10 millió dollárnyi kriptót mozgat egy FTX tárca

Szerző: | szept 4, 2023 | Kriptovaluta

Az altcoinok millióinak átutalása aggodalmat keltett a közösségben azzal kapcsolatban, hogy az FTX potenciális dumpot hozhat létre a kriptopiacokon.

 

Mozgolódott egy FTX tárca

A csődbe ment FTX kriptotőzsde tulajdonában lévő tárca 10 millió dollár értékű digitális eszközt helyezett át a Solana hálózatról Ethereumra, ami aggodalmat keltett a közösségen belül, egy lehetséges token-dömping sorozat kialakulására a tőzsde csődeljárása közepette.

Az Arkham Intelligence blokklánc-elemző platform adatai szerint augusztus 31. óta az FTX tárcája 6,23 millió dollár értékű ethert és több mint 4 millió dollár értékű más altcoint utalt át.

Cryptofalka privát tagság banner I Cryptofalka

Ezek között volt 1,2 millió dollár FTX token, 1,8 millió dollár értékű Uniswap, 1,3 millió dollár értékű HXRO (HXRO), 550 000 dollár értékű SushiSwap és 260 000 dollár értékű Frontier Token (FRONT) – amelyek mind átkerültek egy másik FTX tárcába a Wormhole Bridge segítségével.

 

Cél, hogy minimalizálják a tokeneladások hatását

Augusztus 24-én az FTX javaslatot tett arra, hogy a Mike Novogratz által vezetett Galaxy Digital Capital Managementet nevezze ki befektetési menedzsernek, aki a visszaszerzett kriptopénzek értékesítésének és kezelésének felügyeletével lenne megbízva.

A terv szerint az FTX vagyonából hetente csak 100 millió dollárt adhatna el a tokenekből, azonban ez a limit 200 millió dollárra emelhető. E korlátok célja, hogy minimalizálják a tokeneladások hatását, ugyanakkor lehetővé tegyék az FTX számára a hitelezők kárpótlását.

ftx tárca I Cryptofalka

A terv mellett a tőzsde külön indítványt nyújtott be a nagyobb Bitcoin-állományának fedezetére is Etherben. Bár a beadványokban megfogalmazott javaslatok még jogilag nem kötelező érvényűek, az FTX tokenértékesítés ügye várhatóan szeptember 13-án kerül a delaware-i csődbíróság elé.

Egy április 12-i meghallgatáson az FTX nyilvánosságra hozta, hogy nagyjából 7,3 milliárd dollárnyi likvid eszközt szerzett vissza, amelyből 4,8 milliárd dollár a 2022 novemberétől visszanyert eszközökből állt. A meghallgatáson felvetett dokumentumok szerint az FTX április 12-én összesen 4,3 milliárd dollárnyi kriptoeszközzel rendelkezett, amely piaci áron állt az érdekeltek rendelkezésére a visszaszerzéshez.

 

Várhatóan 2024 végén indul újra az FTX

Az FTX jelenlegi átszervezési terve magában foglalja a kriptopénz tőzsde lehetséges újraindítását, az FTX vezérigazgatója, John Ray III azt mondta, hogy a vállalat “megkezdte az FTX.com tőzsde újraindításához szükséges érdeklődők felkérését“.

Az FTX jogászai szerint az új tőzsde elindítása várhatóan valamikor 2024 második negyedévében fejeződik be.

 

 

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka