A Grayscale Bitcoin Trustból is Bitcoin ETF lehet?

Szerző: | okt 18, 2021 | Kriptovaluta

A Grayscale intézményi befektetési óriás fontolóra veszi, hogy Bitcoin Trustját Bitcoint ETF-é alakítja át.

 

A SEC nagyvalószínűséggel jóváhagyja az első Bitcoin ETF-et

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete október 15-i jelentése szerint elfogadta a ProShares Bitcoin Strategy ETF regisztrációs kérelmét. A ProShares Trust Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alapja, amely határidős szerződésekkel kínál kitettséget a kriptoeszköznek. Ezenkívül a ProShares benyújtott egy hatályba lépést követő módosítási tájékoztatót, amely szerint ETF-je már október 18-án elindulhat.

Az eszközöket a NYSE Arca -n jegyzik, amennyiben a SEC hivatalosan jóváhagyja a kérelmet. James Seyffart, a Bloomberg elemzője arról számolt be, hogy a ProShares Bitcoin Strategy ETF 95 bázispontos BITO jelzéssel szerepel majd.
 

A Grayscale Bitcoin Trust is Bitcoin ETF lehet

Október 17-én Barry Silbert, a Grayscale anyavállalatának, a Digital Currency Group-nak a vezérigazgatója utalt arra, hogy a Grayscale azt tervezi, hogy Bitcoin Trust-ját spot elszámolású Bitcoin alappá alakítja át.
 
Miután a Twitteren kritizálta a készpénzes elszámolású Bitcoin határidős ETF-et, amelyet az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) nemrég hagyott jóvá, Preston Pysh, a Bitcoin kommentátora megkérdezte Silbertet, hogy a Grayscale Bitcoin Trustot mikor alakítják át BTC-vel elszámolt ETF-é. – Silbert azt válaszolta, hogy kövesse figyelemmel az eseményeket.
 
Grayscale Bitcoin Trust I Cryptofalka

Forrás: https://cryptopotato.com/

 
Úgy tűnik azonban, hogy a Grayscale Bitcoin Trust befektetői nyugtalanná váltak Silbert megjegyzései nyomán. Egy Twitter felhasználó megkérdezte, mit jelentene az átszervezés a Grayscale Bitcoin Trust részvényeit birtokló befektetők számára.
 
„Mi történik velünk, Grayscale befektetőkkel, miután jóváhagyták a spot ETF -et? A befektetéseinket ETF -részvényekké alakítják át? ” tweetelte.
 
A találgatások a Grayscale Bitcoin ETF -re vonatkozó állítólagos ambícióiról a hét végén kezdtek el terjedni, miután a CNBC cikke névtelen bennfentesekre hivatkozva azt állította, hogy a Grayscale várja, hogy a SEC végre jóváhagyja a Bitcoin ETF -et. Október 15-én a SEC bejelentette, hogy elfogadta az értékpapírok nyilvántartásba vételét a ProShares Trust határidős Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alapjából. A ProShares ETF a befektetőknek kitettséget kínál olyan szerződéseknek, amelyek a BTC jövőbeli árával spekulálnak, és készpénzben kerülnek kiegyenlítésre.
 
Annak ellenére, hogy az ETF jóváhagyását emlegették a Bitcoin legutóbbi emelkedő piaci akciójának elsődleges katalizátorként, sok elemző bírálta az alapot a készpénzes elszámolású struktúrája miatt, helyette azt szorgalmazták, hogy az SEC olyan Bitcoin ETF-et hagyjon jóvá, amelyet a BTC támogat.
 
Grayscale AUM I Cryptofalka

Forrás: Grayscale

 
A Grayscale legutóbbi, október 15 -i jelentése szerint a cég 52,6 milliárd dolláros vagyonkezeléssel (AUM) büszkélkedhet – ennek 73% -a Bitcoin Trustban van. Az adatok azt sugallják, hogy a Grayscale Bitcoin készlete nagyjából 620 000 BTC -t vagy a Bitcoin teljes kínálatának 3,3% -át teszi ki.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.