6 havi csökkenő trend tört meg a Bitcoin mai mozgásával!

Szerző: | jan 14, 2020 | Árfolyam elemzés

Ahogy áttörte a csökkenő trendet a Bitcoin, megjelent a dinamika a piacon és néhány óra alatt már +5%-ot ugrott a vezető kriptovaluta értéke.

 

Megtört a korábban említett 6 hónapos csökkenő trend

Előző Bitcoin cikkünkben arról írtunk egy hete, hogy vízválasztó előtt lehet a piac. Ugyanis egy nagyon fontos csökkenő trendvonalhoz érkezett el a Bitcoin ár, ami már 6 hónapja fogta a további emelkedéseket:

Jelenleg éppen az Ichimoku felhő ellenállásánál van az ár! Most fog eldőlni, hogy sikerül-e áttörni azt és megkezdeni a következő bitcoin bika piacot, vagy leüti az ellenállás az emelkedést és folytatódik a mozgás a csökkenő árcsatornában! 

 

Most már közel 6 hónapja mozgunk ebben a csökkenő trendben. Ha sikerülne kitörni ebből, az szépen mutatná a változást. Ezt pedig biztosan nagy dinamika követné, ugyanis az ár már régóta van előfeszítve ebben az alakzatban. A VPVR indikátor is pontosan a 8000-es tartományhoz mutat nagy ellenállást. – Cryptofalka 2020.01.07

Bitcoin csökkenő trend tört meg

BTCUSD-1d-20200114

Látható az ábrán, hogy mennyi ideig “tisztelte” a Bitcoin mozgása a csökkenő trendet, viszont a mai gyertya már kilóg ebből a mintázatból. Ez alapvetően elég bullish jelzés, ugyanis egy közel 6 hónapos trendet sikerült megtörnünk, ami az emelkedő trend folytatásának lehet az előfutára! 

A napi Ichimoku felhő szokott nálunk a vízválasztó lenni a bika és medve piac határánál, ahhoz, hogy ez is pozitívan jelezzen és abszolút bullish legyen a kép 8700 dollár felett kell majd zárnia az árnak. Ha ez sikerül akkor leküzdöttük a legtöbb ellenállást és onnan már viszonylag szabadon tud emelkedni a Bitcoin ár. Lásd a tavaly áprilistól júliusig tartó időszakot a napi Ichimoku felhő felett. A csökkenő trend megtörése mellett további pozitívum, hogy 8000 dollárnál több támaszunk is gyülekezik, amik az esetleges csökkenésnél még mindig támaszként tudnak funkcionálni.

Mindig azt a kérdést szoktam feltenni magamnak, hogy: Oké, megtört a csökkenő trend, de hol van az a pont, ahova ha visszaesne az ár akkor elvetném a jelenlegi bika hangulatomat? Szerencsére most eléggé tiszta a kép:

Amíg tartjuk a 8000 dolláros támaszt, ezzel a napi 10-es Exponenciális mozgó átlagot is és az árat a csökkenő trend felett, addig bikáknak áll a zászló!

 

Megnyerő volt a Bitcoin ármozgás heti zárása is

Tegnap esti cikkünkben szintén arról írtunk, hogy a heti nézet is pozitív jelet adott:

Hosszú ideje nem látott szép gyertyát produkált január második hetében a Bitcoin ármozgás. Külön pozitívum, hogy a heti legmagasabb árfolyam közelében sikerült zárni. Kissé sűrűn helyezkednek el az ellenállások ugyan, és nem egyértelmű még a csökkenő trendvonal áttörése,azonban érdemes venni egy pillantást a múlt héten megjelenő vásárlói volume-ra.

 

A megjelenő szép zöld volume/kereslet megerősíti a vásárlók élénkülését, így érdemesnek tartom rövidebb időtávokon a BTC long pozíciók után nézelődni, remélve a csökkenő trendvonal áttörését. Cryptofalka – 2020.01.13

Heti Bitcoin ármozgás

Heti Bitcoin ármozgás

Alapvetően a heti nézet az a leghosszabb nézet, amelyen technikai elemzéseket szoktunk készíteni, ez adja a leghosszabb távra mutató előrejelzést a Bitcoin mozgásáról. Elég nagy pozitívum, hogy kezd ez az ábra is jól kinézni!

A csökkenő trend megtörte után pluszban egy másik indikátor is hamarosan bika jelet adhat! A lenti ábrán a 10es és 22es heti mozgó átlagokat láthatjátok zöld és narancs görbével. Alapvetően, amikor metszi egymást a gyorsabb és a lassabb mozgó átlag, az ad egy bika/medve jelzést.

Bitcoin csökkenő trend megtörése

BTCUSD-1w-20200114

Ha megnézzük az előző éveket elég durván jól jelzett… 260 dollárnál adott vételi jelzést, majd 9500-nál eladási jelzést. Ezután 4400 dollárnál újabb vételit, majd 8960-nál eladásit. Aki csak ez alapján kereskedett volna az elmúlt években, gyakorlatilag össz-vissz 2 trade segítségével hatalmas pluszban lenne.

Az előző medve jelzés 8960nál volt, viszont a mostani zöld heti gyertyával a zöld mozgó átlagunk felfele fordult, ha sikerül ezt a hetet is zöldben zárni akkor megtörténhet egy újabb bika kereszteződés, ami elég pozitív lenne! Ismét izgalmas hét elé nézünk

 

Összefoglalva

Sikerült megtörni a 6 hónapja tartó csökkenő trendet a Bitcoin mozgásának, ez önmagában egy elég bika jelzés. Ugyan még a tiszta bika piactól biztosan távol állunk (ehhez a napi Ichimoku felhő felett kéne zárni), amíg tartjuk a korábbi fontos támaszunkat 8000 dollárnál a bikáknak áll a zászló. Ez mellett a heti nézet is kezd jól kinézni, ha sikerül egy szép heti gyertyát zárnunk akkor egy hosszú távra jelző indikátor is pozitív jelet adhat!

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. HAVI 150$ PROFIT, ENNYI A BITCOIN HOSSZÚTÁVÚ ÁTLAGA
  3. BITCOIN FELEZÉS, JELENTŐSEN NŐ A GOOGLE KERESÉSEK SZÁMA
  4. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  5. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  6. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL
  7. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka