Vitalik: az emberek alulértékelik a kriptofizetést

Szerző: | aug 25, 2022 | Kriptovaluta

Az Ethereum társalapítója szerint a kriptofizetések hasznosak a nemzetközi üzleti életben és az országokon belüli fizetésekben is.

 

A kriptofizetések megkönnyítik a pénzmozgást

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin azt nyilatkozta, hogy a kriptovaluta fizetési szempontból való felsőbbrendűségét gyakran “alulértékelik” a fiathoz képest. A nemzetközi fizetések és a jótékonysági szervezeteknek történő kifizetések kényelmét emeli ki kulcsfontosságú példaként.
 

 

Buterin augusztus 24-én egy twitter posztban fejtette ki véleményét arról, hogy nem csak a cenzúrával szembeni ellenállás, hanem a kényelem is „felsőbbrendűvé” teszi a kriptovalutákat, ha a nemzetközi üzletről, a jótékonyságról és még az országokon belüli fizetésekről van szó.
 
A kriptofizetési módok alkalmazása világszerte növekszik. A PYMNTS adatplatform „Paying With Cryptocurrency” című, júliusi jelentése megállapította, hogy az 1 milliárd dollárt meghaladó éves bevétellel rendelkező vállalkozások 85%-a nyilatkozott úgy, hogy kriptofizetést alkalmaz új ügyfelek megtalálása és megszerzése érdekében.
 
Kriptofizetés | Cryptofalka
 
A kriptobetéti kártyák elérhetősége is gyorsan növekszik, a Binance a közelmúltban a Mastercarddal együttműködve bejelentett egy új kártyát az argentinok számára. Sok ilyen kártya, mint például a Wirex, még kriptopénz-visszatérítéssel is jutalmazza a felhasználókat a kártyával történő fizetésért, és megkönnyíti számos jelentős kriptovaluta, fiat valuta elköltését, valamint készpénzfelvételt az ATM-ekből.
 
Amint arra Vitalik rámutatott, a kriptovaluták különösen hasznosak nemzetközi pénzátutalások és jótékonysági adományok esetében is. Hagyományosan fiat valutával történő nemzetközi fizetések feldolgozása hosszú időt vehet igénybe, és jelentős díjakat eredményezhet. Az ukrajnai háború e tekintetben a hasznosságának egyik nagyszerű példája. Mikhajlo Fedorov miniszterelnök-helyettes augusztus 18-án Twitteren közölte, hogy csak az Aid For Ukraine nonprofit és aktivista csoport 54 millió dollárt gyűjtött össze kriptovalutában.
 
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Nem mindenki áll a kriptofizetések pártján

Azonban nem mindenki ennyire buzgó a kriptofizetések használatával kapcsolatban. A kritikusok gyakori kifogása az áringadozás, a szabályozási kockázat, valamint a magas tranzakciós díjak bizonyos kriptovalutáknál. De például sokszor említik a Bitcoin tranzakciók hosszú feldolgozási idejét is. Bár ez változhat, a Bitcoin blokklánc körülbelül öt tranzakciót kezel másodpercenként (TPS), és jelenleg átlagosan 0,819 USD a tranzakciós díja, míg az Ethereum jelenleg körülbelül 29,3 TPS-t kezel 1,57 USD átlagos díjjal. A Visa viszont azt állítja, hogy másodpercenként 24 000 tranzakciót tud kezelni, és tranzakciónként 1,4 és 2,5% közötti díjat számít fel.
 
A Lightning hálózat fejlesztése, a Bitcoin blokkláncára épülő 2. rétegű technológia, megoldást jelenthet a Bitcoin lemaradó TPS-ére, míg az Ethereum a 2. rétegű roll-up technológiát, például a ZK-rollupokat keresi, hogy jelentősen csökkentse díjakat és tranzakciók feldolgozási idejét.
 
A stabil érmék, amelyeket úgy terveztek, hogy egy másik eszközhöz (például az amerikai dollárhoz) kapcsolódjanak, szintén népszerű csereeszközzé váltak, különösen a feltörekvő gazdaságokban.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.