A Meta bemutatott egy Metaverzum AI szuperszámítógépet

Szerző: | jan 26, 2022 | Blokklánc hír

A Meta azt állítja, hogy az újonnan létrehozott mesterséges intelligencia (AI) „Research SuperCluster” kikövezi az utat a Metaverzumnak.

 

A Meta a Metaverzum használatához megfelelő számítógépet gyártott

A közösségi média óriáscég azt nyilatkozta, hogy szerinte az „Research SuperCluster” (RSC) már most is a világ egyik leggyorsabb szuperszámítógépe, és a hardvert leleplező blogbejegyzés szerint 2022 közepén, amikor teljesen működőképes lesz, biztosan elfoglalja az első helyet.
 
Metaverzum | Cryptofalka

Forrás: https://forkast.news/

A fejlett mesterséges intelligencia következő generációjának kifejlesztéséhez nagy teljesítményű új számítógépekre lesz szükség, amelyek másodpercenként kvintillió műveletre képesek. Végső soron az RSC-vel végzett munka kikövezi az utat a következő nagy számítási platform – a Metaverzum – technológiai fejlesztése felé, ahol az AI-vezérelt alkalmazások és termékek fontos szerepet fognak játszani. – írta a vállalat.
Mark Zuckerberg CEO így nyilatkozott:
A Metaverzum számára épített tapasztalataink óriási számítási teljesítményt igényelnek (többmilliárd művelet/másodperc), és az RSC új mesterséges intelligencia-modelleket tesz lehetővé, amelyek példák billióiból tanulhatnak, több száz nyelvet megértenek, és így tovább.
A gép több száz különböző nyelven lesz képes dolgozni „fejlett mesterséges intelligencia” fejlesztése érdekében a digitális szemléletmód, a természetes nyelvi feldolgozás és a beszédfelismerés számára.
„Reméljük, hogy az RSC segíteni fog a teljesen új mesterséges intelligencia-rendszerek felépítésében, amelyek például valós idejű hangfordításokat tudnak végrehajtani emberek csoportjai számára, amelyek mindegyike más-más nyelvet beszél, így zökkenőmentesen együttműködhetnek egy kutatási projektben vagy éppen egy AR játékon belül.”
A Meta nem árulta el, hol található a számítógép, sem a fejlesztésével és létrehozásával kapcsolatos költségeket. Camilla Russo, a decentralizált pénzügyi elemző a Meta új gépét az Ethereum hálózathoz hasonlította, amelyet az iparágban egyesek már egyfajta globális „szuperszámítógépnek” tartanak.
 

 

Szuperszámítógépek kellenek a Metaverzumhoz

2021 decemberében az Intel nagyteljesítményű számítástechnikai rendszerekkel és grafikus rendszerekkel foglalkozó csoportjának alelnöke, Raja Koduri azt mondta, hogy a jelenlegi számítási infrastruktúrát ezerszeresére kell fejleszteni a Metaverzum működtetéséhez.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
„Kevesebb, mint egy ezredmásodperc alatt kell hozzáférni a számítási kapacitáshoz, a valós idejű használathoz pedig kevesebb, mint tíz ezredmásodperc kell” – mondta Koduri akkoriban a Quartznak.
A nagyrészt az internet következő iterációjaként leírt Metaverzum egy olyan virtuális térre utal, ahol az emberek dolgozhatnak, játszhatnak és szocializálódhatnak – gyakran a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) technológia használatával. Októberben a Facebook felvette a Meta nevet, hogy a vállalkozás tükrözze a közösségi médián túlmutató megújult törekvéseit.
 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.