Ki fog győzni az 1 billió dolláros futamban? ETH vagy BTC?

Szerző: | nov 6, 2020 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

Az Ethereum is rohamos tempóban halad affelé, hogy ő legyen az első nyilvános blokklánc, aminek az értéke meghaladja az 1 billió dollárt.

 

A hihetetlen 1 billió dolláros határ

Körülbelül két hónappal ezelőtt a PlaceHolder Capital-től Chris Burniske bejelentette, hogy az Ethereum és a Bitcoin versenyeznek egymással azért az első helyért, ahol az 1 billió dolláros kriptovaluták piaci korlátját az egyikük át fogja törni. Most ugyan úgy tűnik, hogy az Ethereum ebben a versenyben visszább esett, de ez a következő hónapokban nagyon gyorsan megváltozhat. 

Az Ethereum hálózata napról-napra növekszik és ha ezt a növekedést az elmúlt hónapok trendejei szerint tartani tudja, akkor könnyen megeshet, hogy még az idén, ő lesz az első nyilvános blokklánc, amelyik eléri az 1 billió dolláros mérföldkövet.  

A harmadik negyedévi DeFi-őrület jelentős lendületet adott ennek a tendenciának, mivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ETH hálózat több mint a kétszeresét bonyolítsa le mint a BTC napi tranzakcióinak száma. A Messari kriptovaluta-piaci adatplatform azt mutatja, hogy a BTC tranzakciók volumene 30 napos mozgóátlaga 3 milliárd dollár alatt van, míg az ETH feldolgozza a 7 milliárd dollárt is.

Legutóbb 2018-ban volt az Ethereumnak egy igen erős éve a Bitcoin ellenében. Abban az évben az Ethereum 500 millió dolláros tranzakciómennyiséget dolgozott fel, míg a Bitcoin ugyanebben az időszakban 849 millió dollárt.

A Bitcoin várhatóan ebben az évben 800 millió dollárt fog lebonyolítani. Ennek a mérföldkőnek az elérése esetén 2020 a második legerősebb év lesz 2018 után.

Az Ethereum és a Bitcoin összehasonlítása azonban csak közvetett módon megvalósítható. Ez annak az alapvető tényezőnek köszönhető, aminek az ETH volumenéhez van köze. A Bitcoin főként a BTC-n alapuló tranzakciókat képviseli. Az Ethereum viszont szabályozza a DeFi szektor volumenét is, mivel a DeFi tevékenységek jelentős része az Ethereum alapuló okos szerződéseken zajlik.

Messari azt jósolja, hogy a következő 12 hónap nagyon fontos szerepet fognak játszani a “kriptovalutás platformharcokban”. Ethereum szempontjából buktató jelenthetnek a jelenleg drága Ethereum díjak, amikre a konkurenciás blockchain platformok, minél előbb megoldást szeretnének találni és kínálni. Messari megjegyzi még, hogy a párhuzamos DeFi ökoszisztémák megjelenése meghatározó tényező lesz a tényleges eredmények szempontjából. Izgalmas futam elébe nézünk! 

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.