Már 3400$ és új csúcsokat döntöget az Ethereum árfolyama

Szerző: | máj 4, 2021 | Ethereum hír, Kriptovaluta

3400$ felett 1 Ethereum (ETH) ára. Ezzel a világ legnagyobb, okosszerződéseket feldolgozó blokklánca az Ethereum, már nagyobb piaci kapitalizációval rendelkezik mint a Bank of America. 

 

Csúcson az Ethereum árfolyama

Az Ethereum ETH coinja hétfőn átlépte a lélektani háromezer dolláros határt, és azóta is emelkedik. Az árfolyam-emelkedés által az Ethereum olyan intézményeket előzött meg, mint a The Walt Disney Company és a Bank of America.

Ethereum chart 05.04 I Cryptofalka

Az Infinite Market Cap adatai szerint, a világ legnagyobb okosszerződéssel támogatott 1. szintű blokklánca a héten több, mint 25%-kal, 346,72 milliárd dollárra nőtt. Összehasonlításképpen: a Bitcoin (BTC) jelenleg 1,079 milliárd dolláros piaci kapitalizácót mutat, közvetlenül a nemesfém ezüst teljes piaci kapitalizációja alatt, amely 1,416 milliárd dollár. Piaci szereplők szerint az Ethereum kapitalizációja, hosszú távon akár még a Bitcoint is megelőzheti, mint világ legnagyobb digitális pénzneme. (Ez azért szerintünk egyelőre elég utópisztikus gondolat)

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Új tőke áramlik az Ethereum projektébe

Több tényező is felelős az Ethereum árfolyam emelkedéséért. Az első a blokklánc folyamatos aktivitása, beleértve az intézményi egységeket is. A hét elején az Európai Beruházási Bank bejelentette, hogy kétéves digitális kötvényt bocsát ki 121 millió dollár értékben, együttműködve olyan banki szervezetekkel, mint a Goldman Sachs. A másik, a lakossági érdeklődés a decentralizált pénzügyek iránt szintén nőtt, a befektetett teljes érték elképesztő magasságot ért el és már 100 milliárd dollár felett jár.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Újabb csúcsok várhatók

Valószínű az igazi árfolyam-emelkedés még hátra van. A befektetők, a kiskereskedők, a DeFi használók mind-mind, az Ethereum 2.0-t várják. A London hard fork, amely magába foglalja az EIP-1559 átalakítást, ugyanis a hálózat ezen frissítései várhatóan jelentősen csökkentik az utalási díjakat, valamint csökkentik a bányászoknak jutalmazott ETH összegét – ami viszont várhatóan csökkenti az eszközre gyakorolt eladási nyomást.

David Hoffman, az Ethereum Bankless oktatási médiavállalkozás házigazdája a különböző kezdeményezéseket három külön „felezéssel” egyenértékűnek gondolja, amelyek nagyjából négyévente zajlanak, amikor a Bitcoin blokkos támogatás felére csökken. A felek vélhetően hozzájárulnak a Bitcoin árának drágulásához.

 

Összegzés

Az Ethereumnak azonban vannak versenytársai, más okosszerződéssel támogatott első-szintű blokkláncok formájában, például a Polkadot (DOT). Az Ethereum népszerűségét részben a túlzott tranzakciós díjak (bár ezek kissé alábbhagytak az elmúlt hetekben), és az életképes skálázási megoldások, például a rollupok hiánya törte meg a közelmúltban. Ezek a hibák teret engedtek több versenytárs megerősödésének.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka