Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Binance vs. Coinbase, melyik kriptovaluta tőzsde a jobb?

Binance vs. Coinbase, melyik kriptovaluta tőzsde a jobb?

A jelenleg domináló kriptovaluta tőzsde a Binance szolgáltatását és költségeit hasonlítjuk össze a régimotoros Coinbase platformjával. Melyikük a jobb? 🧐

 

Melyik tőzsde lesz a jobb?

Az összehasonlítást 7 kérdés megválaszolásával és pontozásával fogjuk elvégezni. Mindkét tőzsde igazán kiforrott kereskedési felülettel és magas likviditással rendelkezik, ezért itt nem igazán találnánk túl sok különbséget. A kérdések során főként a FIAT-al történő vásárlásokra fogunk fókuszálni.

Amilyen gyorsan változnak a tőzsdei árfolyamok, nagyjából olyan gyorsan változik az is, hogy melyik szolgáltató platformját éri meg használni. Én még tisztán emlékszem azokra az időkre, amikor a Bittrex dominált a kriptovaluta kereskedésben, majd megjelent egy új, idegen, néhol még csak kínai feliratokkal rendelkező Binance. Majd gyakorlatilag egyik hónapról a másikra jött a váltás és azóta mondhatni a Binance uralja a piacot. 

A Coinbase kriptovaluta tőzsde régóta népszerű és széleskörűen elérhető a világ számtalan országában, de mintha az elmúlt időben picit elkezdett volna lemaradni az innovációban. Több millió felhasználó választotta már a világ több, mint 180 országból a Coinbase szolgáltatását, így méltó versenytársa a Binance platformjának.

 

Így született a Coinbase kriptovaluta tőzsde

A Coinbase kriptovaluta tőzsde 2012-ben látta meg a napvilágot, 5 évvel a Binance indulása előtt. Ekkor még jórészt az amerikai piacra fókuszált a tőzsde, de azóta már jócskán kinőtte ezt a szerepet és a világ bármelyik részén igénybe vehetjük a szolgáltatásukat.

Coinbase kriptovaluta tőzsde I Cryptofalka

Főként kriptovaluta vásárlás, kereskedés, letétkezelés a Coinbase profilja. A vállalatot jelenleg nagyjából 8 milliárd dollárra becsülik, hamarosan pedig elkezdődik a Coinbase új nagy dobása egy IPO keretében.

 

Így született a Binance kriptovaluta tőzsde

A Binance 2017-ben indult egy ICO keretében. Így elmondható róla, hogy abba a kevés 10%-ba tartozik, akik az ICO indulása után több év elteltével is sikeresek tudtak maradni. A Binance platformjának a kezdeti célja az volt, hogy a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje legyen. Szerintem ki is jelenthetjük, hogy ez összejött nekik.

Binance kriptovaluta tőzsde I Cryptofalka

Ugyanis az évek során nem csak a kereskedési volume nagy része csoportosul a Binance platformján, hanem a kereskedés mellett rengeteg egyéb szolgáltatást kínálnak már. Ott a saját tokenjünk a BNB, annak saját blokklánca, ott a Binance mining pool, Binance academy,  Binance DEX és még sorolhatnánk.

 

Binance vs. Coinbase

Milyen módon tudunk kriptovalutát vásárolni a tőzsdén?

A Binance és a Coinbase platformjain is már számtalan mód áll rendelkezésünkre arra, hogy ha mondjuk dollárból vagy euróból szeretnénk kriptovalutát vásárolni. Működik a banki átutalás, bankkártya és a hitelkártyás vásárlás is. Ezért alapvetően erre a kérdésre mindenképpen egy döntetlen születik a két tőzsde között.

PONTOK: BINANCE - 1,   COINBASE - 1

 

Hitelkártya segítségével is tudunk vásárolni a tőzsdén?

A Binances Bitcoin, Ethereum vagy más altcoin vásárlása működik hitelkártyával is. A Coinbase szintén támogatja ezt a vásárlási módot, viszont csak akkor ha a 3D-s biztonsági funkcióval rendelkező kártyáról beszélünk. Ez önmagában amúgy ad egy extra biztonságot az internetes vásárlásokhoz, viszont minimális extra időbe kerül nekünk ennek a beállítása.

PONTOK: BINANCE - 2,   COINBASE - 1,5

 

Milyen limitekkel dolgozik a Binance és a Coinbase?

Valószínűleg kevés embernél jön el az a pont, amikor kiüti a Binance kriptovaluta tőzsde 70 000 eurós maximális vásárlási limitjét. (Ez az összeg heti limit). Viszont a Coinbase esetében a heti limit csupán 3000 font, ami picivel több, mint 1 millió forint. Ez a Coinbase platformján már akár tényleg limitáló tényező is lehet.

PONTOK: BINANCE - 3,   COINBASE - 1,5

 

Milyen költségekkel terhelnek minket a kártyás vásárlásoknál?

A Binances vásárlás során 1% spread-et és nagyjából 2% tranzakciós költséget számolnak fel. Míg a Coinbasenél csupán 0,5% a spread, de a tranzakciós költség 3,99%, ami durván a duplája a Binance értékének. Így tehát a Binancenél nagyjából 3% költség, míg a Coinbasenél 4,5% költésg mellett tudunk kényelmesen, kártyával vásárolni kriptovalutákat.

PONTOK: BINANCE - 3,5,   COINBASE - 2

 

Hogyan tudjuk kiutalni a pénzünket az adott tőzsdékről?

Alapvetően a kriptovaluta vásárlás mögött a profit szerzés szokott állni, vagyis az, hogy növeljük a pénzünk fiatban számolt értékét. Egyszer mindenkinél eljön az a pont, amikor szeretne valamennyi kriptovalutát visszaváltani ropogós dollárra vagy forintra. Ehhez nem mindegy, hogy milyen módon tudjuk ezt a kiutalást megtenni.

A Binance és a Coinbase kriptovaluta tőzsde is lehetővé teszi a pénzünk kiutalását a bankszámlánkra. Viszont a Coinbase rendszere kényelmesebb, ugyanis a Binance-nél csak akkor tudunk bizonyos érték felett kiutalni ha elvégeztük a KYC-t és a lakcímünk hitelesítését. Ehhez pedig egy a nevünkre és címünkre szóló számlának a feltöltésére van szükség. Ami nem nagy dolog, de valamiért nálam többszöri feltöltés és néhány hét átfutási idő után fogadta csak el a rendszer az amúgy minden feltételnek megfelelő dokumentumot. Ezért ebben a pontban mindenképpen a Coinbasenek jár a pont.

PONTOK: BINANCE - 3,5,   COINBASE - 3

 

Milyen kiutalási limittel dolgoznak?

A Binance limitje ebben az esetben is jóval magasabb, mint a Coinbase kiutalási limitje. Ők ugyanis durván 200 000 euró kiutalást engednek naponta, míg a Coinbase csak durván 20 000-et.

PONTOK: BINANCE - 4,   COINBASE - 3

 

Milyen szolgáltatásokat vehetsz igénybe a kriptovaluta vásárlás után?

A Binance előnye a többi tőzsdével szemben szerintem abban állt, hogy igazán innovatív és rugalmas módon tudtak újabb és újabb szolgáltatásokat kiépíteni. Az egyszerű kriptovaluta tőzsde nagyon hamar kinőtte magát egy teljes ecosystem-é. Egy olyan platformra, ahol tudsz spot, futures, options, margin kereskedést folytatni, de akár, mint kriptovaluta bányász is tudsz csoportosulni egy pool-ba náluk. Újonnan a DEX-ek és a staking szolgáltatások is nagyon pörögnek, ezt a Binance-nél mind megtalálod egy brand alatt.

A Coinbase inkább megmaradt a kriptovaluta vásárlás és váltás profiljánál. Szintén nyújt más kiegészítő szolgáltatásokat is, de ezek gyakorlatila eltörpülnek a Binance repertoárja mellett.

PONTOK: BINANCE - 6,5,   COINBASE - 4,5

 

Binance vs. Coinbase

Hogy ha azt vizsgáljuk, hogy a Binance vagy a Coinbase közül melyik platform nyújt ideálisabb kriptovaluta vásárlási feltételeket, majd azután kereskedési lehetőségeket, akkor egyértelműen a Binance kerül ki győztesként. A Coinbase tőzsdéje mellett egyértelműen az egyszerűbb, kényelmesebb kiutalási lehetőség szólhat. Illetve a Coinbase Pro is kezdi már azért felvenni a versenyt a Binance platformjával. A Coinbase IPO pedig talán egy még nagyobb dolog eljövetelét vetíti előre.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Így vásárold első bitcoinodat Binance tőzsde segítségével
  2. Így vásárold meg első Bitcoinodat Coinbase segítségével
  3. Veszélyben a dobogó, tör előre az OKEx kriptovaluta tőzsde
  4. Útmutató az OKEx kriptovaluta tőzsde használatához
  5. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás
  6. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  7. Új Bitcoin kisokos podcast; Coincash: Bitcoin vásárlás egyszerűen

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.37% $67,108.61
Ethereum ETH 0.74% $3,122.46
BNB BNB -0.21% $579.93
Solana SOL 1.03% $174.6
XRP XRP -0.28% $0.5224
Dogecoin DOGE -0.03% $0.1556
Cardano ADA -0.71% $0.4808
Litecoin LTC 0.23% $84.22
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!