A Bitcoin hashráta 17%-ot esett a kínai tiltás után

Szerző: | jún 22, 2021 | Kriptovaluta

A Bitcoin hálózatát biztosító hashráta 17%-kal kisebb mint hétvégén, miután Szecsuánban a hatóságok lekapcsolták az áramot 26 bányászfarmnál.

 

MI TÖRTÉNIK AZ ÁRFOLYAMMAL A BITCOIN HASHRÁTA ESÉSEKOR?

A zuhanó hashráta általában nem kedvez a BTC árfolyamnak. Áprilisban egy áramkimaradás Xinjiang tartományban 30%-os átmeneti kiesést jelentett, és ezalatt 10,000 USD-t csökkent a bitcoin ára. Ezúttal a BTC 9,5%-ot esett, 32,500 USD körül mozog jelenleg. A BTC lefordulásával az altcoinok árfolyamai, ennél is többeket csökkentek 

Azokat a kínai bányász poolokat, amelyek földrajzilag kevésbe voltak divezifikálva, jobban ütötte a hatósági fellépés. A BTC.com adatai szerint a BTC.TOP pool a 11-ik helyről a 15-ik csúszott vissza, miután kiesett a hashrátájának az 51,39%-a. A legnagyobb pool, az Antpool, infrastruktúrájának 14%-át kapcsolták le.

price_hash rate

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

MI A BITCOINNAL KÍNÁBAN ÉS AZON KÍVÜL?

A kínai Bitcoin jövője zordan néz ki, viszont a kialakult helyzet fundamentálisan javíthat a Bitcoin megítélésén. Jelenleg az összes hashráta 65%-a Kínához tartozik, ettől a Bitcoin még decentralizált, viszont túlzottan koncentrált. A tranzakciók hitelességéért felelős hálózat most komoly kihívással néz szembe, szerencsére az USA-ban, Texas és Miami térsége igyekszik új otthont adni a száműzött bitcoin bányászoknak, El Salvador pedig állami szinten veszi ki a részét a munkából.

Az átrendeződés mindig bizonytalanságot okoz, ami meg is látszik az árfolyamon, minden kínai hírnél. Ugyanakkor, a kínai túlsúly mindenképpen csökkenni látszik, ami jó, mert egyenletesebben oszlik meg a bolygón a globális fizetőeszköz felügyelete és irányítása. Ezzel együtt a Bitcoin másik nemkívánatos tulajdonságán is segít a bányászok kirajzása: A kínai szénerőművek térségében bányászott bitcoin miatt a bányászat ökológiai lábmyoma zavaróan nagy. Ha Kína bányászatának kieső részét felveszik Kínán kívül, a hashráta jelentős része megújuló, vagy atomenergiára támszkodna.

china bitcoin mining

Kínában Szecsuán tartományhoz tartozik a bányászat orszlánrésze akkor, amikor a térség vízerőművei olcsón állítják elő az áramot, de a száraz évszakban a bányászfarmok áttelepülnek Xinjiang-ba, ahol a szénerőművektől kapnak áramot. A hideg időjárás miatt ilyenkor a hűtési költségeken spórolnak. Ennek most vége, első körben Xinjiang lezáratott több bányászfarmot június 9-én, Kínában most mindenhol számíthatnak hasonlóan gyors intézkedésékre.

Kína hivatalos álláspontja szerint a Bitcoin mindössze egy hatalmas energiapazarlás, ami semmi ténylegesen használható produktumot nem hoz létre. A Bitcoin hívei szerint ez összhangban van azzal, hogy egy független fizetési rendszer pont a Kína és hozzá hasonló, országok lakóinak jelent lehetőséget az állami pénzügyi kontroll megkerülésére.

Nagy Gábor

OKEX_banner_Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.