A TRUMP NFT pontosan úgy teljesített, ahogyan azt várnád

Szerző: | dec 19, 2022 | Kriptovaluta

A Trump-show visszatért! Ezúttal cowboy, szuperhős vagy akár űrhajósruhába öltözve, és végre elérhető a blokkláncon!

 

Trump “nagy bejelentése”

Ha lemaradtál volna, csütörtökön Donald Trump volt amerikai elnök egy 45 000 darabos, 99 dolláros NFT-sorozatot bocsátott ki. Régóta utalásokat tett már arra, hogy “nagy bejelentés” fog történni, ezért sokan azt feltételezték, hogy a bejelentés Trump 2024-es elnökválasztási kampányához kapcsolódik majd, erre tessék. 

Az NFT “gyűjtőkártyákon” Trump digitális ábrázolásai láthatók különböző giccses öltözékekben, köztük cowboy- és űrhajósruhában, amelyeket Trump egy promóciós videóban “az életemhez tartozó jelenetekként” jellemzett.

Trump NFT I Cryptofalka

A hivatalos weboldal szerint a kollekcióból származó bevételnek – amely már egyébként régen “sold out!” – “semmi köze” nem lesz a Trump-kampány finanszírozásához. Ezek csupán szerény gyűjtői tárgyak, “nagyszerű karácsonyi ajándék”. Az NFT-k megvásárlásával a vevők részt vehetnek egy tombola játékon, amelyen számos nyereményt sorsolnak ki, többek között vacsorát Trumppal, Zoom-telefonálást Trumppal, dedikált emléktárgyakat és “még sok minden mást”.

Az egész kollekciót egy NFT INT LLC nevű titokzatos kriptovállalat működteti, amely állítólag csak fizetett Trumpnak a márkajelzésért. A kollekció, annak bejelentése, pláne időzítése vegyes érzelmeket váltott ki a közvéleményből. Még a republikánusok is megjegyezték, hogy soha nem vennék meg az NFT kártyákat, sokan a nemrég nagy médiafelhajtást kapott FTX bukásra utalgattak.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A szokásos “Trumpi komédia” 

A projekt indulása is a szokásos “trumpi komédiába” illő káosz volt. Nem sokkal azután, hogy a tokenek értékesítésre kerültek, és az első 24 órában 1,17 millió dolláros kereskedési volument értek el, a vásárlók panaszkodni kezdtek a körülményes fizetési tapasztalatokra, majd megjegyezték, hogy néhol a mintelt NFT-ket egy újonnan létrehozott tárcára küldték, amely sokszor különbözik a vevő elsődleges tárcájától.

Eric Wall kripto-elemző elmondása alapján, vásárolt egy kártyát, majd hosszú ideig tartó vívódás után rájött, hogy a tárcához való hozzáféréshez ellentmondásos módon le kellett töltenie egy .txt fájlt, amely a megfelelő kulcsot tartalmazta.

Trump NFT I Cryptofalka

Forrás: Opensea.io

De ezzel még nem volt vége. Wall megjegyezte, hogy miután végre hozzáférhetett az NFT-kártyájához (8 bites ábrázolásban Trumpra aranyrudak záporoznak), az apró betűs részben azt olvasta, hogy az ígért esély a “vacsorára Trumppal” valójában “gálavacsora” (azaz adománygyűjtés), a “Zoom-hívás Trumppal” pedig valójában egy “csoportos Zoom-hívás” volt.

 

Mennyire volt jó befektetés a TRUMP NFT?

Más leleményes blokklánc nyomozók, akik közelebbről megnézték magát a Polygon-alapú mintelési folyamatot, észrevették, hogy az indulási cím a gyűjteményben lévő legritkább NFT-k egy jelentős részét már előre lemintelte, nyilvánvalóan a projekt saját hasznára tartva azokat.

Trump NFT-jének elindítása egyébként pontosan egy évvel azután történt, hogy a korábbi First Lady, Melania Trump elindította saját NFT-jét a Solana-n. A kollekció ellenére Trump sokak szerint nem támogatja a kriptovaluták népszerűsödését. Ezt az állítást egy 2019-ben megjelent tweet-re alapozzák: “Nem vagyok rajongója a bitcoinnak és más kriptovalutáknak, amelyek nem pénzek“, majd 2021-ben pedig Trump a bitcoint “átverésnek… a dollárral versenyzőnek” nevezte.

Az OpenSea adatai szerint a cikk írásakor a floor price körülbelül 0,29 ETH, azaz körülbelül 130 000 Ft – több mint háromszorosa az eredeti 99 dolláros árnak. Egyébként, aki kíváncsi a műalkotásokra, az OpenSea-n megtekintheti a teljes kollekciót.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.