Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Kriptovaluta árfolyam oldalunkon a Bitcoin, Ethereum és más kriptovaluták árait láthatjátok dollár, forint és euró ellenében.

Ha szeretnéd az egyes coinok árfolyam grafikonját látni vagy többet szeretnél tudni az adott kriptovaluta működéséről, kattints az adott coin nevére.

# NamePriceChanges 24H Changes 7D Changes 30D Market CapVolume 24HAvailable SupplyPrice Graph (7D)

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka
Mi az a kriptovaluta, és hogyan működik?

A kriptovaluta egy digitális eszköz, amely decentralizált és biztonságos tranzakciókat tesz lehetővé kriptográfiás eljárások segítségével. A legismertebb kriptovaluta a Bitcoin, de ma már több ezer másik kriptovaluta is létezik.

Ebben a bejegyzésben összeszedtünk neked minden hasznos információt, amit a bitcoinról tudnod kell. 

Mi szerint van a kriptovaluta árfolyam lista rangsorolva?

A kriptovaluta árfolyam oldalunkon a coinokat piaci kapitalizáció szerint rangsoroltuk. Vagyis minél inkább távolodsz lefele a Bitcointól, annál kisebb kapitalizációval bíró, rizikósabb projektekkel találkozhatsz.

Mi befolyásolja a kriptovaluták árfolyamát?

A kriptovaluták árfolyamát számos tényező befolyásolja, például az adott kriptovaluta kínálatát és keresletét, a piaci trendeket, a kriptovaluta piacának szabályozási környezetét, valamint a gazdasági és politikai eseményeket. A kriptovaluták árfolyama rendkívül volatilis, és gyakran nagy áringadozásokat mutat.

Arról, hogy mi határozza meg pl. a bitcoin árát, ebben a cikkben írtunk.

Miért éri meg bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?

Új technológia ide vagy oda, a legtöbb embert a Bitcoin és a kriptovaluta piacára nem az technológia, hanem a hatalmas potenciális profit szerzés sodorja. Most azokat a tényezőket nézzük meg, melyek hozzájárulnak-e hihetetlen méretű profitok kialakítására, amivel a Bitcoin az elmúlt évtized legjobban teljesítő befektetése lett.

Erről ezen a linken olvashatsz még többet.

Navigáció a kriptovaluták között

Lehetőségetek van rákeresni bizonyos kriptovalutákra, de a csillagok segítségével akár a kedvencek közé is tudtok menteni egyes elemeket.

Ha rákattintotok az adott kriptovaluta logójára vagy árfolyamára, akkor az adott kriptovalutához tartozó részletesebb adatokat is megtekinthetitek. Projekt ismertetők, whitepaper, árfolyam grafikon, legfontosabb tudnivalók.

Milyen valutában érhetőek el a kriptovaluták árai?

Dollár, Euró, Forint, vagy Font ellenében tudjátok a Bitcoin és a kriptovaluták árfolyamát ábrázolni. De lehetőségetek van az altcoin árfolyamok Bitcoin-ban történő kifejezésére is.

Milyen adatok érhetőek el a kriptovaluta árfolyam oldalon?
  • Aktuális kriptovaluta árfolyama (dollár / euró / forint / fontban kifejezve)
  • Kriptovaluta árfolyam változása az elmúlt 24 órában
  • Kriptovaluta árfolyam változása az elmúlt 7 napban
  • Adott kriptovaluta teljes piaci kapitalizációja=A coinok teljes összértéke
  • Kereskedési forgalom az elmúlt 24 órában
  • Körforgásban lévő coinok száma
Milyen gyakran frissül a Bitcoin és kriptovaluta árfolyam oldal?

A Bitcoin és kriptovaluta árfolyam oldalunk frissítési ideje néhány másodperc. Vagyis gyakorlatilag az aktuális árfolyamokat láthatjátok az oldalunkon.

Mit jelentenek a táblázatban a számok után látható "B" és "M" betűk?

A piaci kapitalizáció és a napi forgalomnál "B" és "M" betűket is láthattok, ezek az angol "billion" és "million" egységek rövidítései.

M - Million, vagyis 1 millió (1 000 000)
B - Billion, vagyis 1 milliárd (1 000 000 000)

Hogy tudok kriptovalutát vásárolni?

A kriptovalutát általában online kereskedelmi platformokon keresztül lehet vásárolni (pl. Binance), ahol a felhasználók bankkártyával, átutalással vagy más kriptovalutával tudnak fizetni. Az árak a kereslet és kínálat alapján alakulnak ki, és a kereskedelmi platformok a tranzakciókért általában díjat számolnak fel.

A Binance Auto Invest remek eszköz arra, hogy könnyen és gyorsan vásárolj kriptovalutákat. Ebben a cikkben megmutatjuk lépésről-lépésre, hogyan használd ezt a funkciót.

Hol tudom tárolni a kriptovalutát?

A kriptovaluta megvásárlását követően a következő ,,gond”, hogy hol tároljuk, hol tartsuk azokat biztonságosan, erre lehet alkalmas egy kriptotárca. Ahogyan neve is utal rá, a kriptovaluta is egy értékőrző pénzeszköz, így különösen fontos a biztonságosság fogalma. A ,,nagyon biztonságos” és az ,,enyhén biztonságos” végpontok között többféle megoldással találkozhatunk.

Ebben a cikkben összeszedtünk minden infót, amit a kriptovaluta tárolásáról tudnod kell.

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.