A Uniswap Defi projektje átlépte a Bitcoint napi bevételekben

Szerző: | máj 13, 2021 | Kriptovaluta

Két egymást követő napon és a hétnapos átlagban is túllépték a Uniswap liquidity providerek díjak a Bitcoin hálózat bevételét.

 

A Uniswap az Ethereum mögött a második legtöbb bevételt generálja kriptodíjak tekintetében

Evan Van Ness, kriptoblogger írta meg először Twitteren, hogy a Uniswap napi díjak tekintetében végre átlépte a Bitcoint. Ezzel a Uniswap már a második helyen szerepel a listán az Ethereum hálózati bevételei után. Ezt követően a hivatalos források is megerősítették a hírt. A Uniswap alapítója, Hayden Adams is azonnal megosztotta a sikert:

„A Uniswap v2 [második verzió] végre átlépte a Bitcoin hálózati díjait a hétnapos átlag alapján. Ez még magasabb lenne, ha a harmadik verziót követnék,” – írta az alapító.

A Cryptofees oldala szerint, amelynek adataira Van Ness is támaszkodott, a tegnapi díjbevételek a Uniswap esetén már a 7,1 millió dollárt is átlépték. Ez a Bitcoin hálózatánál tegnap csak $4,6 millió volt.

Voltak azért olyanok is, akik nem rögtön a szépet és jót látták a közzétett adatokban. Sokan ugyanis az utóbbi időben megint horribilis magasságokba emelkedő Ethereum gas fee-ket okolták a megnövekedett bevételekért. Ezt azonban maga Hayden Adams is cáfolta, és egy tweetben hívta fel a figyelmet arra, hogy a Cryptofees által követett díjak a swapping fee-re utalnak, amelyeket a liquidity provider-öknek (LPs, likviditás biztosítók) fizetnek.

Az Ethereum gas fee-ket elnézve nem is csoda, hogy az Ethereum hálózat napi bevételei toronymagasan vezetik a listát: csaknem 90 millió dolláros napi átlagot tudtak produkálni az elmúlt napokban.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Meg kell oldani a skálázhatósági bajokat a Uniswap esetében is

Hayden Adams is beszélt egyébként az Ethereum nagyon magas hálózati díjairól, hiszen ez a Uniswap számára is megnehezíti a működést. A skálázhatóság problémái miatt például csak a Uniswap felhasználók több, mint 40 millió dollárt költöttek gas fee-kre. Amikor ráadásul május 5-én a Uniswap végre elindította a harmadik verziós platformját, akkor ezek a díjak még a második verziós szintnél is magasabbak lettek.

 

A Uniswap átlépte a Bitcoint napi bevételekben

Forrás: @evan_van_ness – Twitter

Ez a skálázhatósági probléma nem csak a Uniswap esetében áll fenn, hiszen az átlagos gas fee-k soha nem látott rekordokat értek el az utóbbi hetekben. Ez azonban különösen jelentős a komplexebb tranzakciók, például egy decentralizált tőzsde token swapjai esetén.

Adam tweetje alatt aztán azok is megjelentek, akik a layer-two scaling, a skálázható második réteg állapotával kapcsolatban érdeklődtek – bár az érdeklődés talán egy kicsit túl finom szó a követelőző hangnemek esetén. Egy Optimismre alapuló második réteg elméletileg a következő hónapokban kerül majd elindításra.

Lark Davis, kripto YouTuber például ezt kérdezte Hayden Adamstől:

„Remek, most pedig implementáljatok egy második réteget, hogy a Uniswap végre ne csak a gazdag felhasználók számára legyen elérhető. A Polygon kész van. Aave, Curve, Sushi, Pool, mindnyájan együtt vannak ott. Az Optimism még hónapok múlva lesz. Miért vártok?”

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Összefoglalva

A Uniswap már két egymást követő napon, illetve a hétnapos átlagot tekintve is átlépte a Bitcoin hálózat átlagos díjainak értékét. Ezzel a decentralizált tőzsde az Ethereum mögött a második helyet tudja elfoglalni a napi bevételek tekintetében. A díjak növekedése nem a nagyon magas Ethereum gas fee-k miatt következett be, hanem a liquidity provider-öknek fizetett swapping fee-k megemelkedése miatt. Ennek ellenére a Uniswap esetében továbbra is gondot okoz a skálázhatóság és a magas gas fee-k problémája.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.