A dollár-forint árfolyam újra emelkedőben

Szerző: | szept 27, 2020 | Árfolyam elemzés

Mai elemzésünkben a dollár-forint árfolyam lesz célkeresztben. Szépen teljesített a dollár az utóbbi hetekben. Az ármozgásnak sikerült támaszt alakítania és imét 300 forint fölött az árfolyam. Napi nézeten fogjuk megvizsgálni a grafikont.

 

Ismét 300 fölött a dollár-forint árfolyam

290 forinton sikerült támaszt alakítani a dollárnak. Azóta felfelé szárnyalunk szeptemberben és a csökkenő trendvonalnak az áttörésével megtörni látszik a 340 forintról indított konszolidáció. 

A kérdés mekkora erő van a mozgásban, így mennyire valószínű, hogy újra a korábbi, 340-es csúcsot támadjuk a későbbiekben. A támaszról való pattanás óta egy emelkedő trendvonal mentén emelkedik a mozgás. Kulcsfontosságú ez az egyenes, ugyanis kifejezi a felfelé irányuló mozgást. Ameddig ezt sikerül tartani az árnak, addig pozitívan tekintek a dollár árfolyam alakulására.

dollár árfolyam

dollár árfolyam

Más pozitívumokat is fel tudunk mutatni a múltból. A már említett 290-es pattanás, fontos árfolyam támaszt erősített meg. Többször sikerült pattanni innen a korábbiakban, az ármozgás most imét megerősítette ennek a zónának a fontosságát. A támaszról indult emelkedéssel pedig sikerült átátörni a konszolidációból indított csökkenő trendvonalat. Szintén fontosnak tartom, hogy ismét a lélektani 300-as határ fölött halad a dollár árfolyam.

 

A következőkben pár lényeges tényezőn tartom rajta a szememet. Az egyik ilyen a korábban említett emelkedő trendvonal. Ennek és a képen jelzett 304 forint körüli a támasznak a  visszatesztelését várom. Egy kis konszolidáció kinéz tehát a mozgásnak (nyíl mentén). Ettől a konszolidációtól várom az emelkedő trendvonal megerősítését, mielőtt ismét felfelé vehetjük az utunkat. Következő lépésként a 320-on elhelyzekedő ellenállás tesztelésére számítok. Úgy gondolom ez a lépés meg lehet a mozgásnak, majd kideül van-e értelme arról beszélni, hogy imét 340 felé tart a dollár árfolyam.

 

Mi történik az euróval?

Dollárhoz hasonlóan az eurónak sincsen rossz hónapja forint ellenében. Jelenleg 363,4 körül mozog az ár, amivel könnyen új árfolyam csúcsot dönthet a mozgás. Szép emelkedő árcsatornában ível felfelé a mozgás, bár tegyük hozzá, hogy fogy a tér, ugyanis éppen az emelkedő árcsatorna tetejénél/ellenállásán járunk. Az összekép azoban euró szemszögéből jól néz ki, ugyanis azontúl, hogy igen magasan az árfolyam, nem veszélyezteti semmi az up trendjét. 

euró árcsatorna

euró árcsatorna

Gyenegén teljesít tehát a forint továbbra is, ami megfontolandóvá teszi, hogy érdemes-e minden pénzünket forintban hagyni, vagy van-e értelme külföldi valuták felé nyitni. Úgy gondolom van értelme más valuták felé nyitni, és érdemes kihasználni a grafikonokon a nagyobb visszateszteléseket arra, hogy dollárt, vagy eurót is tartsunk a megtakarításaink között.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.