A Cardano blokkmérete 11%-kal növekszik

Szerző: | febr 3, 2022 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

11%-os blokkméret növelés mellett döntött a Cardano blokklánc mögött álló kutatási és fejlesztési vállalat az Input Output Hong Kong (IOHK).

 

A Cardano blokkmérete 80 Kb-ra nő

Az új frissítést szerdán jelentette be az IOHK. A javaslat értelmében a blokk teljes mérete a jelenlegi 72 Kb-ról 80 Kb-ra nő. Ez a fejlesztés lehetővé teszi a Cardano blokkjai számára, hogy több tranzakciót hajtsanak végre. Ezenkívül az IOHK külön frissített javaslatot tett az egyetlen tranzakcióba bevonható adatok mennyiségének növelésére a Cardano intelligens szerződéses platformján, a Plutuson. A frissítés szerint a Plutus szkriptmemória egység tranzakciónként 12,5 millióról 14 millióra fog csökkenni.

Cardano I Cryptofalka

Forrás: https://cardanofeed.com/

 

A Cardano blokklánc képességeinek bővítése

Az IOHK szerint a blokklánc blokkméretének és memóriaegységeinek növelésére irányuló javaslat a hálózat optimalizálására irányuló erőfeszítéseinek része. A mainneten induló projektek gyorsan növekvő száma miatt a protokollnak több tranzakciót kell feldolgoznia, ami esedékessé teszi a blokklánc általános képességeinek növelését. Az IOHK arra is felhívta a figyelmet, hogy a javasolt frissítések jó úton haladnak a Cardano tranzakciós volumenének növelésére irányuló tervében, ahogy egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a DeFi projektek blokklánc-hálózatává váljon.
 
Cardano I Cryptofalka

Forrás: https://www.newsbtc.com/

„Ez a kiigazítás egy tervezett hálózatoptimalizálási sorozat részét képezi. A Cardano-t idén is folyamatosan optimalizálják, mért lépések sorozatával, gondosan és módszeresen méretezve a Cardanót a jövőbeli növekedés érdekében, ahogy a kereslet nő… A hálózatot úgy tervezték, hogy biztonságosan kezelje a nagy csúcsterheléseket, és az átviteli sebesség folyamatosan javulni fog, ahogy folytatjuk az optimalizálást. Ez a legújabb változtatás tovább javítja a felhasználói élményt” – áll az IOHK által kiadott közleményben
 

Az első Cardano alapú dApp is elindult

A régóta várt intelligens szerződéses funkció bevezetése óta a Cardano blokkláncon a dApps és DeFi projektek megsokszorozódtak. Alig néhány héttel ezelőtt az első Cardano alapú decentralizált tőzsde (DEX), a SundaeSwap élesben is elindult, és számos kereskedési készletet kínál natív Cardano tokenekkel. A DEX elindítását azonban több platformhiba és a hálózati torlódások miatti sikertelen tranzakciók is megzavarták. Remélhetőleg a február 4-én induló javasolt frissítések lehetővé teszik a dApp gördülékenyebb működését.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka