1 millió Ethereum égett el eddig az EIP-1559 frissítés óta

Szerző: | nov 26, 2021 | Ethereum hír, Kriptovaluta

Az Ethereum mérföldkőhöz érkezett, 1 millió Ethereum égett el a hálózaton az EIP-1559-es frissítésnek köszönhetően. Ezzel a népszerű kriptovaluta jól halad a defláció felé vezető úton.

 

Az Ethereum égetés miatt lehet deflációs

Egy szerdán közzétett Twitter bejegyzésben a CryptoRank blokklánc-kutató cég felfedte, hogy több mint 1 millió Ethereum (ETH) égett el (körülbelül 4 milliárd dollár értékben) az EIP-1559 protokoll augusztusi bevezetése óta a London hard fork részeként. Az EIP-1559 protokoll megreformálta az Ethereum díjak piacát, módosította a tranzakciós díjak korlátját, és bevezetett egy égetési funkciót, amely a blokklánc tranzakciós díjainak egy részét kivonja a forgalomból, és véglegesen törli. Ez azért fontos, mert ezzel ugye csökken az Ethereum készletének növekedése, ami pedig jó hatással van az inflációjára. Egy potenciálisan deflációs kriptovaluta képe pedig a jelenlegi magasan szárnyaló inflációs adatok közepette igencsak kedvező lehet.
 
Ethereum égetés I Cryptofalka

Forrás: https://cryptorank.io/

 
A token égetéshez legnagyobb mértékben a decentralizált alkalmazások, és a nem cserélehtő tokenek vagyis az NFT-k, az OpenSea.io platform és az Axie Infinity NFT-játékok járultak hozzá. Ezután a decentralizált tőzsdék, például a Uniswap, az 1 inch és a Sushiswap tranzakciós mennyisége tette ki az ETH égések nagy részét. Az ETH a blokkláncra épített stabil érmékről, például a Tetherről (USDT) és az USD Coinról (USDC) való átvitel során is eléget. Végül a MetaMask pénztárca felhasználói és a rendszeres Ethereum tranzakciókat végzők is hozzájárultak a hálózati tevékenységhez.
 
Az Ultra Sound Money adatai szerint percenként a hálózat 7,67 ETH-t, naponta pedig akár 11 042 ETH-t éget el. A jelenlegi ütemben évente körülbelül 4 millió ETH ég el. A blokklánc azonban jelenleg körülbelül 5,4 millió ETH-t bocsát ki évente. Ezért az Ethereum hálózat továbbra is inflációs.
 
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka
 
Jövőre minden megváltozhat, amikor az Ethereum 2.0 frissítés életbe lép, és a hálózat a PoW-ról PoS-ra vált át. Ennek eredményeként a blokklánc az érme kibocsátási arányát jóval az Ethereum égési sebesség alá csökkentené, és ezáltal deflációs ökoszisztémát hozna létre. Az Ultra Sound Money előrejelzése szerint az ETH csúcskínálata 2022 elején eléri a 119,7 milliót, mielőtt csökkenni kezdene.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka