Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az Mt. Gox hacker az egyik leggazdagabb ember a világon

Az Mt. Gox hacker az egyik leggazdagabb ember a világon

Az Mt. Gox hacker vagyona olyan ismert közéleti személyiségekéhez hasonlítható, mint a legendás kosárlabdázó, Michael Jordan.

"Lassú víz partot mos" hozzáállással nyert a hacker

Az Mt. Gox, amely egykor a világ vezető Bitcoin (BTC) tőzsdéje volt, 2014-ben katasztrofális bukást szenvedett el, miután egy hatalmas hackelés több százezer Bitcoin elvesztéséhez vezetett.

Az Mt. Gox hackere három éven keresztül lassan mintegy 650 000 BTC-t szippantott ki a kriptotőzsdéről. E Bitcoinok nagy részét állítólag a 2011 júliusában Alexander Vinnik és Aleksandr Bilyuchenko által alapított BTC-e-n mosták tisztára. Mindkettőjüket elítélték a hackeléssel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

coingeek.jpg

A törvényszéki elemzések becslései szerint az Mt. Gox hacker még mindig 79 957 BTC-t birtokol, ami jelenleg 3,18 milliárd dollárt ér.

Ezzel a bűnöző a Forbes milliárdosok szerint a világ 1000 leggazdagabb embere közé került. Az Mt. Gox hacker vagyona olyan közismert közéleti személyiségekéhez hasonlítható, mint a legendás kosárlabdázó, Michael Jordan.

Emlékszel az Mt. Gox hackre?

2011 júniusában a hacker célba vette a Jed McCaleb által alapított Mt. Gox-ot, az akkoriban vezető Bitcoin tőzsdét. Érdekesség, hogy McCaleb volt a Ripple, majd később a Stellar (XLM) társalapítója.

Visszatérve a hackeléshez, a csaló a tőzsde biztonsági rendszerének egy gyenge pontját használta ki. Egy hamis fiókon keresztül manipulálta a számlaegyenlegeket Auden McKernan, az Mt. Gox egyik auditorának ellopott hitelesítő adatai segítségével.

Lényegében a hackelés egy része abból állt, hogy egy hamis fiókban eladásra kínált Bitcoinokat tettek közzé. Ez a Bitcoin árfolyamának zuhanását okozta a tőzsdén, amelynek következtében a coinok mesterségesen alacsony árakon cseréltek gazdát. Egy Bitcoin ára egészen egy centig lement!

A hacker ezeken a deflált árakon vásárolt be Bitcoin-ból, majd később a BTC-e-nél tisztára mosta azt. Ezzel összefüggésben biztonsági szakértők kritizálták az Mt. Gox-ot a gyenge biztonsági protokollok miatt. A tőzsde válaszként megígérte, hogy javítja a rendszerét és kártalanítja az érintett felhasználókat.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.99% $67,332.56
Ethereum ETH -7.72% $3,259.51
BNB BNB -5.55% $590.36
Solana SOL -12.34% $152.98
XRP XRP -10.78% $0.5463
Dogecoin DOGE -13.47% $0.1726
Cardano ADA -13.08% $0.5088
Litecoin LTC -12.72% $85.83
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!