Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A pénzintézetek 75%-a fog kriptot használni a jövőben

A pénzintézetek 75%-a fog kriptot használni a jövőben

Egy tanulmány szerint a pénzintézetek háromnegyede fog a következő három évben belépni a kripto-univerzumba, ha az ágazat átfogó szabályozási keretek között fog működni.

 

A jövőben a pénzintézetek kriptovalutákat fognak használni

A Ripple legfrissebb Value Report tanulmánya szerint a pénzintézetek több mint 75%-a tervezi, hogy a következő 36 hónapban kriptovalutákat fog integrálni a működésébe.
 
Bitcoin dollár I Cryptofalka Forrás: digfingroup.com
 
Ezeknek a szervezeteknek a többsége csak akkor lép be a kriptok világába, ha lesz megfelelő szabályozási keret. A tanulmány azt is feltárta, hogy a globális fogyasztók 20%-a csak fenntartható kriptovalutákat vásárolna. A vállalat azonban rámutatott, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mely digitális eszközök alkalmazzák a Proof-of-Work (POW) konszenzusos mechanizmust, és melyek kevésbé energiaigényesek.
 

A Ripple véleménye a legújabb kriptotrendekről

A kutatás megállapította, hogy a globális pénzintézetek hozzávetőleg háromnegyede a következő három évben kíván csatlakozni a kriptovalutákhoz. Arra a kérdésre, hogy miért nem tették még meg, a legtöbb résztvevő azt válaszolta, hogy ennek oka a megfelelő szabályozás hiánya, valamint az utóbbi időben előforduló átverések, hackelések.
 
A válaszadók 65%-a vallotta azt, hogy sokkal hajlamosabb lenne bitcoinba vagy altcoinba fektetni, ha helyi pénzintézete nyújtana ilyen szolgáltatásokat, míg csak 17%-uk mondta azt, hogy ez nem számítana. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a monetáris entitások egy része HODL-erekké változott az évek során. A válaszadók 50%-a azért mondta ezt, mert a digitális eszközöket az infláció elleni fedezetnek tekinti.
 
Regionális szinten a latin-amerikai székhelyű vállalatok és magánszemélyek érdeklődnek leginkább az iparág iránt. 50%-uk úgy gondolja, hogy a kriptovaluták hatalmas hatással lesznek a jövő gazdaságára, míg az európai válaszadók 35%-a osztja ugyanezt a gondolatot.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

NFT-k és CBDC-k

A kutatás érintette a nem helyettesíthető tokeneket (NFT) és a központi banki digitális valutákat (CBDC) is. A Ripple megjegyezte, hogy a digitális gyűjtemények iránti érdeklődés az elmúlt néhány hónapban „az egekbe szökött”.
 
NFT I Cryptofalka Forrás: seekingalpha.com
 
Az iparág azonban még mindig korai szakaszban van, és a legtöbb fogyasztó vagy nem érti, vagy szkeptikusan fogadja. Azok többsége, akik tisztában vannak az NFT-k érdemeivel, azt mondták, hogy inkább funkcionális előnyökből vásárolnának ilyen termékeket (79%), nem pedig érzelmi megfontolásból (45%). A zenével, játékkal és sportágazattal kapcsolatos, nem helyettesíthető tokenek tűnnek a legérdekesebbnek az emberek számára, míg a filmekhez és a popkultúrához kapcsolódó gyűjtemények a háttérbe szorulnak.
 
Ezt követően a Ripple felvázolta a CBDC-k előnyeit és hátrányait, valamint azt, hogy a pénzintézetek és a fogyasztók mit gondolnak róluk. A cég szerint a termék jelentősen növeli a monetáris befogadást, „például a fizetések nemcsak gyorsabbá, hanem szélesebb körben is elterjedtté válnak”.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.23% $67,090.61
Ethereum ETH 0.50% $3,126.64
BNB BNB 0.01% $581.48
Solana SOL 0.77% $174.04
XRP XRP -0.33% $0.5225
Dogecoin DOGE -0.52% $0.1554
Cardano ADA -0.51% $0.4824
Litecoin LTC 0.03% $84.29
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!