A Meta a Microsoft és az Apple munkatársait csábítja magához

Szerző: | jan 13, 2022 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

A Meta körülbelül 100 ember vett át a Microsofttól, az Apple hatalmas bónuszokkal próbálja megtartani a munkatársait.

 

Megindult a Meta fejlesztése

A Wall Street Journal derítette ki, hogy a Microsoft korábbi alkalmazottai az elmúlt évben körülbelül 100 ember hagyta el a technológiai óriás kibővített valósággal foglalkozó csapatát, hogy csatlakozzon a Meta Platforms-hoz. Azt állítják, hogy a Meta különösen nagy hangsúlyt fektet azokra az emberekre, akik a Microsoft HoloLens kiterjesztett valóság (AR) részlegén dolgoztak.

Meta | Cryptofalka

Forrás: https://hypeandhyper.com/

A WSJ szerint a Linkedin profilok azt mutatják, hogy az elmúlt év során több mint 70 ember hagyta el a projektet, akik a Microsoft HoloLens csapatának tagjai voltak, és közülük több mint 40 új pozíciót vállalt a Metánál.

A Microsoft első lépése az AR-területen a Meta értékes eszközévé teszi alkalmazottait. A Microsoft több mint öt éve, 2016-ban jelentette be HoloLens projektjét, amelynek során a technológia a világ egyik legfejlettebb headset-té fejlődött. A Bloomberg jelentése szerint az Apple 50 000 és 180 000 dollár közötti részvényopciók és bónuszok felajánlásával próbálja ellensúlyozni az alkalmazottak Metához való elvándorlását.
 

A Facebook törekvése, hogy Metává váljon

A Meta korábban Facebook néven volt ismert, egészen 2021 októberében egy jelentős márkaváltásig, jelezve a vállalat közösségi médián túlmutató ambícióit. Virtuálisvalóság hardverüzlete, a „Reality Labs” keményen dolgozott az azóta eltelt hónapokban, és 2021. november közepén sikeresen elkészítette a virtuális valóság „haptic gloves” prototípusát.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
A korai sikerek ellenére a központosított Meta próbálkozásai, hogy uralják a Metaverzumot, sok kritikát kapott a kripto-, NFT-, blokklánc- és GameFi területek vezetőitől. Egyes blokklánc technológiai vezetők, például a Hodl Assettől, Jenny Ta azt javasolta, hogy egyáltalán ne Mark Zuckerberg legyen az, aki a Facebookot a Metaverzumba vezetné, tekintettel az adatbányászattal, az adatvédelemmel és a tartalompolitikával kapcsolatos történetére.
 
„Ahhoz, hogy a Meta tiszta lappal induljon új vezérigazgatóra van szükség” – mondta egy novemberi interjúban. Mind a Microsoft, mind az Apple már jó ideje a Metaverzumot veszi célba. 2021 november elején a Microsoft több Teams frissítést is bejelentett az Xbox játékkonzoljához, valamint egy új, „Dynamics 365 Connected Spaces” terméket is piacra dobott.
 

 

„A Metaverzum lehetővé teszi számunkra, hogy a számítástechnikát beágyazzuk a valós világba, és beágyazzuk a valós világot a számítástechnikába. A legfontosabb az, hogy magunkkal vigyük emberségünket, és meg tudjuk választani, hogyan akarjuk megtapasztalni ezt a világot.” – mondta akkor Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.
 
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka