Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mire is jó a blokklánc? – Alkalmazási megoldások a gyakorlatban

Mire is jó a blokklánc? – Alkalmazási megoldások a gyakorlatban

Az átlagos felhasználó a blokklánc kifejezés hallatán egyből a bitcoinra, esetleg valamely másik ismertebb kriptovalutára gondol. A technológia fizetőeszközként való megnyilvánulása valóban fontos funkció, de ezen kívül további fontos és érdekes felhasználási területei lehetnek a decentralizált technológiának. A blokklánc felépítése alapján képes digitális adatok megmásíthatatlan rögzítésére, így bárki által átlátható módon válnak követhetővé a lánchoz fűzött információk. Ez a tény már önmagában elegendő ahhoz, hogy számos gazdasági, társadalmi terület, iparág és ágazatot hatékonyan alkalmazhassa működése során.

 

Ellátási lánc és a blockchain

Az ellátási lánc menedzselése összetett és számos problémával járó feladat és igényel bizonyos fokú bizalmat a szereplők között. Ezt a funkciót is tökéletesen képes garantálni a blokklánc alapra helyezett ellátási lánc menedzsment. Ennek segítségével ugyanis a teljes folyamat pontosan rögzíthető és visszakereshető, minden alapanyag, alkatrész vagy munkafolyamat esetén, segítséget nyújtva az ellátási lánc hatékonyabb szervezéséhez vagy esetleges vitás kérdések megválaszolásához.

Hogy néhány példát említsünk a közelmúltból a Coca Cola, a Volvo és Lamborghini is tervezi a blokklánc használatát az ellátási láncaiban.

Blokklanc-egeszsegugy Forrás: harbus.org

 

Blokklánc szerepe az egészségügyben

Az egészségügyben hatalmas adatbázist kezelésére van szükség. Ennek része elsősorban a betegekkel kapcsolatos egészségügyi információk, de ide sorolhatjuk az egész rendszer működéséhez szükséges anyag és eszköz áramlásokat (gyógyszerek, gépek, berendezések stb.). Amíg az utóbbit lerendezhetjük azzal, hogy az ellátási láncnál leírtak itt is érvényesek, addig az emberek egészségügyi kórtörténetének és egyéb ehhez kötődő adatainak kezelése már lényegesen jelentősebb dolog. A megosztott főkönyvi megoldás alkalmazása költségcsökkentő hatású és pontosabb, biztonságosabb adatnyilvántartást tesz lehetővé a résztvevők számára.

Etheal

 

Blokklánc és a kormányzat

Ha a biztonság, hitelesség és átláthatóság fogalomkörét emlegetjük a technológia kapcsán, akkor a kormányzati munka részeként is van keresnivalója a blokkláncnak. A legáltalánosabb felhasználása a választások során lehetne. A decentralizált megoldás révén a választási eredmények egyértelműek, tiszták és megkérdőjelezhetetlenek lehetnek. Ezen kívül alkalmazható a blokklánc a korrupció elkerülésére vagy akár az adózás során is.

Blokklanc-zene  Forrás: coincentral.com

 

Jogdíjak fizetése blokklánc segítségével

A művészek, zenészek számára a blokklánc azt jelenti, hogy létrejöhetne egy korrekt nyilvántartási rendszer, amelyben az információ tisztasága nem függ harmadik féltől. Közvetlenül láthatóvá válik, hogy melyik tartalmat, mikor vásárolják vagy használják fel a fogyasztók, így az ehhez kapcsolódó jogdíjak nyomon követése is egyértelműbb lenne a jogtulajdonosok számára. A megfelelő okos szerződések alkalmazásával pedig még a kifizetések is megoldhatókká válnának.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Fizetési megoldások a blokkláncon

A pénzutalást illetően a blokklánc már bizonyított azzal, hogy a különféle kriptovaluták gyorsan és alacsony költségek mellett utalhatók a világ bármely pontjára. Pénzügyi értelemben fontos tulajdonsága a különböző valutáknak, hogy a blokklánc technológia miatt egy hamisíthatatlan digitális valuta létrejöhetett, amelyhez kapcsolódó tranzakciók nem igényelnek közvetítő szereplő beavatkozását.

A fentiekből is látszik, hogy rendkívül széleskörűen alkalmazható a blokklánc technológia a mindennapjainkban. Egy olyan új felfedezésnek lehetünk tanúi, amelyet sokan az írás feltalálásához hasonlítanak. Kétségtelenül képes alapvetően megváltoztatni az emberek életét a jó irányba, azonban ez biztosan nem jár majd érdeksérelmek nélkül.

Bitcoin

 

További ajánlott cikkeink:

  1. MONERO BÁNYÁSZAT, HOGYAN HOZD KI A MAXIMUMOT A GÉPEIDBŐL

  2. 2020-BAN JÖN A FRANCIA ÁLLAMI KRIPTOVALUTA

  3. PRIORITÁST AD AZ EURÓPAI UNIÓ ÚJ VEZETÉSE A KRIPTOPÉNZEKNEK

  4. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL

  5. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -5.81% $63,954.84
Ethereum ETH -8.14% $3,277.71
Solana SOL -14.81% $177.59
BNB BNB -8.76% $515.23
XRP XRP -3.86% $0.587
Cardano ADA -8.78% $0.6164
Dogecoin DOGE -11.62% $0.1297
Litecoin LTC -5.47% $79.5
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!