Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ismét auditot kapott a Binance, itt az eredmény!

Ismét auditot kapott a Binance, itt az eredmény!

A Binance a héten FUD-viharral nézett szembe, az új CryptoQuant audit pedig lerántotta a leplet a tartalékok valós mennyiségéről.

 

A Binance tartalékait a CryptoQuant is jóváhagyta

A központosított tőzsdék az elmúlt hónapban reflektorfénybe kerültek az FTX összeomlását követően. Az összes érintett piaci szereplő, köztük a Binance is igyekezett megnyugtatni az ügyfeleket és a befektetőket, hogy elegendő tartalékkal rendelkeznek és teljes mértékben fedezett a platformon tartott tőke.

A CryptoQuant blokklánc-elemző szolgáltató kiadott egy jelentést, amelyben a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance nemrég közzétett proof-of-reserves jelentését elemzi. A cég által december 14-én kiadott elemzés megerősíti, hogy a Binance tartalékai valóban elegendőek.

Binance | Cryptofalka Forrás: sharecast.com

 

A hónap elején a Binance kiadott egy a tartalékait bizonyító jelentést, de azt a közösség kritizálta, mondván hogy az egy "belső eljárás" és nem egy teljes körű ellenőrzés. Emellett a jelentés nem foglalkozott a vállalat pénzügyi ellenőrzéseinek hatékonyságával sem, az értékpapír-tőzsdefelügyelet végrehajtó hivatalának korábbi vezetője, John Reed Stark szerint.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A Binance nem mutat FTX-szerű viselkedést

A CryptoQuant azonban alátámasztotta a Mazars könyvvizsgáló cég korábbi megállapításait, és kijelentette, hogy a Binance által bejelentett kötelezettségek teljes mértékben megfeleltek az auditnak.

"A jelentés szerint a Binance BTC-kötelezettségei (az ügyfelek betétei) 97%-ban a tőzsdei eszközökkel vannak biztosítva. A fedezettség 101%-ra nő, ha az ügyfeleknek kölcsönadott BTC-t is figyelembe vesszük."

Binance I Cryptofalka Forrás: livebitcoinnews.com

 

Az elemző cég hozzátette, hogy az on-chain adatok azt sugallják, hogy a Binance Ether és stabilcoin tartalékai "jelenleg nem mutatnak FTX-szerű viselkedést". Emellett a Binance elfogadható "tiszta tartalékkal" rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a saját tokenje, a BNB még mindig alacsony arányban képviselteti magát a teljes eszközállományához képest.

Az adatszolgáltató Nansen szerint a Binance tartalékainak kb. 10%-át saját tokenjében tartják. A tőzsde jelenleg 60,4 milliárd dollárnyi teljes vagyont tart a nyilvánosan közzétett címein, és ebből 6,2 milliárd dollár a BNB volt.

 

A csapból is a FUD folyik

A Binance ezen a héten sok FUD (félelem, bizonytalanság és kétség) jelenséggel szembesült, ami december 13-án 5 milliárd dollárnyi kivonást eredményezett a tőzsdéről. A likviditási válságtól és egy újabb "bank run" forgatókönyvtől való félelmek elkezdtek eszkalálódni. A helyzet azonban másnapra stabilizálódott, és Changpeng Zhao vezérigazgató arról számolt be, hogy az aznapi kiáramlások még csak nem is voltak a tőzsde öt legnagyobbja között.

Egy Twitter Spaces eseményen CZ azt is felvetette, hogy az emberek 99%-a nincs felkészülve a kriptóik saját őrzésére, és azok az újoncok, akik megpróbálkoznak vele, valószínűleg így vagy úgy, de elveszítenék az érméiket.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.21% $51,127.97
Ethereum ETH 0.90% $2,956.41
BNB BNB 1.54% $379.46
Solana SOL 0.91% $102.07
XRP XRP 1.79% $0.5434
Cardano ADA 1.34% $0.59
Dogecoin DOGE 1.63% $0.08594
Litecoin LTC 2.37% $70.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!