Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
2020-ban jön a francia állami kriptovaluta ‼️

2020-ban jön a francia állami kriptovaluta ‼️

A Francia Központi Bank 2020-ban szeretné elindítani a francia állami kriptovalutát, a pénzügyi intézmények számára. François Villeroy de Galhau, a francia bank kormányzója bejelentette, hogy a bank 2020 első negyedévében megkezdi a digitális euro tesztelését.

 

Kína után Franciaország is elindítaná a francia állami kriptovalutát

Az elmúlt néhány évben egyre többet hallani az államok által fejlesztett, központi bankok által kibocsátott kriptovalutákról (CBDC). Korábban hallhattunk arról, hogy a kínai jegybank elnöke nyilatkozott a digitális yüanról és, hogy Kína vezetője is felgyorsítaná a blockchain adoptációt. Most Franciaország állt elő a francia állami kriptovaluta gondolatával. A hírt a Francia Bank is  részben megerősítette egy Twitter posztban.

A központi bankok által fejlesztett CBDC kriptovaluták nagyban különböznek a ma ismert kriptovalutáktól és a Bitcointól! Ugyanis ezt egy központi bank fejleszti, ezért nem beszélhetünk decentralizált rendszerről. Viszont merít a kriptovaluták jó tulajdonságaiból, így a hagyományos rendszernél hatékonyabban használhatóak! Ilyen lesz a francia állami kriptovaluta is!

 

A francia állami kriptovaluta első körben nem a lakossági ügyfelekre fókuszál

A hírek szerint a digitális euro projekt kezdetben a magán pénzügyi szektor szereplőit célozza meg, és nem foglalja magába a lakossági fizetéseket. Villeroy megjegyezte, hogy a lakossági ügyfelek számára készülő digitális valutákat "különös figyelemmel kell megalkotni".

Amint azt Les Echos jelentette, a kezdeményezés célja a francia pénzügyi rendszer hatékonyságának növelése, illetve a valutákkal szemben támasztott bizalom javítása.

francia_állami_kriptovaluta Forrás: https://cointelegraph.com/news/france-to-test-its-central-bank-digital-currency-in-q1-2020-official

 

További cél lehet a Libra megelőzése is

Ezenkívül a francia állami kriptovaluta projekt célja, hogy megerősítse Franciaország szuverenitását a digitális valuta magánjellegű kezdeményezéseivel szemben. Ilyen például a Facebook stabilkoinja a Libra is.

Villeroy álláspontja összhangban áll a francia pénzügyminiszter, Bruno Le Maire korábbi kijelentéseivel, is. Eszerint a szabályozók nem engedhetik meg, hogy a monetáris szuverenitással kapcsolatos aggodalmaik miatt a Libra elinduljon Európában. Egyes jelentések szerint Franciaország vezette a Libra elleni erőfeszítéseket Németország, Olaszország, Spanyolország és Hollandia mellett. A francia állami kriptovaluta már egy további lépés ebben az irányban.

 

Villeroy sürgeti Franciaországot, hogy váljon a világ első országává, amely központi bank által kibocsátott digitális valutát ad ki (CBDC)

Ezenkívül a francia állami kriptovaluta projekt célja, hogy megerősítse Franciaország szuverenitását a digitális valuta magánjellegű kezdeményezéseivel szemben. Ilyen például a Facebook stabilkoinja a Libra is

A Francia Bank elnöke hangsúlyozta, hogy Franciaországnak a világ első országává kell válnia, amely kiadja a CBDC-t, és példát mutat a többi joghatóság számára. Állította:

Úgy gondolom, hogy az érdeklődés csak egyre nő a központi bank által kibocsátott digitális valuták iránt. Aki pedig elsőnek fut be az megszerezheti az ezzel járó előnyöket akár globális szinten is. 

 

Franciaország a blockchain technológia és a Bitcoin egyik legfontosabb állomása

2019. november végén a Francia Bank kormányzóhelyettese felszólított egy blockchain-alapú elszámolási és fizetési rendszer létrehozására Európában.

Franciaország egy új oktatási elemet szeretne bevezetni a középiskolák számára, aminek része lenne a Bitcoin és kriptovaluta oktatás is. Pörög a Bitcoin adoptáció Franciaországban, így szüksége is van rá az új generációnak. Ők ugyanis egy olyan új világba nőhetnek már fel, ami teljesen különbözik az általunk ismerttől. Franciaország nem csak a blockchainnek de a Bitcoinnak is alkalmazója. Október közepén a francia Keplerk újraindította szolgáltatását, amely több mint 5200 francia dohányüzletben teszi lehetővé a legnagyobb kriptovalutával történő fizetést.

kriptovaluta_oktatas

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.70% $70,410.02
Ethereum ETH -0.02% $3,572.66
BNB BNB 2.53% $589.83
Solana SOL 0.46% $187.75
XRP XRP 0.14% $0.6228
Dogecoin DOGE 8.23% $0.1989
Cardano ADA -0.15% $0.6494
Litecoin LTC 0.56% $96.18
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!