Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Fortune 40: A kriptoipar legjobb 40 vállalata

Fortune 40: A kriptoipar legjobb 40 vállalata

A Fortune április 10-én közzétette a "Fortune Crypto 40"-et, ami a kriptoipar legjobb 40 vállalatát díjjazza. Az eredmény némi meglepődést váltott ki a közösségből. Na, de kik voltak a nyertesek? 👇🏼

 

A top 40 kriptoipari vállalat

A Fortune közel egy évszázada tekintélynek számít, ha az üzleti élet szereplőiről van szó. Ez a hírnév részben a kiadvány ikonikus vállalati listáinak köszönhető. Ezek közül a leghíresebb a zászlóshajónak számító Fortune 500, amely az Egyesült Államok legnagyobb vállalatait rangsorolja bevételük alapján. A kiadó most közzétette a Fortune Crypto 40-et - azokat a cégeket, amelyek állítása szerint a kriptobizniszben a leginkább számítanak.

A Fortune Crypto 40 nyolc különböző kategóriára oszlik: TradFi, CeFi, NFT-k, kockázati tőke, adat- és analitikai cégek, infrastrukturális cégek, blokklánc protokoll cégek és DeFi.

legjobb kripto vállalat I Cryptofalka

Míg a legnépszerűbb szereplők mind ott vannak a rangsorban, a lista között akad néhány meglepetés is. Meglepő módon a protokollok rangsorában a Bitcoin az Ethereum mögé szorult, a Polygon pedig a harmadik helyre szorította a Solanát.

Íme a nyertesek listája:

Centralized Finance (CeFi) – Coinbase
Traditional Finance (TradFi) – PayPal
Venture Capitalist (VC) – Polychain Capital
Non-fungible tokens (NFTs) – OpenSea
Data – Chainalysis 
Infrastructure – Ledger
Decentralized Finance (DeFi) – Uniswap
Protocols – Ethereum Foundation

Az eredmények nem mindenki számára váltottak ki szimpátiát. A közösség elsősorban azt kritizálta, hogy a Fortune a Coinbase-t a Binance fölé helyezte a legjobb központosított pénzügyi kategóriában.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

De miért került a listán a Coinbase a Binance elé?

A listán a hangsúlyt a vállalatokkal szembeni nyitottságra vagy a folyamatban lévő szabályozási ellenőrzésre helyezték. Így esett meg az, hogy például a Binance, a kereskedési volumen alapján mért világ legnagyobb kriptotőzsdéje, elvesztette első helyét a CeFi-ben a Coinbase-zel szemben.

A Fortune így magyarázta az eredményt:

"Jogi problémái és a tartalékaival és üzleti működésével kapcsolatos átláthatóság hiánya miatt csúszott le a rangsorunkban".

legjobb kripto vállalat I Cryptofalka

A rangsorra az is kihatott, hogy nemrég a CFTC bennfentes kereskedelemmel, valamint a kereskedési és származtatott ügyletekre vonatkozó szabályok megsértésével vádolta meg a Binance-t és annak felső vezetőit. A vállalat azóta Ausztráliában elvesztette származtatott ügyletekre vonatkozó engedélyét is.

A Binance-t támogató közösség tagjai megkérdőjelezték a Fortune módszertanát. Egy Reddit felhasználó azt írta: "A legtöbb kategóriával egyetértek, de a CeFi koholtnak tűnik. Persze, a Coinbase szép meg minden, de nem igazán mondhatom, hogy a legjobb."

 

Fortune: Szigorú kvalifikációs kritériumok

A módszertan leírása azt állítja, hogy a Crypto 40-et úgy tervezték, hogy kiemelje a szervezeteket és azok technológiáit - szemben az őket vezető egyének és csapatok népszerűségével. A Fortune így minden egyes kategória esetében szigorú módszertant alkalmazott:

"A döntés, hogy egyetlen lista helyett külön kategóriákat hozunk létre, azt tükrözi, hogy a kripto egy sokszínű iparág, és nehéz közös mérőszámokat találni egy kriptotőzsde relatív fontosságának mérlegelésére egy hagyományos pénzügyi céggel szemben vagy egy DeFi projekttel szemben".

legjobb kripto vállalat I Cryptofalka

A kiadó egy sor olyan tapasztalati mérőszámot használt, amelyekhez a Researchscape által több mint 200 pénzügyi vezetővel végzett felmérés párosult.

 

Kriptoipari lista objektív nézőpontok alapján

Bár egyértelmű, hogy a legnagyobb, legsikeresebb cégek foglalják el a lista nagy részét, a Fortune azt nyilatkozta, hogy a következő kiadásokban nagyobb figyelmet fog fordítani a feltörekvő kripto-vállalatokra, mivel azok hamar "bomlasztanak és képesek megragadni az öntörvényű hatalmon lévők koronáját".

"Jelenleg nincsenek hasonló rangsorok a kriptoipar számára. Bár rengeteg lista létezik, szinte mindegyik egy maroknyi szerkesztő szubjektív preferenciáját tükrözi, és a legtöbbjük inkább személyiségekre, mint vállalatokra koncentrál." - írta a Fortune munkatársa.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.71% $66,661.86
Ethereum ETH 6.81% $3,257.73
BNB BNB 4.58% $583.43
Solana SOL 8.07% $153.91
XRP XRP 5.34% $0.5168
Dogecoin DOGE 5.85% $0.1654
Cardano ADA 4.53% $0.4905
Litecoin LTC 3.00% $82.04
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!