Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Crypto.com visszatáncolna, de már késő?

A Crypto.com visszatáncolna, de már késő?

A Crypto.com felhasználói csalódottságuknak adtak hangot amiatt, hogy a cég nemrégiben úgy döntött, csökkentik a tagok staking jutalmait.

 

Volt aki felgyújtotta a Crypto.com kártyáját is

A cég tájékoztatása szerint 2022. június 1-jétől csökkentett pénzvisszatérítést (cashback-et) adnak, illetve nem biztosítanak staking jutalmat sem a kártyacsomagokhoz. Felső határt vezetnek be a Ruby Steel és Jade Green/Royal Indigo kártyabirtokosok pénzvisszatérítési jutalmára. Továbbá ezzel párhuzamosan nullára csökkentik a staking után járó jutalmakat.

A felhasználók szerint a lépés agresszív volt, és nem adtak elegendő időt a helyzet mérlegelésére. Kris Marszalek, a Crypto.com vezérigazgatója nemrégiben Twitteren azt írta, hogy a közösségi visszajelzések figyelembevételével a cég visszalép, és újragondolja a csökkentést. Egyes Crypto.com-felhasználók azonban azt mondják, hogy már túl késő. Kitartanak amellett, hogy kivonják tőkéiket a platformról, és más szolgáltatót keresnek.

A Crypto.com visszatáncolna, de már késő? Forrás: cryptopolitan.com

Volt olyan csalódott felhasználó, aki egy grillen benzinnel lelocsolta, majd elégette a Crypto.com kártyáját. Erről videót és készített, amit a Twitteren osztott meg. Azóta a videó már törölve lett a platformról.

 

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Mi változott a Crypto.com-nál?

A Crypto.com nagyvonalú jutalomprogramja jelentős tényező volt abban, hogy a Crypto.com világszerte több mint 10 millió felhasználót szerzett eddig. A jutalmak a megvásárolt CRO összegétől függenek. Jelenleg a legfelső szintű Obsidian tagsághoz 400 000 USD részesedésre van szükség a CRO-ban a 180 napos zárolási időszakhoz az előnyök kihasználásához. Ez magában foglalja a 8%-os készpénzvisszatérítést a kártya használatakor, hozzáférést a legmagasabb fizető APR-hez más kriptotokenek stakingje esetén, valamint évi 12%-os CRO tétjuttatást a 400 000 $ zárolt összegért. Más előnyökkel is rendelkezett, többek között a Spotify és a Netflix előfizetések visszatérítésével.

Az eddig biztosított kedvezményeinek csökkentésének bejelentésével azonban a Crypto.com felhasználói az elégedettlenségüknek a közösségi médiában adtak hangot. Az általános véleményt úgy lehetne összefoglalni, hogy elégedetlenségi hullám indult el, ahol a felhasználok platform elhagyására bátorították egymást.

https://twitter.com/kris/status/1521279935188709378?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1521280031968096256%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptoslate.com%2Fcrypto-com-u-turns-on-cutting-member-rewards-but-is-it-too-late%2F

Válaszul Marszalek a Twitteren azt írta, hogy a Crypto.com meghallgatta az észrevételeket, és úgy döntött, hogy visszalép a meghozott döntéstől. Ahelyett, hogy egy általános nullás kulcsot vezetne be a CRO staking jutalomra (tagsági szinttől függetlenül), más utat keresnek. A  cég a CRO staking jutalmait továbbra is fizeti, jóllehet csökkentett mértékben.

2022. június 1-től a cég a következőképpen fizetik ki a CRO tétjutalmakat:

8% éves kamat az Obsidian, Icy White vagy Frosted Rose Gold kártyával rendelkező magántagok számára.
4% éves kamat Jade Green vagy Royal Indigo kártyabirtokosok számára.
Eredetileg 12% volt a jutalom az Obsidian és Icy White/Frosted Rose Gold esetében, és 10% a Jade Green/Royal Indigo esetében.

Marszalek megismételte, hogy a platform „hosszú távú fenntarthatóságának” biztosításához csökkentésekre van szükség. 

 

Összefoglalva

Marszalek vezérigazgató tweetjéhez fűzött megjegyzések vegyes képet mutatnak. Egy felhasználó „jól átgondolt lépésnek” nevezte. Egy másik azonban „sértésnek” titulálta a Jade Green birtokosai számára „csupán” 4%-os éves kamatot kapnak. Felhasználói részről a felháborodás oka az volt, hogy nem ezek mellet a felhasználói feltételek mellett kötötték le fél évre a CRO tokeneket, a szolgáltatást igénybe vevők. Sokan "pénzvisszatérítés" kérnek, mások eladták tokenjeiket. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.79% $61,264.36
Ethereum ETH -0.93% $3,006.55
BNB BNB -0.31% $531.18
Solana SOL 0.63% $132.73
XRP XRP -0.53% $0.492
Dogecoin DOGE -2.40% $0.1492
Cardano ADA -1.61% $0.4434
Litecoin LTC 0.53% $79.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!