+30%-ban zárt a januári Bitcoin emelkedés

Szerző: | febr 2, 2020 | Árfolyam elemzés

Nagyot hasított a hónapban a BTC. A januári hónap lezártával, havi grafikonon fogjuk vizsgálni a +30%-s Bitcoin emelkedés gyertyáját. 

 

Szép havi Bitcoin emelkedés, több bika jel a grafikonon

A +30%-nak megfelelő ármozgás nyitástól, zárásig havi viszonylatban, alapból meggyőző bika jelnek számít. Egyértelmű vásárlói fölénnyel indult tehát az év. A következőkben a technikai elemzés módszereivel vizsgáljuk, milyen más bika jeleket lehet leszűrni a havi BTC/USD grafikonról.

Fontos rápillantani a havi zárások viszonylatára. Meggyőző valóban a Bitcoin emelkedés, amit eddig az évben látunk, de nem árt, ha több frontról is vizsgálódunk, és alátámasztjuk az elgondolásunk. Minél több bika jelet találunk a grafikonon, az annál jobban megerősíti, hitelesíti az adott emelkedést, jelen esetben a hónapban történt szép ármozgást. Három ilyen jelet is ki lehet szúrni.

 • Csökkenő árcsatorna áttörése
 • 22 EMA-ról (exponenciális mozgóátlag) történő pattanás
 • Morning star bika gyertya alakzat
Bitcoin emelkedés január - BTC-USD 1m

Bitcoin emelkedés január – BTC-USD 1m

A csökkenő árcsatorna áttörése a legnagyobb pozitívum. 2019 júniusa óta konszolidáltunk az árcsatorna keretei közt. Ez féléves időszakot (6 db gyertya) ölelt fel, mire a 7 hónapra, 2020 januárjában sikerült összehozni a pattanást és a kitörést. Havi viszonylatban egészséges a féléves konszolidáció, a hetedik hónapra jövő kitöréssel pedig megtörtük a konszolidáció csökkenő trendjét.

A 22 EMA-ról történő pattanás szintén bika jel. Ez a mozgóátlag a rövid távú vásárlói jelenlétet fejezi ki a grafikonon. Sikerült a pattanást összehozni innen, tehát él a vásárlóerő. A havi zárás ráadásul, morning star gyertya alakzatban zárt (legutóbbi 3 havi gyertya), és az előbb említett a csökkenő árcsatorna/trendvonal fölött ért véget.

A morning star gyertya alakzat három gyertyát felölelő kombináció. A harmadik gyertya fejezi ki, jelen esetben a Bitcoin emelkedés mértékét a 22 EMA-ról. A harmadik gyertya, akkor utal a vásárlói jelenlét erősödésére, ha az első gyertya felező pontja felett zárt. Ez megtörtént, sőt a kombináció első gyertyájának a nyitása felett zárt a harmadik gyertya, így erősebb vásárlói nyomásról beszélhetünk. 

 

Hol érhet véget a Bitcoin emelkedés?

Meggyőző kombináció a felsoroltak hármasa, így logikus lépés játszani a későbbiekben további emelkedésre. Némi pihenő ráfér az árfolyamra. A $9500 – $10000 zóna komolyabb ellenállásnak tűnik.

BTC-USD 1m

BTC-USD 1m

Viszonylag tág zónát ölel fel az ellenállás, így a konszolidáció innen logikus lépésnek tűnik. Kedvező hangulat lengi körül a kripto világot az utóbbi hetekben. A közelgő Bitcoin felezés időpontja is erősíti az optimizmust. Ha pihenőre is fogja a Bitcoin emelkedés, és tapasztalunk némi árfolyam visszahúzódást az ellenállásnál, érdemes figyelni a lehetőségeket újabb kitörésre. 10k után 13k-n találjuk a következő jelentősebb ellenállást. 

 

A borítókép tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

 1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
 2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
 3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
 4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
 5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
 6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
 7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
 8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka