Tőzsdére lép az eToro közösségi kereskedési platformja

Szerző: | márc 17, 2021 | Kriptovaluta

Az eToro kereskedési platform a következő fintech-szereplővé válhat, aki nyilvános tőzsdei bevezetést folytat az Egyesült Álllamokban.

 

Tőkeinjekciót hajthat végre az eToro

A bejelentés szerint, a kereskedési platform határozott lépéseket tesz az Egyesült Államokban a tőzsdére lépés érdekében. A kedden kiadott sajtóközlemény szerint az eToro tárgyalásokat folytat a Fintech Acquisition Corp V-vel, egy speciális célú SPAC felvásárlócéggel. A céget a veterán philadelphiai bankár, Betsy Cohen vezeti.

SPAC I Cryptofalka

Forrás: https://thefintechtimes.com/

A Special Purpose Acquisition Company (SPAC) egy olyan vállalkozási forma, amely nem folytat kereskedelmi tevékenységet, és melynek alapja szigorúan a meglévő társaság megszerzése céljából történő tőkebevonás, az első nyilvános ajánlattétel (initial public offering, IPO) révén.

Mindkét vállalat arra törekszik, hogy mintegy 650 millió dollár tőkét gyűjtsön össze az ügy érdekében. A Softbank Vision Fund 2 és a Fidelity Management and Research Company azon befektetők között szerepel, akik részt kívánnak venni a befektetésben. A Fintech V állítólag 250 millió dollárt tart fent 2020 decemberében létrehozott alapban.

 

Mit lehet tudni a részvénykibocsátásról?

A társaság állítólag 2021 második negyedévében tervezi a bevezetést. Az eToro szóvivője így nyilatkozott a bevezetésről:

A SPAC fúzió lehetőséget ad az eToronak, hogy partnerként lépjen kapcsolatba egy olyan szponzorral, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a fintech iparban, és nagy eredményeket tud felmutatni olyan vállalatokkal, amelyek tőzsdére lépnek. A Fintech V korábbi eredményei meggyőzőek voltak, ezért őket választottuk.

A cég részvényei a Nasdaq-on lesznek listázva. A fúzió utáni nevük eToro Group Ltd. lesz. Ők most a legújabb kriptovalutákkal is foglalkozó cég, akinek ilyen tervei vannak.

 

Etoro a közösségi kereskedési platform

A közösségi kereskedési platformok egyre népszerűbbek. A közösségi kereskedés olyan kereskedési forma, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy megfigyeljék társaik vagy egy kiválasztott kereskedő kereskedési magatartását, és azt akár le is kövessék. Az elsődleges cél a kereskedési stratégiák lekövetése másolással vagy tükör-kereskedéssel.

Az eToro egy ilyen platform, amelyen a kiválasztott kereskedő követése segítségével is kereskedhetünk. A platform több, mint egy évtizede vezető szerepet tölt be a globális fintech-világban. Az évek során, a világ egyik vezető társadalmi kereskedési hálózatává nőtte ki magát. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

eToro és a kriptovaluták

Az eToro azon túl, hogy szabályozott szervezet Európában, Ausztráliában, Gibraltáron és az Egyesült Királyságban, bróker-kereskedői engedélyt kapott az Egyesült Államok Pénzügyi Szabályozó Hatóságától is, még 2019-ben.

Amióta 2013-ban a Bitcoin határidős kereskedéssel kezdték, az eToro kibővítette kriptográfiai szolgáltatását más kriptovalutákkal, például Ethereummal (ETH) és Litecoinnal (LTC) is. 

Yoni Assia vezérigazgató szerint, az eToro kripto-kereskedelme 2020-ban éves szinten 25-szeresére nőtt. Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) által a Ripple ellen indított pert követően, a közösségi kereskedési platform 2020 decemberében törölte az XRP-t az Egyesült Államok kriptográfiai kínálatából.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka