A Bitcoin bányászat napi bevétele eléri a 40 millió dollárt

Szerző: | okt 6, 2021 | Kriptovaluta

A Bitcoin bányászat napi blokkjutalmából származó jelenlegi bevétel 488% -kal nőtt a Bitcoin hálózat 2020 májusi blokkfelezése óta.

 

Tovább emelkednek a Bitcoin bányász bevételek

Miután a Bitcoin 2020. május 11 -i felezési eseményét követő hónapokban a blokkjutalmakból származó bányászbevételek 6,8 millió dollárra estek, most 40 millió dollár felett mozognak a Glassnode blokklánc elemző cég adatai szerint. Sokak számára kérdéses volt, hogy a blokkjutalmak felezése után meg fogja-e érni Bitcoint bányászni. Hát úgy néz ki megkapták rá a választ!

Bitcoin bányász bevételek I Cryptofalka

Forrás: Glassnode

 
A Bitcoin bányászat rendkívül versenyképes folyamat, az új coinok létrehozása összetett matematikai műveletek megoldásával lehetséges, ezért a hatékonyság miatt speciális céleszközökre van szükség. A Bitcoin tranzakciók ellenőrzésével és a blokklánchoz való hozzáadásával a bányászok jutalmakat kapnak, amelyek tranzakciós díjakból és egy alapjutalomból állnak minden bányászott blokkért.

A blokkjutalom a felére csökken minden 210 000 kitermelt blokk után, vagy körülbelül négyévente – innen a „felezés” kifejezés. Minden felező esemény csökkenti az új Bitcoin létrehozásának arányát, amíg 2140 -ben egyáltalán nem kerül új érme a hálózat kínálatába.

Ez nagyjából 488% -os növekedést jelent az utolsó felezés óta. A jelenlegi értékek azonban még mindig alacsonyabbak a 60 millió dolláros Bitcoin bányászjutalmak csúcsához képest, amelyet idén májusban, közvetlenül Kína bányászati ​​ipar hatalmas visszaszorítása előtt élveztek. Ez még így is 185% -kal magasabb, mint a 2020 -as felére csökkenést megelőző időszakban rögzített értékek, amikor a bányászoknak napi 14 millió dollárt fizettek.

 

A Bitcoin hálózat kezd helyreállni

Bár a bányászoknak kétszer annyit kell dolgozniuk, hogy ugyanazt a jutalmat megkapják, a bányászok bevételeinek fent vázolt növekedése azt sugallja profitálnak belőle. Ahhoz, hogy továbbra is pénzügyileg lépést tudjanak tartani, a bányászati cégeknek több gépbe kell befektetniük, mivel a blokkjutalom csökken. A nagyobb befektetés azt jelenti, hogy több pénzt kell költeni, valamint azt kell hinni, hogy az üzlet hosszú távon is profitábilis. Ezt a gondolkodást követve a megnövekedett bevétel azt sugallja, hogy a bányavállalkozások beruháznak a terjeszkedésbe, és továbbra is bíznak a bányászatban. 

Bitcoin hash rate I Cryptofalka

Forrás: https://www.thestreet.com/

 
Június közepén, Kínában több kínai tartomány betiltotta a Bitcoin bányászatot, és az ország központi bankja elrendelte a bankok és fizetési platformok számára, hogy szakítsanak meg minden kapcsolatot a kriptovaluta szolgáltatókkal. Mindez pedig a bányászok tömeges kivándorlását eredményezte Kínából, sokan közülük Észak-Amerikába vagy Kazahsztánba helyezték át tevékenységüket. Ez a Bitcoin hash rate – a hálózat teljes számítási teljesítményének – és a bányászati ​​nehézségeknek is összeomlásához vezetett.
 
 

A Bitcoin bányászati nehézség jelenleg folyamatosan nő

A BTC bányászati ​​nehézségek két heti kalkulálása egy olyan intézkedés, amelynek célja annak kiszámítása, hogy mennyi számítási teljesítményre van szükség egy új Bitcoin bányászatához. A Bitcoin bányászati ​​nehézséget egy relatív egység segítségével mérik, amely „1” -nél állt, amikor a Bitcoin genezisblokkját 2009. január 3 -án kitermelték. Májusban, amikor a Bitcoin hash rate mindenkori csúcson volt, ez a szám 2 500 milliárd volt. Nem sokkal a kínai fellépés után ez a nehézség 54%-kal csökkent, így nagyjából kétszer könnyebb volt új blokkokat bányászni.
 
Az érték azonban azóta folyamatosan javul, öt egymást követő emelkedéssel a nehézség majdnem 1 900 milliárdra nőtt. A következő nehézségi kiigazítás, amely várhatóan a mostanság fog megtörténni, várhatóan újabb, mintegy 3%-os növekedést eredményez a BTC.com szerint. A Glassnode társalapítói, Jan Happel és Yann Allemann elmondták, hogy a jelenlegi Bitcoin nehézségi táblázat „hamarosan pozitív fellendülést jelez, mivel egyre több bányász tér vissza az ökoszisztémába”. „Az utolsó összehasonlítható esemény a medvepiac 2018 decemberi kapitulációját követte, ami 164 napot vett igénybe, hogy pozitív legyen. A jelenlegi bányászati ​​helyreállítás 120 napot vett igénybe ”-írták.
 

Mivel a világ vezető kriptovalutájának ára jelenleg 50 000 körül mozog, és a hálózat hash rate is visszatér a legutóbb júniusban látott értékekre, a bányászok most valóban magabiztosabbnak tűnnek, és hajlandóak több gépet bekapcsolni, hogy még több profitit termeljenek.
 

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.