai beállításokat.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Az AP bejelentése szerint az NFT eladásokból származó forrásokat visszaforgatják az AP újságírásának finanszírozására. Az Associated Press egy 175 éves non-profit hírügynökség, amelynek székhelye New York City. A platform ugyan lehetővé teszi majd a másodlagos piaci értékesítést, de erre 10%-os díjat számít fel.
 

Egyre több médium kapcsolódik be a blokklánc iparba

A hírügynökségnek nem ez az első projektje a blokklánc iparban. 2021 októberében az AP együttműködött a Chainlink Labs-szal, hogy biztosítsa az egyesült államokbeli újságoktól és műsorszolgáltató tagjaitól származó adatok titkosítását.
 
Blokklánc technológia | Cryptofalka

Forrás: https://statetechmagazine.com/

 
2020-ban az AP az Ethereum és az EOS blokkláncokat használta az elnökválasztás eredményének közzétételére. Ezenkívül 2018-ban együttműködött a blokklánc-alapú újságíró startuppal, a Civil-lel, hogy végrehajtsa a tartalomhasználat nyomon követésére és a szellemi tulajdonjogok védelmére vonatkozó terveit.
 
Az AP nem az egyetlen hírszervezet, amely érdeklődést mutat a blokklánc újságírási iparban való lehetséges felhasználásai iránt. 2021 júniusában a CNN elindította NFT projektjét: „Vault by CNN: Moments That Changed Us”. A gyűjtemény egy sor történelmi „hírpillanatot” jelképez a hírcég 41 éves történetéből.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.