Új konszenzus lépett életbe (PoA 2.0) a VeChain hálózaton

Szerző: | nov 18, 2021 | Kriptovaluta

A VeChain hálózat műveleteinek számos javítása mellett, az új mechanizmus (PoA 2.0) környezetbarátabb, és biztonságosabb lett.

 

A VeChain a proof-of-authority 2.0 konszenzusos mechanizmusra frissített

Az ellátási láncokat nyomkövető blokklánc hálózata, a VeChain nemrégiben frissítette konszenzusos mechanizmusát. Állítólag ez a „világ legzöldebb” módszere a lánc blokkjainak ellenőrzésére. Kedden a VeChain mérföldkőhöz érkezett hatéves történetében azzal, hogy a VeChainThor főhálózatát a proof-of-authority (PoA) 2.0 SURFACE konszenzusalgoritmus első fázisára frissítette.

VeChain I Cryptofalka

Forrás: https://www.virtualis.cash/

A PoA és a proof-of-stake (PoS) abban különbözik, hogy nincs szükség bányászatra a hálózati konszenzus eléréséhez. A PoA a felhasználók személyazonosságának ellenőrzésével ér el konszenzust, míg a PoS érméket helyez el (stakel) a hálózatban. A VeChain hálózat mindössze 101 csomóponttal működik. A kevesebb csomópont csökkenti a decentralizációt, de növeli a hálózat sebességét és megbízhatóságát. Ezt általában a kereskedelmi és ipari alkalmazásoknál részesítik előnyben. Összehasonlításképpen a Bitcoin jelenleg 13 777 csomóponttal (node) rendelkezik, míg az Ethereum 2 717 -el.

 

Drasztikusan csökkenti a PoA az energia igényt

További előnye, hogy a PoA konszenzus a kevésbé energiaigényes mint a többi blokk-validálási lehetőség. A frissítés a hivatalos közlemény szerint három fő összetevőből áll. Az első egy ellenőrizhető véletlenszerűségi függvény, amely biztonságosan és véletlenszerűen rendeli hozzá a csomópontokat blokkok létrehozásához vagy tranzakciók feldolgozásához, így immunissá teszi őket a korrupcióval szemben.
 
A második egy bizottság által jóváhagyott blokk előállítási folyamat, amely jelentősen csökkenti a hálózatelágazás valószínűségét. Az elágazás késéseket okozhat, és lelassíthatja a hálózat átviteli sebességét.
 
A harmadik komponens egy passzív blokk véglegességének megerősítési folyamata. Ez biztosítja az új blokkok véglegesítését még akkor is, ha a hálózat összes csomópontja nincs szinkronizálva.
 

 

A PoA 2.0 SURFACE frissítés célja a VeChainThor főhálózat méretezhetőségének, biztonságának és átviteli sebességének javítása is. A VeChain csapata a közleményben kifejtette, hogy a PoA 2.0 Secure Use-case adaptív, viszonylag fork-mentes megközelítésű lánckiterjesztésre (SURFACE) van szükség „a jövőbeli blokklánc-alkalmazások és a növekvő globális kereslet kielégítéséhez.
 
A VeChain projekt kedden bejelentette a második irányítóbizottság (SC) megválasztását is. Az SC célja, hogy „elősegítse a döntéshozatal hatékonyságát, és minden alapvető ügyben biztosítsa a végrehajtás tisztességes és eredményességét”.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.