A Vodafone új blokklánc-alapú platformot indít

Szerző: | márc 10, 2022 | Kriptovaluta

A Vodafone elindított egy blokklánc-alapú platformot, amely lehetővé teszi a csatlakoztatott eszközöknek, hogy biztonságos automatizált tranzakciókat hajtsanak végre az ügyfél nevében.

 

Házon belüli blokkláncplatform

A hivatalos közlemény szerint az új, Digital Asset Broker (DAB) nevű platform az eszközök hálózatának (IoT) erejére támaszkodik, és segít a Vodafone ügyfeleinek, hogy profitálhassanak a „Eszközök kereskedelméből”. (Economy of Things – EoT)

A legtöbb csatlakoztatott eszköz és érzékelő ma már az interneten keresztül gyűjti és használja fel az adatokat. A Vodafone új EoT platformja azonban ennél tovább megy. Lehetővé teszi, hogy az ellenőrzött, összekapcsolt eszközök, járművek, intelligens eszközök és gépek zökkenőmentesen és biztonságosan tranzakciókat bonyolítsanak le a felhasználó nevében, a felhasználó beavatkozása nélkül.

A Vodafone új platformja minden eszközhöz egyedi digitális identitást rendel, ahelyett, hogy a vállalkozásoknak saját komplex infrastruktúrát kellene kiépíteniük. Ezután a mobil SIM által biztosított pénztárca- és fizetési technológia segítségével képes kommunikálni és biztonságosan tranzakciókat lebonyolítani más eszközökkel.

A platformot blokklánc-technológia segítségével biztosítják. A Vodafone DAB-hoz csatlakoztatott összes eszközt ellenőrzik, majd ezt követően automatikusan lehetővé válik számukra a kereskedelem, biztonságos, titkosított kapcsolatokon át, egyetlen ponton keresztül biztosítva az eszközök számára akár több rendszerrel való kommunikációt. 

Vodafone-launches-new-Blockchain-based-‘Economy-of-Things-platform

forrás: finbold

“Házon belül új, skálázható platformokat építünk ügyfeleink számára Európa- és Afrika-szerte. Ez, a legújabb platformunk, az eszközök új kereskedelmének motorja lesz, ahol a mindennapi tárgyak és eszközök a mi nevünkben tárgyalhatnak, vásárolhatnak és adhatnak el szolgáltatásokat. Aktívan tárgyalunk számos más vállalattal, hogy gyorsan bővítsük a partnerségi megállapodásainkat, és világszerte kiszélesítsük az ökoszisztémát azzal, hogy más funkciókat és fizetési rendszereket is bevonunk” – mondta Johan Wibergh, a Vodafone technológiai igazgatója.

Elektromos autók a középpontban

A szolgáltatás február 28-án indult el egy piacvezető kísérlet keretében. Ennek során a rendszer Newburyben, az Egyesült Királyságban az elektromos járműveket autonóm módon és biztonságosan összekapcsolta egy töltőponttal. A járművezetők valós idejű információkat kapnak a legközelebbi elérhető töltőpont állapotáról és kompatibilitásáról, és könnyedén engedélyezhetik járművük feltöltését.

Általánosságban a Vodafone úgy véli, hogy a platform megszünteti a “range anxiety“-t, vagyis a járművezetők azon félelmét, hogy az akkumulátorok kifogynak a töltőállomásokon. Így lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy tudatosan válasszanak megújuló áramszolgáltatókat.

Jesse Morris, az Energy Web Foundation vezérigazgatója szerint:

“A villamosítás a globális szén-dioxid-mentesítési erőfeszítések fontos részét képezi. Jelenleg azonban nincs mód arra, hogy az elektromos járművek vezetői biztosítsák, hogy a járműveik töltéséhez használt összes villamos energia megújuló forrásokból származzon. A zöld energiamegoldásokhoz való hozzáférés demokratizálódásával azonban ez sürgetővé vált. Bármely utcai elektromos autótöltővel együttműködve a mi megoldásunk biztosítékot adhat a magánszemélyeknek és a vállalatoknak a tiszta energiához való hozzáféréshez. A költséges és időigényes rendszerintegráció helyett, például egy parkolóhely lefoglalásához, az új Vodafone DAB platform egyetlen kontaktpontot biztosít a megbízható járművek, vagy bármely más eszköz számára. Valódi változást jelent az elektromos autótulajdonosok és az elektromos személygépkocsi-állományokkal rendelkező vállalatok számára.”

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.