Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Munkavállalás egy nemzetközi kripto-cégnél

Munkavállalás egy nemzetközi kripto-cégnél

Nem is volt olyan rég, hogy egy podcast adásban is találkozhattatok velem, Németh Ádámnak hívnak és a Nexo európai üzletfejlesztési csapatát erősítem. Ebben a cikkben megosztom veletek az elmúlt 1 évben szerzett tapasztalataimat, és hogy kinek ajánlom azt, hogy ezen a piacon építsen magának karriert.

 

Mi a munkám a Nexo-nál?

Igyekszem sok magyar kripto csoportban is aktív lenni, így az elmúlt egy évben már többször is megkaptam, hogy "Community Manager" vagyok a Nexo-nál, de ez inkább hobbi, mint a valós munkaköröm. Az üzletfejlesztési csapatban az "Ambassador Manager of Europe" pozíciót töltöm be, ami összességében a cég európai online partnerségeit menedzseli. 

Információkat gyűjtünk minden ország kripto piacáról, és ez alapján dolgozunk ki stratégiákat, hogy az adott országban milyen szolgáltatásaink, tartalmaink lehetnek relevánsak. Például Magyarországon rossz kultúrája van a hiteleknek, így a hitel szolgáltatásainkat kevésbé ajánljuk, inkább említjük a Nexo kripto alapú kártyáját, vagy a Nexo kripto megtakarítási számláját.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

De kik azok, akiket menedzselek? Az Ambassador pozíció egy-egy országban a Nexo hivatalos munkatársa, aki az ottani trendekkel, partnerségekkel foglalkozik. Ők tartják a kapcsolatot a tartalomgyártókkal, keresnek új partnereket, aktívak a helyi kripto közösségben. Erre a szerepre egyébként folyamatosan keresünk munkatársakat, így ha beszéltek legalább társalgási szinten németül, franciául, vagy más nyugat-európai nyelven, akkor nyugodtan keressetek az [email protected] címen.

 

Mik az előnyei egy ilyen kriptós munkának?

A legtöbb szokványos állással ellentétben a kripto piacon hatalmas a munkaerőhiány, így sokkal nyitottabbak a cégek az online/otthoni munkavégzésre. Ez sokkal kényelmesebbé, változatosabbá teheti a munkavégzést, hisz akár beülhetünk egy kávézóba, vagy otthon melegítőben is dolgozhatunk.

Szintén előny, hogy a kripto piac folyamatosan fejlődik, tele van innovációval, így egy pörgős, nemzetközi csapat tagjaként veheted ki a részed a kripto világ fejlődéséből.

Számomra pedig a legnagyobb előny egy ilyen pozíció "marketing" szerepe, hisz ez minket is érdekesebbé tesz, sok lehetőséget ad arra, hogy gyarapítsuk kapcsolati tőkénket, ami a jövőben mindenképp hasznos lesz.

 

Otthoni munka árnyoldala

Elsőre talán nem is gondolnánk, de az otthoni munkavégzésnek szinte annyi hátránya is van, mint előnye. Ez persze relatív, de nekem a hónapok során kifejezetten nagy kihívás volt a munkatársaim motivációjának szintentartása egy olyan környezetben, ahol ott van alternatívának az is, hogy csak tettessék a munkát, közben pedig mást csináljanak egész nap.

munka kripto I Cryptofalka

Nálam erre az volt a megoldás, hogy nagyon könnyen tudtam azonosulni a cégünk céljaival, így minden napot egy új lehetőségnek vettem, hogy több emberhez juttathassuk el a szolgáltatásainkat. 

Az online munkavégzésben jobb esetben a mi feladatunk az, hogy motiváljuk magunkat, ezzel pedig eredményes tagjai legyünk a csapatnak.

 

FUD folyik a csapból is

Talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a kripto piac még elég kezdeti szakaszban jár szabályozást illetően. Az elmúlt években rengeteget haladtunk előre, de még mindig sokszor semmilyen precedens sincs arra, hogy kriptovaluta alapú szolgáltatásokat hogyan kell jogszerűen biztosítani.

Ez pedig sokszor problémákat szül. Az elmúlt 1 évben több versenytársunk lett fizetésképtelen, vagy perelték be a céget, ami nyilván egy munkavállalónak előbb utóbb megnehezíti a napjait. Nem tartom magam egy stresszes embernek, de nem egyszer volt olyan, hogy már fájt a fejem, annyira idegesített a tehetetlenség.

A kripto piacon ha egy versenytárs bedől, hiába áll bárhogy a mi cégünk, Twitteren gyártani fogják a konteókat, hogy meglovagolják a trendeket a rövid ideig tartó hírnévért cserébe.

 

Kinek ajánlom ezt a szakmát?

Fentebb már említettem, hogy ez egy stresszes világ és itt szerintem egyáltalán nem túloztam. Bármelyik nap jöhetnek ki új konteók, vagy negatív hírek versenytársakról, vagy akár a saját cégünkről is. Ez viszont a mi szintünkön nem befolyásolja a munkánkat. Nekünk minden nap arra kell törekednünk, hogy minden napunk eredményes legyen, ezzel segítve a cég növekedését.

munka kripto I Cryptofalka

Főként olyanoknak ajánlom a kripto-cégeknél való elhelyezkedést, akik aktívan támogatnák ennek a világnak a fejlődését és online munkalehetőséget keresnek versenyképes fizetéssel. 

 

Összefoglalva

Számomra a legnagyobb tanulság, hogy rengeteg motivációt, lelkesedést ad az embernek, ha egy olyan projektet erősít, aminek a céljával tud azonosulni, boldogan ajánlja másoknak is.

Sokszor látom csoportokban a kérdést, hogy mi az, amivel "jól lehet keresni", viszont szerintem általánosságban elmondható, hogy egy jó szakember mindig jól fog keresni (versenypiacon). Ebből adódóan pedig inkább találjuk meg azt a munkakört, amiben kényelmesen mozgunk (Sales, Marketing, IT, stb.) és keressünk cégeket, amiket boldogan támogatnánk a növekedésükben. Jelenleg továbbra is egy olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy jó munkaerőből hiány van, így ha versenyképes a tudásunk, akkor biztos fogunk találni lehetőségeket.

Ha többet olvasnál a témában, akkor ajánlom a hetente megjelenő hírlevelemet, ahol további információkat osztok meg a kripto cégeknél végezhető munkákról is.

 

Csatlakozz Te is a Cryptofalka publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornájához!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.38% $64,055.73
Ethereum ETH 2.22% $3,060.2
BNB BNB 3.27% $561.42
Solana SOL 3.96% $143.43
XRP XRP 6.17% $0.5136
Dogecoin DOGE 5.71% $0.1554
Cardano ADA 12.04% $0.4941
Litecoin LTC 4.84% $82.5
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!