Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Újabb csúcsokat döntöget a Bitcoin hash rate‼️

Újabb csúcsokat döntöget a Bitcoin hash rate‼️

Igazán bullishok a bányászok, ugyanis sosem volt még nehezebb Bitcoint bányászni! A Bitcoin hash rate a héten ismét megdöntötte a korábbi csúcs értékét.

 

Bitcoin hash rate a csúcson

A legfrissebb adatok szerint a BTC hash rate középértéke újabb rekordot döntött! Az elmúlt hónapokban folyamatosan újabb és újabb rekordot dönt a BTC hash, legutóbb még októberben írtunk az akkori újabb csúcsról.

A Glassnode adatelemző friss mérése szerint a Bitcoin hash rate középértéke január 7-én újabb rekordot döntött! Az új rekord pedig 119 trillió hash/másodperc.

 

Bitcoin hash rate BTC hash rate 1 napos mozgó átlaga. Forrás: Glassnode

 

Nah de mi is az a Bitcoin hash rate?

A Bitcoin hash rate-je a blokklánc számítási erőforrásának nagyságát mutatja, ami a tranzakciók ellenőrzéséhez kerül felhasználásra. Közvetetten pedig az egész rendszer biztonsági fokát, valamint a Bitcoin bányászok érdekeltségét a bányászat iránt, így annak a jövedelmezőségét is jelzi.

kriptovaluta bányászat

A BTC hash rate grafikonok általában csak becslést tudnak adni a felhasznált számítási kapacitásra, ugyanis  ezek nehezen mérhetőek és csak közelítő adatokat szolgáltatnak. A lassú blokk idő például aránytalanul befolyásolhatják az eredményeket, és túlságosan baljósló eredményekhez vezethetnek. A Glassnode mérési adatai az 1 napos mozgó átlag alapján kerültek meghatározásra, melyet több másik módszer is megerősíteni látszik.

 

Ezzel párhuzamosan növekszik a Bitcoin bányászási nehézsége is

A Bitcoin 2020-ban már több életjelet is mutatott, valószínűleg egy bullish átalakulás lehet folyamatban. A hash-ráta növekedés mellett a Bitcoin határidős befektetők is fokozott kereskedési aktivitást mutatnak.

Bitcoin hash rate_2 Bitcoin bányászási nehézségi szintje Forrás: Blockchain.com

A Bitcoin dinamikusan változó nehézségi szintje korábban csökkenő trendet mutatott, azonban ismét meredek emelkedésbe kezdett. Múlt héten 6%-ot nőtt a bányászás nehézségi szintje, a következő 9 napban pedig újabb 6-7% nehézségi szint növelés van a kilátásban.

A Bitcoin hash rate és a bányászási nehézségi szint növekedése egyértelműen azt mutatja, hogy a bányászok továbbra is bullishok. Ennek hátterében valószínűleg a növekvő kriptovaluta árak, illetve a májusban esedékes és közelgő Bitcoin blokk felezés állhat a hátterében. 2020 májusától 12,5 Bitcoin helyett már csak 6,25 Bitcoin lesz egy blokk bezárásáért a jutalom a kriptovaluta bányászok-nak.

A háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

[buzzsprout episode='3598753' player='true']

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. HAVI 150$ PROFIT, ENNYI A BITCOIN HOSSZÚTÁVÚ ÁTLAGA
  3. BITCOIN FELEZÉS, JELENTŐSEN NŐ A GOOGLE KERESÉSEK SZÁMA
  4. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  5. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  6. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL
  7. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -6.13% $63,697.21
Ethereum ETH -8.77% $3,262.84
Solana SOL -12.00% $176.93
BNB BNB -10.08% $509.45
XRP XRP -4.53% $0.5831
Cardano ADA -10.25% $0.6062
Dogecoin DOGE -12.22% $0.1286
Litecoin LTC -6.27% $79
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!