Ukrajna legalizálja a bitcoint

Szerző: | febr 21, 2022 | Kriptovaluta

Az ország parlamentje egy frissített törvénytervezetben támogatja a bitcoin és további kriptovaluták legalizálását.

 

Kerettörvény a bitcoinról és más kriptovalutákról 

Az ukrán parlament szinte egyhangú szavazással elfogadta a kriptopénzeket legalizáló és szabályozó törvényt. 

“Az új törvény további lehetőséget jelent az üzleti fejlődésre országunkban. A külföldi és ukrán kriptovállalatok legálisan működhetnek majd. Az állampolgárok pedig kényelmes és biztonságos hozzáférést kapnak a virtuális eszközök globális piacához.” – nyilatkozta Mykhaylo Fedorov, az digitális átalakulásért felelős miniszter.

A parlament csütörtökön több mint 270 szavazattal, szinte egyhangúan fogadta el Ukrajna új, virtuális eszközökről szóló törvényét a hivatalos közlemény szerint. A törvényjavaslat részletezi azokat a követelményeket, amelyeket a bitcoin-szolgáltatóknak, például tőzsdéknek be kell tartaniuk. Emellett meghatározza a törvény rendelkezéseinek megsértése esetén kiszabható bírságokat is. Arról is rendelkezik, hogy az ország Nemzeti Értékpapír és Tőzsdefelügyeleti Bizottsága szabályozza a kriptopénz-piacot. A törvény azonban nem teszi lehetővé a bitcoin fizetési eszközként való elterjedését, továbbá törvényes fizetőeszközzé sem teszi azt.

Ukraine BTC Cryptofalka

Forrás: cnbc.com

 

Az ukrán Értékpapír és Tőzsdefelügyeleti Bizottság feladata lesz többek között a bitcoin- és más kriptopénz-szolgáltatóknak szóló engedélyek kiadása, valamint a piac felügyeletének és pénzügyi ellenőrzésének az elvégzése – áll a közleményben. 

Ukrajna szeptemberben már benyújtott egy hasonló kriptopénz-törvénytervezetet. Azonban Volodimir Zelenszkij elnök később megvétózta azt. Arra hivatkozott, hogy az ország nem engedheti meg magának egy új, kifejezetten a kriptovaluták számára létrehozott szabályozó szerv fenntartását.

Zelenszkij elnök ezután visszadobta a törvényjavaslatot az ukrán parlamentnek, azzal a javaslattal, hogy a már meglévő szabályozó hatóságok felügyelhessék a fejlődő ágazatot. A mostani körben az ukrán parlament beépítette a maga ajánlásait, majd nemsokkal később elfogadta a módosított törvényjavaslatot.

 

Elkezdődhet a tőkebeáramlás Ukrajnába?

“A virtuális eszközökről szóló törvény egy kerettörvény, és további jelentős finomításokat igényel, például a hatályos adótörvények módosítását” – mondta Szerhij Tron, a White Rock Management és a Parea Foundation nemzetközi alapítvány alapítója a Bitcoin Magazinnak.

“Mindazonáltal a dokumentum fontos jelzés a globális közösségnek, mivel az Ukrán Nemzeti Bank hivatalosan is kijelentette, hogy a digitális valuta “pénzhelyettesítő eszköz, amelynek nincs valódi értéke.”

Tron szerint Ukrajna Digitális Átalakulásért Felelős Minisztériuma azt tervezi, hogy az országot a globális Bitcoin- és kriptopénzpiac egyik vezető szereplőjévé teszi, amit az új törvény jelentősen megkönnyít.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

“Egy csúcstechnológiás, innovatív, világos szabályok szerint játszó kriptopénz-piacot hozunk létre. Az ország és a világ minden tájáról érkező kripto befektetők gyors megjelenésére számítunk.” – tette hozzá.

Az ukrán Bitcoin törvény lehetővé teszi, hogy egyértelmű jogszabályok alkotásával a peer-to-peer valuta kilépjen a “szürke” zónából. Tron szerint mostantól a bitcoin tőzsdék világos szabályok szerint működhetnek, ahol több lehetőség nyílik majd a törvény keretein belül a visszaélések és csalások elleni védelemre is.

“A virtuális eszközökről szóló törvény elfogadása egyértelműen jelzi a globális közösségnek, hogy Ukrajnában legalizálják a kriptopénzeket” – mondta Tron a Bitcoin Magazine-nak. “

Az a lehetőség, hogy Ukrajnában legálisan fejleszthetik az üzleti tevékenységüket, a világ minden tájáról vonzza majd a kriptobefektetőket az országunkba.”

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.