Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Binance kilép a kriptotérből

A Binance kilép a kriptotérből

A növekvő szabályozói ellenőrzés nyomán a Binance más gazdasági ágazatban működő hagyományos vállalatok felvásárlásával igyekszik sokféle bevételi forrásra szert tenni, és tovább növelni a kripto elfogadottságát.

 

Kilép a Binance a kriptotérből

A Binance a Financial Times beszámolója szerint a kriptopénzeken kívüli vállalatok felvásárlásával kívánja diverzifikálni üzleti érdekeltségeit.

"Minden gazdasági szektorban egy-két célpontot szeretnénk azonosítani majd ott befektetni, és megpróbáljuk őket bevonni a kriptóba" - mondta a cég vezérigazgatója, Changpeng Zhao, akit 5,3 millió Twitter-követője CZ-ként ismer.

A Binance, amely már most is a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a hagyományos piacokon működő vállalatokat igyekszik bevonni a piacra, hogy tovább növelje a kriptotőzsde széles körű elterjedését és diverzifikálja saját üzleti tevékenységét.

Az interjúban CZ azzal folytatta, hogy a hagyományos vállalatok esetében a kripto elfogadottsága nyomást gyakorolhat a kevésbé progresszív szereplőkre és növeli az általános piaci versenyt. A bejelentés nem sokkal azután történt, hogy a Binance február elején monumentális, 200 millió dollárt fektetett be a Forbes kiadóba. Ez a lépés a vállalatot a Forbes egyik legnagyobb tulajdonosává tette.

https://twitter.com/binance/status/1491761408698208257

A CZ által elkezdett út is bizonyítja a kriptopénz-iparág növekvő erejét. A Binance becsült értéke mintegy 300 milliárd dollárra nőtt, és Changpeng Zhao pedig jelenleg a világ 11. leggazdagabb embere.

 
binance I Cryptofalka Forrás: binance.com

 

A Binance nem tétlenkedik

Míg más kriptotőzsdék korábban már kitették logóikat stadionokra és ellopták a show-t a Super Bowl-on a nagy futballsztárok elől, a Binance részéről egy ilyen jelentős részesedés megszerzése e nagy múltú médiavállalatban jelzi, hogy komoly szereplő lett a felvásárlások és befektetések terén.

A vállalat már korábban is próbálkozott a közvetlen alaptevékenységén kívül eső eszközök és vállalatok megvásárlásával: 2020 áprilisában megvásárolta a CoinMarketCap weboldalt, és 2021. december végén többségi részesedést vásárolt a Swipe kártyafizetési szolgáltató óriáscégben. A bevételek diverzifikálása szempontjából bölcs lépésnek tűnik a digitális eszközökön kívüli hagyományos vállalkozások felkarolása, amelyek 90%-a jelenleg a tőzsdén fizetett kereskedési díjakból származik CZ szerint.

A Binance kriptopénzeken túli ambícióiról szóló hírek akkor érkeznek, amikor a tőzsde világszerte egyre nagyobb ellenőrzés alá kerül a szabályozó hatóságok részéről.

Március elején egyesült királyságbeli Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (Financial Conduct Authority - FCA) hozta nyilvánosságra a Binance házon belüli kártyás fizetési szolgáltatásai, a Bifinity és az Eqonex befektetési cég közötti stratégiai partnerségről szóló aggodalmait. Egy 36 millió dolláros átváltható kölcsönt nyújtottak a vállalatok termékeinek bővítésére, beleértve a jelenleg FCA-regisztrált Digivaultot is.

A tranzakció eredményeként az FCA szerint "a Binance csoporthoz tartozó magánszemélyek és szervezetek a pénzmosási rendeletek értelmében a Digivault haszonhúzóivá válhattak", ami a Digivault számára potenciális szabályozási problémákat sejtet.

https://twitter.com/TheFCA/status/1500854268387020802

A kriptotőzsde a Bloomberg szerint tárgyalásokat folytat a dubaji működési engedély megszerzéséről is. Mindez akkor történik, amikor az Egyesült Arab Emírségek folytatja azon törekvését, hogy a digitális eszközök oázisává váljon a Közel-Keleten.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.94% $62,145.33
Ethereum ETH 1.57% $3,441.05
BNB BNB 1.13% $410.01
Solana SOL -3.11% $129.4
XRP XRP 5.96% $0.6254
Cardano ADA 11.02% $0.7426
Dogecoin DOGE 16.50% $0.1414
Litecoin LTC 5.27% $90.17
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!