Ukrajna lemondta a tervezett token airdropot

Szerző: | márc 7, 2022 | Kriptovaluta

A kriptovaluták új lehetőséget teremtenek a bajban lévők megsegítésére. Ugyanakkor sajnos a csalók mindenhol ott vannak, ezért vigyázni kell.

 

Airdrop helyett NFT 

Ukrajna csaknem 40 millió dollárnyi kriptoadományt kapott a közelmúltban. Ebből csaknem 7 millió dollár a most törölt airdrop bejelentése után érkezett. Mikhailo Fedorov ukrán miniszterelnökhelyettes szerdán tájékoztatta a nyilvánosságot erről. Az ország úgy döntött, hogy lemondja a korábban bejelentett airdrop-ot, ehelyett nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) értékesítésével kívánnak további pénzt gyűjteni az országnak.

Ukrajna crypto airdrop programja váratlan fordulatot vett, ugyanis hamis számlára egy ismeretlen csaló 7 milliárd „Peace World Tokent” hozott létre. Úgy tűnt, mintha ez lenne hivatalos airdrop token, ugyanakkor átverésről volt szó. 

Ukrajna lemondta a tervezett token airdropot

Forrás:coinquora.com

 

A hamis airdrop csaknem egy órával a hivatalosan bejelentett időpont előtt kezdődött. Szerencsére nem sokkal ezután az Etherscan jelezte, hogy probléma van, így néhány órával később az ukrán kormány már képes volt reagálni a helyzetre. Fedorov bejelentette, hogy Ukrajna inkább NFT-k használatát tervezi és lemondott arról, hogy bármilyen helyettesíthető tokent kínáljon.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

A pontos ok nem ismert

Az adományok számára fenntartott hivatalos ukrán kriptotárca állítólag 7 millió dollár adományt kapott az airdrop bejelentése után. Ez vitatéma lett a Twitteren a későbbiekben. Bár a miniszter nem árulta el az airdrop törlésének okait, a kriptoközösség egy része nem örült a fordulatnak, míg mások, mint a Twitter influencer Cobie, találtak némi humort a helyzetben;

A tweet egy utalás a “rug pull” kifejezésre. Amikor a fejlesztők új kripto tokent hoznak létre, majd felpumpálják az árat, hogy a lehető legtöbb értéket kihozzák belőlük, mielőtt hirtelen elhagynák a projektet és az ára nullára esik. Ez egyfajta kilépési csalás.

 

Összefoglalva

Ukrajna az orosz invázió következtében a kriptopénzek felé fordult. Múlt szombaton Ukrajna hivatalos Twitter-fiókja megosztott egy Bitcoin (BTC) és Ethereum (ETH) tárcacímet, valamint egy felhívást, amelyben a kriptoközösség segítségét kéri. Ugyan az airdop lemondásának pontos oka jelenleg ismeretlen, a közeljövőben napvilágot láthatnak az ukrán NFT tervek. A jelentések szerint az Ukrajnának szánt hivatalos adománytárca összesen 37 millió dollárnyi nyomon követett kriptoadományt kapott eddig.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.