Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Microsoft is beszáll a metaverzumba új fejlesztéseivel

A Microsoft is beszáll a metaverzumba új fejlesztéseivel

A Microsoft a metaverzumot hozná el több szolgáltatásának új fejlesztéseivel, a metaverzum felé több óriáscég is kacsingat már.

 

A Microsoft sem marad ki az új digitális valóságból a metaverzumból

"A metaverzum lehetővé teszi számunkra, hogy az információs technológiát beágyazzuk a valódi világba, és a valódi világot beágyazzuk az információs technológiába. Valós jelenlétet hozunk bármilyen digitális térbe" - mondta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.

A tech. óriás Microsoft a Teams és az Xbox játékkonzol szolgáltatásainak frissítéseivel, valamint a "Dynamics 365 Connected Spaces" nevű új termékkel együtt elindul a metaverzum új valósága felé. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója a Microsoft Ignite konferencián jelentette be a cég Teams és Spaces metaverzum terveit.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

"A  metaverzummal valós jelenlétet hozunk bármilyen digitális térbe. Ami talán ennél is fontosabb, hogy képesek vagyunk magunkkal vinni az emberségünket, és megválaszthatjuk, hogyan akarjuk megteremteni ezt a világot" - mondta Nadella.

A Microsoft Teams frissítése a "Mesh" nevet kapta. A 2022-es kezdeti bevezetése személyre szabott digitális avatárokat és lenyűgöző tereket ad a felhasználóknak a metaverzumban való találkozáshoz. Ezek bármilyen eszközről elérhetők, és nincs szükség speciális felszerelésre".

https://twitter.com/satyanadella/status/1455624165201887234?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1455624165201887234%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fmicrosoft-muscles-into-the-metaverse-with-teams-updates-and-xbox-upgrades

 

A Mesh fejlesztésének későbbi szakaszában a cégek egyéni tereket is létrehozhatnak. Így keretet tudnak a megbeszéléseknek vagy közösségi élményeknek.

 

A vállalatok számára is új munkakörnyezetet jelenthet

A Microsoft új Dynamics 365 Connected Spaces termékének első előzetese 2021 decemberében jelenik meg, és lehetővé teszi majd a cégek számára a metaverzum és a mesterséges intelligencia (AI) ötvözését a businessel. A Spaces segítségével a kamerákból származó megfigyelési adatokat lehet hasznosítani - legyen szó egy kis üzletről vagy egy gyárról – ebben a „hibrid munkakörnyezetben".

"A meglévő kamerák erejével, a gépi látás és a megfigyelési adatok hasznosításával új perspektívát adunk az embereknek, helyeknek és tárgyaknak" - írta Vishal Sood, a Connected Spaces vezérigazgatója egy keddi blogbejegyzésben.

"A telepítést követően egyszerűen kapcsoljuk be az AI-alapú modelleket, az úgynevezett készségeket (skills), hogy ezek segítsenek megérteni a konkrét forgatókönyveket, például a vásárlók viselkedését egy promóciós bemutatónál, a forgalmi mintákat és a térre jellemző egyedi meglátásokat."

A Microsoft videojátékokat gyártó cége, az Xbox "teljes gőzzel" azon dolgozik, hogy a metaverzumot integrálja játékaiba. A vezérigazgató azonban nagyon szűkszavú volt és nem szolgált konkrét újdonságokkal a játékszektorral kapcsolatban.

"Mindenki számíthat arra, hogy a játékiparban is tesszünk a dolgunkat" - mondta Nadella, majd hozzátette: "A Halo (Halo: The Master Chief Collection) egy metaverzum. A Minecraft egy metaverzum, és a Flight Sim is. Bizonyos értelemben ezek ma 2D-sek, és a kérdés az, hogy ezt most át lehet-e vinni egy teljesen 3D-s világba, és mi ezt tervezzük."

 

Óriáscégek az új digitális világban

Nem a Microsoft az egyetlen tech. óriás, amely a héten metaverzum tervekkel állt elő. A Nike az "online virtuális világokban" való kizárólagos használatra nyújtotta be ikonikus logójának és szlogenjének védjegykérelmét. A cég két friss álláshirdetést is közzétett virtuális anyagtervezők számára.

A Nike szerint az újonnan felvett munkatársak "kulcsszerepet játszanak majd digitális világunk újradefiniálásában, bevezetve minket a metaverzumba".

A közösségi médiaóriás Facebook is beleveti magát a metaverzumba. Meta néven újjáalakul és platformot biztosítana az alkotók számára virtuális online vállalkozások építéséhez. Összekapcsolja az online élményeket a fizikai világgal, és elindítja a "Reality Labs" nevű virtuális valósághardver-üzletágát.

a facebook saját digitális valóságát építi A facebook saját digitális valóságát építi

Alexis Ohanian, a Reddit társalapítója kommentálta a Facebook terveit, és "a figyelemelterelés és igazi mesterhúzásának" nevezte, utalva a cég komoly problémáira. Bár Ohanian megjegyezte, hogy a Metát nem szabad "alábecsülni". Eközben kihangsúlyozta, hogy a kriptoszektorból egy elég jól szervezett mozgalom létezik már ahhoz, hogy egy nyílt metaverzumot hozzanak létre, szemben a közösségi médiaóriás által ellenőrzött digitális világával:

”Jelenleg is épül az alulról jövő mozgalom a metaverzum létrehozására. Láttuk, hogy mi történik a kriptoközösségben... Sok embert látunk már most, akik felépítik azt, ami reményeim szerint egy sokkal organikusabb és élhetőbb világ lesz, szemben a Facebook által erőltetett és irányított terveivel.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.52% $64,120.98
Ethereum ETH 0.27% $3,419.56
BNB BNB 0.24% $571.43
Solana SOL 2.25% $161.14
XRP XRP -5.80% $0.5519
Dogecoin DOGE -1.09% $0.1199
Cardano ADA -2.79% $0.4234
Litecoin LTC -0.51% $71.3
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!