Ukrajna kész bevezetni a nemzeti digitális valutát (CBDC)

Szerző: | aug 1, 2021 | Kriptovaluta

Az ukrán kormány előrehaladt a jegybanki digitális valuta (CBDC) fejlesztésével, a Nemzeti Bank (NBU) felhatalmazást kapott a kibocsátásra.

 

Ukrajna régóta kutatja a CBDC adta lehetőségeket

Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) 2017 óta kutatja a CBDC -ket. Ukrajna, sok más országhoz hasonlóan, vizsgálja a központi jegybanki digitális valuta, avagy CBDC hasznosságát, valamint annak lehetséges hatását a monetáris politikától és a pénzügyi stabilitástól a fogyasztói elfogadásig.

Ukrán CBDC I Cryptofalka

Forrás: http://cryptoconsulting.info/

Az NBU az elmúlt években alaposan megvizsgálta a digitális valuta kibocsátásának lehetőségeit, és felvázolta a CBDC potenciálját a közbizalom erősítésére, a központi bank és pénzügyi szolgáltatásai iránt. Az új technológia miatt, a bank azonban továbbra is aggodalmát fejezte ki a lehetséges kockázatok miatt, mint például a pénzügyi stabilitásra gyakorolt hatása és a hagyományos bankrendszert érintő lehetséges veszélyek miatt.

Az év elején az ukrán Digitális Megvalósítás Minisztériuma partnerséget kötött a Stellar Development Alapítvánnyal, hogy közösen dolgozzák ki a digitális eszközökre és a CBDC infrastruktúrára vonatkozó stratégiát. A Stellar Foundation alapelvei közé tartozik, hogy nyílt forráskódú, peer-to-peer technológia révén egyenlőbb hozzáférést biztosítson a globális pénzügyi rendszerhez.

Olekszandr Bornyakov, a Digitális Megvalósítás Minisztériumának miniszterhelyettese elmondta, hogy a partnerség nem azt jelenti, hogy a Stellar fejleszti ki az ukrán CBDC -t. A Stellar partnerség várhatóan “lehetővé teszi a minőségi döntéshozatalt az ukrán virtuális eszközök ökoszisztémájának fejlesztésével kapcsolatban”.

 

Az új pénzügyi törvény lehetővé teszi a digitális valuta kibocsátását

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a fizetési szolgáltatásokról szóló új törvényt, amely hivatalosan is lehetővé teszi az ország központi bankjának, a digitális hrivnya kibocsátását. Az új törvény felhatalmazza az NBU -t, hogy létrehozzon egy szabályozási keretrendszert a fizetési szolgáltatások és a feltörekvő technológiákon alapuló eszközök tesztelésére. Az új jogszabály szoros együttműködést követel meg az ukrán jegybank és a fizetési piac helyi startupjai között, figyelembe véve a magánszektor igényeit.

Digitális hrynia I Cryptofalka

Forrás: https://www.kyivpost.com/

Az ukrán parlament által június végén eredetileg jóváhagyott On Payment Services célja, a nyílt banki szolgáltatások megvalósítása, a fogyasztói pénzügyi információkhoz való hozzáférés és ellenőrzés megosztásának gyakorlata harmadik féltől származó alkalmazásokon keresztül. A törvény várhatóan ösztönzi a pénzügyi technológiák fejlődését az országban, lehetővé téve a fintech magánvállalatok számára, hogy bankokkal működjenek együtt a termékeik kifejlesztésekor.

A jogszabály modern követelményeken alapul, és figyelembe veszi az európai szabályozási rendszert, beleértve a fizetési szolgáltatásokról szóló irányelvet és az elektronikus pénzről szóló irányelvet. Tehát az új ukrán pénzügyi törvény célja az is, hogy az ukrán jogszabályokat az Európai Unió jogi keretéhez igazítsa, amely végül lehetővé tenné az ország fizetési rendszerének integrálását az európai jogrendszerbe.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka