Havi 150$ profit, ennyi a Bitcoin hosszútávú átlaga

Szerző: | dec 30, 2019 | Technikai elemzések

A rövidtávú micro mozgások miatt sokan elfelejtik, hogy a Bitcoin a legjobban profitáló tőzsdei terméke az évtizednek, átlag havi 150$ emelkedést produkált ezen időszak alatt.

 

Miféle medve piac? Idén is szép profitot termelt a Bitcoin

Egy hosszútávú indikátor is elég szépen mutatja, hogy a 2019-es évet nem lehet medve piacnak titulálni. A mostani több hónapos csökkenés ellenére az év kezdéshez képest még mindig +100% profitban van a Bitcoin (BTC). Ezt a hosszútávú adatokat átfogó indikátorok is megerősítik.

A hosszútávra profitot jelző indikátorok mellett a felhasználók is egyre kevésbé szívesen adják el a kedvelt kriptovalutáikat. Ez szépen látszik abból, ha megnézzük a “HODL”-t folytató kriptovaluta tulajdonosok digitális tárcáit.

profit bitcoin hodl

A Bitcoin/USD grafikon szeptember óta többször is erős csökkenésbe kezdett, aminek a hatására ismét megjelentek a medvék és a kriptovaluta piac rosszakarói. Fontos azonban, hogy ne egy kis részletre fókuszáljunk, hanem a teljes képet nézzük ha a profitról van szó.

 

Átlag 150$ profit, ennyit hozott egy Bitcoin az elmúlt durván 10 évében

A Bitcoin árfolyam mozgásait sokan próbálják előrejelezni rövidebb/hosszabb távra, ugyanis ha ismerjük a trendet, akkor könnyen profitálhatunk annak mozgásából. Eddig talán egyedül PlanB néven ismert kereskedőnek sikerült egy rendes matematikai modellre építő közelítést kifejlesztenie a Bitcoin mozgásaihoz. (Stock to flow model)

December 28-án ismét PlanB hívta fel a figyelmet arra, hogy a 200 hetes mozgó átlag a Bitcoin történetében még sosem adott medve jelet. Ez röviden lefordítva annyit jelent, hogy jöhetnek rövid távú csökkenések, korrekciók, a Bitcoin hosszútávú trendje mindig is emelkedő trend volt. Ez pedig igazán jó hír azok számára, akik profitot szeretnének generálni a tőzsdei kereskedésük során.

Átlagosan havi 3% növekedést, vagy nagyjából havi 150$ profitot produkált a Bitcoin a vizsgált durván egy évtized alatt.

bitcoin profit PlanB

Forrás: PlanB, Twitter

 

Másik híres elemző szerint sem medve piacról, hanem felhalmozási szakaszról beszélhetünk

A Bitcoin korábbi csökkenése és pattanása a 6400 dolláros támaszról szintén felkeltette Willy Woo figyelmét. Szintén nyomott is egy tweetet, amiben arról beszélt, hogy nem medve piacról, hanem emelkedő trenden belüli korrekcióról van szó. Ez szintén bizakodásra adhat okot a hosszú távú profit után vágyó kereskedőknek.

Tényleg medve piacon lennénk? Nem, éppen egy felhalmozási szakaszban inkább a következő bika piac előtt!

Bitcoin profit Willy Woo

Forrás: Willy Woo Twitter

 

Erősebb a HODL, mint valaha

A Cointelegraph egy korábbi cikkében beszámolt arról is, hogy a befektetői magatartás tendenciája már a 2019-es bika piac előtt pozitívba fordult. A 2019-es 3100-tól 14000 dollárig tartó rally alatt a Bitcoin készlet nagy része gyakorlatilag meg sem mozdult a felhasználói tárcákban.

Alistair Milne nyilatkozott arról, hogy az elmúlt 6 hónapban a Bitcoin készlet 70%-a teljesen érintetlen volt. Erre pedig még a 2016-os Bitcoin blokk felezés előtt volt példa.

bitcoin tárca

Ez összességében pedig további bizakodásra ad okot a 2020-as blokk felezéshez közeledve. Ez mindenképpen egy olyan pillanat lesz, aminek hosszútávra szintén lesz árfelhajtó hatása, a kérdés csupán az, hogy ez mikor fog pontosan bekövetkezni? Erre valószínűleg senki sem fog tudni válaszolni, viszont a hosszú távra tervezőknek nincs is erre szükségük. Számukra egy a biztos, nagy valószínűséggel a következő években is tovább folytatja a profitáló emelkedő trendjét a vezető kriptovaluta.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. MONERO BÁNYÁSZAT, HOGYAN HOZD KI A MAXIMUMOT A GÉPEIDBŐL

  2. 2020-BAN JÖN A FRANCIA ÁLLAMI KRIPTOVALUTA

  3. PRIORITÁST AD AZ EURÓPAI UNIÓ ÚJ VEZETÉSE A KRIPTOPÉNZEKNEK

  4. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL

  5. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

ELÉRHETŐSÉGEK:

🖥 Főoldal – https://cryptofalka.hu
📈 Kereskedő csoport – https://cryptofalka.hu/privat-csoport/
🎙 Podcast – Bitcoin kisokos – Spotify link
📊 Bitcoin elemzések – https://cryptofalka.hu/elemzesek/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Donation link: ➡️ LINK ⬅️

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Vásárolj kriptovalutát

Okex Cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.