9 kriptovállalat került fel a Forbes Fintech 50 listára

Szerző: | jún 10, 2022 | Kriptovaluta

Forbes Fintech 50: A piaci visszahúzódás ellenére 2022-ben szereplő kriptovállalatok száma több, mint az elmúlt évben.

 

Több a kriptovállalat idén a Forbes Fintech 50 listán

A Forbes Fintech 50 a pénzügyi technológia világának leginnovatívabb magánvállalatainak előkelő listája. 2021-ben a Forbes Fintech 50 listán 8 kriptovállalat szerepelt. Összességében a listáján ezúttal szereplő 9 kriptovállalat mintegy 6,5 milliárd dollárnyi tőkét gyűjtött össze különböző befektetőktől. A listán szereplő kriptovállalatok: az FTX, az OpenSea, az Alchemy, az Ava Labs, a Circle Internet Financial, a Chainalysis, a Fireblocks, a Paxos és a TRM Labs.
 
Összehasonlításképpen, a Forbes Fintech 50 2021 listájára felkerült 8 kriptovállalat mintegy 1,7 milliárd dolláros tőkét vont be. Az akkori listán szereplő kriptovállalatok között szerepelt az Alchemy, az Anchorage, a BlockFi, a Chainalysis, a Fireblocks, a Gemini, a Kraken, a Paxos.
 
Forbes fintech 50 | Cryptofalka

Forrás: beincrypto.com

 

Kilenc kriptovállalat a listán

Első helyen ott van a Sam Bankman-Fried vezette FTX kriptotőzsde, amely összesen 1,8 milliárd dollár tőkét vont be többek között Sequoiától, Temasektől, Thomas Bravótól. Értéke 32 milliárd dollár.
 
Második helyen, a nem helyettesíthető token (NFT) piactér, az OpenSea 423 millió dollár támogatást kapott többek között Andreessen Horowitztól (a16z), a Paradigm-ától és a Haun Venturestől. Értéke 13,3 milliárd dollár.
 
A harmadik helyen a web3 infrastruktúra-szolgáltató, az Alchemy, összesen 413 millió dolláros támogatással az a16z, a Silver Lake, a Lightspeed Venture Partners és másoktól. Értéke 10,2 milliárd dollár.
 
A negyedik helyet az Avalanche blokklánc megalkotója, az Ava Labs foglalja el. A Forbes úgy becsüli, hogy az AVAX piaci kapitalizációja 8,5 milliárd dollár.
 
Az ötödik a Circle Internet Financial, a stabilcoin USD Coin (USDC) mögött álló vállalat. A listára úgy került fel, hogy 1,5 milliárd dolláros támogatást gyűjtött össze a BlackRocktól a Fidelity felé. Értékelése 9 milliárd dollár.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
Hatodik helyen a Chainalysis, amely kripto-vizsgálati és megfelelőségi szolgáltatásokat kínál. Sikerült 535 millió dollár finanszírozást összegyűjtenie a Coatue, Paradigm, Accel és másoktól. Értéke 8,6 milliárd dollár.
 
Hetedik helyen a Fireblocks, egy intézményközpontú kripto letétkezelő cég. 1,2 milliárd dolláros befektetési injekciót kapott a BNY Mellontól, a Coatue-tól, a Ribbit Capitaltól és másoktól. Értékelése eléri a 8 milliárd dollárt.
 
Nyolcadik a Paxos. Ez egy blokklánc infrastruktúra-platform, amely támogatja a kripto vásárlási és eladási szolgáltatásokat a Venmo és a PayPal rendszerben. A Paxos 540 millió dollár támogatást kapott a Founders Alapjától és számos más befektetőtől. Értéke 2,4 milliárd dollár.
 
A kilencedik helyen a TRM Labs áll. A Blockchain Capital és a Tiger Global 80 millió dolláros befektetési injekcióval támogatták őket. A cég blokklánc-adatok elemzésével segíti a kormányzati szerveket a pénzmosás, a kripto csalások, valamint más pénzügyi bűncselekmények felderítésében.
 
Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.