Visszavonta a Bitwise saját Bitcoin ETF előterjesztését

Szerző: | jan 16, 2020 | Kriptovaluta

Nagy szenzációnak, legalábbis ígéretnek számított 2018 során a Bitcoin ETF. Sorozatos előterjesztések után, kivétel nélkül az összeset elkaszálta a SEC (Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet). Most újabb ETF hír érkezett, a Bitwise régóta húzódó ügyével kapcsolatban. 

 

Bitwise Bitcoin ETF

A SEC január 14-i közleménye megerősíti, hogy a Bitwise Asset Management kérvényezte a Bitcoin ETF (Exchange Traded Fund) előterjesztésük visszavonását. Az utóbbi hónapokban ez a második nagyobb ETF visszavonás. A VanEck által benyújtott kezdeményezés is hasonló sorsra jutott 2019 szeptemberében.

2019 januárjában pályázott a Bitwise ETF regisztráció után a SEC-nél. Még az év márciusában előrukkoltak egy riporttal a Bitwise-nál. Az egyes váltók kereskedési mennyiségét vizsgálták, és arra jutottak, hogy a kereskedési volume 95%-a koholt. A vállalat ezzel a riporttal érvelt a SEC-nél, hogy itt az ideje elfogadni a Bitcoin ETF előterjesztésük. Figyelmen kívül hagyva a váltok kamu keresletét, arra jutottak, hogy a szabályozott tőzsdék határozzák meg a BTC formálódását. Ezzel valószínűleg azt akarták bizonyítani, hogy a szabályozatlan tőzsdék manipulatív tevékenysége kevésbé szól bele a Bitcoin árának alakulásába.

Az indoklás nem győzte meg a SEC bizottságát, akik 2019 októberében elutasították az előterjesztést. 1 hónappal később a szabályozók azonban úgy döntöttek, hogy újra napirendere tűzik a problémát, és ismét átrágják a korábbi döntést.

Matt Hougan, a Bitwise munkatársa nyilatkozott arról, miért vonták végül vissza a Bitcoin ETF előterjesztésük:

“Ez a következő lépés hosszú távú célunk felé, hogy sikeresen bevigyük a piacra a Bitcoin ETF opcióját. Csiszolni fogunk az előterjesztésünkön, és újra be fogjuk adni a megfelelő időben. Jelenleg azon dolgozunk, hogy megválaszoljuk a SEC által 112 oldalban felvetett kérdéseket. Elkötelezettek vagyunk az ügy mellett, és tovább dolgozunk a fejlesztéseken”

 

Mi a Bitcoin ETF?

Az ETF egy befektetési alap, egy portfólió csomag. Bármit lehet benne, amit a szabályozók engedélyeznek, és azok árait követi. ETF vásárlása révén fizikailag nem birtoklod a megvásárolt terméket, pl. arany. A tárolással járó nehézségekkel nem kell így törődni. Kriptovaluták esetében ez úgy néz ki, hogy megspórolod a kripto biztonságos vásárlásával és tárolásával járó időt. Vitatott a szerepe a kripto társadalomban. Sokan a dolog decentralizáltságát féltik a hatóságok engedélyéhez kötött ETF-től, mások pozitívumként tekintenek a dologra, hiszen nagyot dobna a Bitcoin elfogadottságán világszerte. Korábban többször is megtudta rángatni az árfolyamot egy ETF ígérete, vagy visszautasítása. Mára eltűntek a piacról ezek a reakciók. Ha előbb utóbb, mégis elfogadnák az egyik előterjesztést, a legtöbb elemző az árfolyamok nagy emelkedését várnja tőle.

Rengeteg kísérlet volt már Bitcoin ETF-k elfogadtatására, egyelőre mindegyiket visszadobta a SEC. A biztonságos tárolás és a piaci manipuláció szolgált legtöbbször a visszautasítás okaként.  2019 szeptemberében a SEC elnöke Jay Clayton megjegyezte, hogy történtek előrelépések az ügyben, de további munka szükséges. 

A szabályozók a közeljövőben, 2020. februárjáig, újabb Bitcoin ETF előterjesztésről dönthetnek a  Wilshire Phoenix által.

 

A borítókép és az eredeti cikk tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. HAVI 150$ PROFIT, ENNYI A BITCOIN HOSSZÚTÁVÚ ÁTLAGA
  3. BITCOIN FELEZÉS, JELENTŐSEN NŐ A GOOGLE KERESÉSEK SZÁMA
  4. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  5. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  6. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL
  7. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka