Ukrajna illegális kriptovaluta tőzsdéket kapcsolt le

Szerző: | aug 16, 2021 | Kriptovaluta

Az Ukrajnai Biztonsági Szolgálat (SBU) illegális kriptovaluta tőzsdéket zárt be, ahol az ügyfelek pénzmosási tevékenységet végezhettek. 

Az Ukrajnai Biztonsági Szolgálat (SBU) leállított több tiltott digitális eszközcserét a fővárosban, Kijevben. A tőzsdék 5-10% közötti tranzakciós díjat számoltak fel. Érdekes módon a platformok ügyfelei tömeges tiltakozások szervezője is voltak, akik a hírek szerint Ukrajnának a függetlenség napján használták fel a hálózatot provokációs cselekmények finanszírozására.

 

Bűnözök használták az illegális kriptovaluta tőzsdéket

Az illegális kriptovaluta tőzsdék 5-10%-os jutalékot kaptak a tranzakciók után, amivel havonta akár 1 millió dollár körüli összeget is zsebre tehettek. A platformoknak összesen körülbelül 1000 ügyfele volt, néhányuk bűnöző, pénzmosó, online csaló, sőt tömeges tüntetések szervezője is vot a felhasználók között. A vizsgálat fényt derített arra is, hogy a provokátorok egy része agressziós cselekményeket finanszírozott a helyszínekről Ukrajna függetlenségének napján.

Ukrajnai Biztonsági Szolgálat (SBU) | Cryptofalka

Forrás: https://www.coindesk.com/

A 2021 eleje óta működő platformok azért voltak népszerűek a bűnözők körében, mert névtelenné tették a tranzakciókat. A nyomozás részeként a helyi rendőrség házkutatást tartott több irodában és lakásban, ahol számítógépeket, mobiltelefonokat, dokumentumokat és devizában lévő készpénzt foglaltak le. 

Az, hogy az ilyen platformok üzemeltetése milyen büntetést von maga után, még nem világos. A vádemelés megtörtént, a nyomozóhatóság benyújtotta a papírokat a ügyészséghez, ahol majd lefojtatják a bizonyítási eljárást. Az nyomozást irányító SBU 2021 eleje óta már három gyanúsítottat tartóztatott le az üggyel kapcsolatban.

 

Mexikóban is hasonló szervezetek működtek

Hasonlóan az ukrajnai esethez, Mexikóban is több illegális kriptovaluta tőzsdét azonosított. Amint arról a CryptoPotato néhány hete beszámolt, a latin amerikai ország hatóságai 12 olyan platformról kaptak információt, amelyek bűnös tevékenységet végez Jalisco régióban.

Mexikó bűnüldözés | Cryptofalka

Forrás: https://www.rte.ie/n

Nieto Castillo – a Mexikói Pénzügyi Hírszerzési Egység (FIU) vezetője – kijelentette, hogy a rendőrség erőfeszítéseket tesz a probléma megoldására:

“12 platform nincs regisztrálva a pénzügyi hatósághoz, amik így jelenleg illegálisan működnek”

Castillo elmondta, hogy a fent említett tőzsdék olyan bűnözőkhöz kapcsolódhatnak, akik virtuális eszközöket alkalmaznak a pénzmosási műveletek során. Sőt, nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy a platformnak kapcsolata lehet a Jalisco Nueva Generación drogkartellhez:

„Alapvető kérdés lesz a kriptovaluták és a bűnözői csoportokkal való kapcsolat elemzése. A kriptovaluta platformok nagy része Jalisco állam több településén van telepítve. ” -nyilatkozta Castillo

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka