Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi is az a Bitcoin ETF és hogyan hathat majd az árfolyamra?

Mi is az a Bitcoin ETF és hogyan hathat majd az árfolyamra?

Aki érdeklődik a befektetés, kereskedés világa iránt, már valószínűleg hallott már az ETF-ekről. Mi az a Bitcoin ETF, és milyen hatása lesz?

 

Mi pontosan a Bitcoin ETF?

Az ETF más néven exchange-traded funds. Először is egy kis áttekintés. Az ETF egy tőzsdén kereskedett alap, azaz olyan befektetési alap, amely nyomon követi egy mögöttes eszköz árát. Az ETF -ek számos iparágban és eszközosztályban léteznek. Például az arany ETF-ek évtizedek óta léteznek, és követik az arany árát.

A Bitcoin ETF ugyanúgy működne. Az ETF ára követné a Bitcoin árát. Az ETF-ek szabályozott pénzügyi termékek, mint ilyenek, a hagyományos piacokon, például a NASDAQ-on vagy a NYSE-n kereskedhetőek, és nem egy kriptovaluta -tőzsdén. Ez azonban a jövőben változhat, mivel a határok a hagyományos pénzügyek és a kriptovalutaszektor között elmosódhatnak.

Mi is az a Bitcoin ETF? Forrás:https://news.bitcoin.com/bitcoin-etf-approval-expected-by-months-end-prominent-hedge-fund-puts-more-weight-behind-btc/

Általában, amikor az emberek ETF-ről beszélnek, elsősorban az amerikai piacra gondolnak. ETF azonban számos különböző piacon létezhet. Például a kanadai tőzsdén elindították az első BTC ETF-et. Ezt Purpose Bitcoin ETF-nek hívják, és a Torontói Értéktőzsdén a BTCC jelzéssel kereskedik.

Ennek ellenére a legtöbb tekintet az amerikai szabályozókra irányul, mivel ez a világ legnagyobb pénzügyi piaca. Egy amerikai BTC ETF megszilárdíthatja a Bitcoint, mint befektetési eszközt.

Számos kísérlet történt Bitcoin ETF bevezetésére az Egyesült Államokban. 2021 márciusától az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) mindegyiket elutasította. Most azonban az a hír járja, hogy ez a hozzáállás változni fog.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Miért fontos a Bitcoin ETF?

Nos, a Bitcoin egy nagyon különleges eszköz. A felügyelet például komoly fejfájást okozhat, ha szigorú szabályozás mellett dönt. A szabályozás kialakítása pedig elkerülhetetlen. Valószínűleg a stable coinok (USDT, USDC, BUSD) lesznek az elsők. Ez várható, hiszen a Goldman Sachs nem csak egy hardver pénztárcát csatlakoztat egy laptophoz, és YOLO (átutalást kezdeményez) 2 milliárd dollárt Bitcoin-ra. A nagy pénzügyi intézmények nem ugyanúgy működnek, mint az egyéni befektetők, és összetett szabályozási keretre van szükségük.

Ez az oka annak, hogy egy ETF nagy utat tehet a technológiai adaptáció és a potenciális befektetői kör bővítése érdekében. Egy ilyen ETF a Bitcoinon kívül más eszközöket is tarthat. Például egy kriptovaluta ETF eszközkosarat tárolhat, például Bitcoin, Ethereum, Tesla részvény, arany stb. Ez némi diverzifikációs előnyt jelenthet a befektetők számára. Ez pedig az árfolyam robbanásszerű emelkedését hozhatja magával, a jövőben. Egyes hírek szerint, a mostani emelkedés hátterében is, egy lehetséges BTC ETF elfogadásáról szóló pletyka áll.

Mi pontosan a BTC ETF? Forrás:https://decrypt.co/82788/bitcoin-price-soaring-sec-btc-etf

 

Érdemes-e ebből bevásárolni?

Egy ETF a megfelelő pénzügyi eszköz lenne Bitcoin befektetéshez? Nos, ha olyan egyén vagy, aki meg akarja védeni megtakarításait a fiat olvadó értéke ellen, akkor lehet, hogy jobb, ha csak simán Bitcoint veszel. Végül is a Bitcoin a pénzügyek demokratizálásáról szól. A megtakarítások közvetlen felügyelete erős érv lehet. Arról nem is beszélve, hogy számtalan módon szerezni, ha már van nálunk valamennyi BTC. Ezzel együtt előnyei is vannak a BTC ETF-be történő befektetésnek. Így ha például a minél magasabb szabályozottság fontos valakinek, akkor az ETF is jó választás lehet.

[buzzsprout episode='6216340' player='true']

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.75% $61,701.35
Ethereum ETH -1.03% $3,030.44
BNB BNB 0.40% $537.27
Solana SOL 2.69% $136.79
XRP XRP 1.52% $0.4995
Dogecoin DOGE -1.62% $0.1508
Cardano ADA 0.45% $0.4535
Litecoin LTC 1.59% $80.19
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!